Autor Wątek: JPF  (Przeczytany 289589 razy)

Offline xanar

Odp: JPF
« Odpowiedź #1200 dnia: Wt, 30 Czerwiec 2026, 17:42:24 »
Twarde oprawy raczej nie będą zalegać ::)

Raczej będą bo zalegają xDDD Sprawdziłem z tego ostatniego prerodera.

Urusei Yatsura - wszystkie numery zalegają
Yu Yu Hakusho - wszystkie numery zalegają
Kapitan Tsubasa - pierwszego numeru nie ma, reszta zalega 
JOJO's Bizarre Adventure Part IV tom - jednego numeru nie ma, reszta zalega
Sailor Moon - chyba tylko na twardo - nie wiem czy tego będą dodruki.
Fullmetal Alchemist - tylko połowa zalega
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Melkazir

« Odpowiedź #1201 dnia: Wt, 30 Czerwiec 2026, 20:07:11 »
Raczej będą bo zalegają xDDD Sprawdziłem z tego ostatniego prerodera.

Urusei Yatsura - wszystkie numery zalegają
Yu Yu Hakusho - wszystkie numery zalegają
Kapitan Tsubasa - pierwszego numeru nie ma, reszta zalega 
JOJO's Bizarre Adventure Part IV tom - jednego numeru nie ma, reszta zalega
Sailor Moon - chyba tylko na twardo - nie wiem czy tego będą dodruki.
Fullmetal Alchemist - tylko połowa zalega

Przecież pisałem wcześniej o kwestii wydawania "badziewia" na twardo oraz problemu pierwszego tomu.

Natomiast Sailor Moon będzie miało dodruki, a Fullmetal Alchemist schodzi porządnie

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1202 dnia: Wt, 30 Czerwiec 2026, 20:50:13 »
Claymore też schodzi.

Offline wagner

« Odpowiedź #1203 dnia: Wt, 30 Czerwiec 2026, 21:06:02 »
A co się zmieniło?

To, że w wyniku obniżenia upustów dla sklepów internetowych największe sklepy zrezygnowały z zamawiania komiksów JPF, więc teraz albo zrobi się zakupy w mangardenie, albo nigdzie.

Online Castiglione

« Odpowiedź #1204 dnia: Wt, 30 Czerwiec 2026, 21:32:43 »
Z twardymi oprawami mogliby sobie odpuścić ten brak dodruków. I tak w większości serii dużą część da się dostać po premierze, problem tak naprawdę jest tylko przy kilku pierwszych tomach, więc mogliby puszczać je ponownie, a pewnie i te dalsze szybciej by zeszły, gdyby dało się wejść w serię bez konieczności szukania początków na olxach.

Offline xanar

« Odpowiedź #1205 dnia: Wt, 30 Czerwiec 2026, 22:42:12 »
Pewnie im się nie opłaca.

Przecież pisałem wcześniej o kwestii wydawania "badziewia" na twardo oraz problemu pierwszego tomu.

Natomiast Sailor Moon będzie miało dodruki, a Fullmetal Alchemist schodzi porządnie

Tak, zauważyłem, że ty różne dziwne rzeczy piszesz.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline amsterdream

« Odpowiedź #1206 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 00:07:05 »
To, że w wyniku obniżenia upustów dla sklepów internetowych największe sklepy zrezygnowały z zamawiania komiksów JPF, więc teraz albo zrobi się zakupy w mangardenie, albo nigdzie.

Z empików też wyszli więc można powiedzieć że ich mangi robią się coraz bardziej ekskluzywne.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #1207 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 12:16:53 »
Ja swego czasu zaspałem na twarde okładki pierwszych dwóch tomów Dragon Ball FC i musiałem ostro przepłacić, żeby zdobyć je w drugim obiegu. Z jednej strony rozumiem, że skoro oczekują tyle przedpłat to brak dodruków jest jakimś tam bonusem dla tych co zbierają całość ale z drugiej strony będę zalegać póżniejsze tomu w twardych okładkac.

Offline wagner

« Odpowiedź #1208 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 16:18:19 »
Z empików też wyszli więc można powiedzieć że ich mangi robią się coraz bardziej ekskluzywne.

Zaczynam się bać, czy ta ekskluzywność w pewnym momencie nie odbije im się czkawką.

Offline Antari

« Odpowiedź #1209 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 18:20:26 »
Ciekawe, że tyle osób tutaj preferuje twarde okładki mangi. Zwłaszcza w kontekście tego, że te same osoby są zagorzałymi zwolennikami wydawania wszystkiego na miękko, bo taniej i lepiej.

Fascynujące, że jak dasz w tej samej cenie na twardo i miękko to wybiorą na twardo. Ba, czasami nawet będą przepłacać na rynku wtórnym za twarde. Ale jak już są różnice cenowe to pojawia się morze argumentów dlaczego na miękko są lepsze. I nie tylko o cenę chodzi. Nagle uzewnętrzniają się inne argumenty, których wczesniej nie było.

Offline Crono

« Odpowiedź #1210 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 19:49:18 »
Antari, masz sporo racji. Ja jednak DB full color mam wszystkie tomy na twardo, ale nie dlatego że wolę takie wydania, tylko dlatego że nienawidzę obwolut.

Offline Melkazir

« Odpowiedź #1211 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 20:27:36 »
Pewnie im się nie opłaca.

Tak, zauważyłem, że ty różne dziwne rzeczy piszesz.

Po prostu piszę prowokacyjnie ;), bo nie mogę zdzierżyć jak tu bronicie wydawców, gdy odwalają manianę

Offline Melkazir

« Odpowiedź #1212 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 20:30:26 »
Ciekawe, że tyle osób tutaj preferuje twarde okładki mangi. Zwłaszcza w kontekście tego, że te same osoby są zagorzałymi zwolennikami wydawania wszystkiego na miękko, bo taniej i lepiej.

Fascynujące, że jak dasz w tej samej cenie na twardo i miękko to wybiorą na twardo. Ba, czasami nawet będą przepłacać na rynku wtórnym za twarde. Ale jak już są różnice cenowe to pojawia się morze argumentów dlaczego na miękko są lepsze. I nie tylko o cenę chodzi. Nagle uzewnętrzniają się inne argumenty, których wczesniej nie było.

U mnie wszystko na twardo, miękkie tomy to stanowią pewnie z 2-3% mojej kolekcji (komiksy + mangi), choć zaczynałem od mang na miękko jako dzieciak, bo ani nie było wyboru ani nawet jakby był to bym nie miał wtedy funduszy

Offline amsterdream

« Odpowiedź #1213 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 20:33:09 »
Ja akurat od JPF biorę wszystko na miękko chyba że parę lat temu zacząłem zbierać coś na twardo i do dzisiaj przez to pluje sobie w brodę bo trzeba tylko pilnować preorderów a nie ma z tego żadnej korzyści. No jest jedna - na twardo są szyte a na miękko klejone ale mimo wszystko mangi i tak wole czytac na miękko.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline kosmoski

« Odpowiedź #1214 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 21:59:02 »

na gildii jeszcze są, ale faktycznie, właściwie bez żadnego rabatu...