Autor Wątek: DC Compact Comics  (Przeczytany 18898 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pyrovatis

Odp: DC Compact Comics
« Odpowiedź #135 dnia: Śr, 22 Październik 2025, 00:16:22 »
(...)
Może skuszę się na wersję Compact bo na "porządne" wydanie tego tytułu najzwyczajniej szkoda mi dziś już kasy mając na rynku zdecydowanie lepsze pozycje do wyboru.
Ot, dokładnie to. Dla mnie DC Compact to świetna rzecz żeby sięgnąć po coś na co niekoniecznie chcę wywalać dużo kasy bo nie wiem czy mi siądzie. Nie tak dawno odkopałem moje zeszytówki Lobo sprzed ćwierćwiecza i to jednak są już moje klimaty jeśli chodzi o humor. No ale "Portret bękarta" i taki "Ostatni Czernian" który się w nim znajduje to są uważane za dzieła kultowe (nie miałem okazji czytać ich TM-Semicowych wersji) tak więc w takiej cenie w jakiej są do kupienia to z chęcią się z nimi zapoznam.
Podobnie rzecz się ma z "Kingdom come" czy "All-star Superman", ostatecznie okazało się, że to nie do końca coś dla mnie no ale za grosze poznałem te kultowe dzieła.
Z kolei taki "Trybunał sów" dostępny jest tylko z drugiej ręki i to niekoniecznie tanio, tak więc chociaż w ten sposób mogłem poznać tę historię.

Online amsterdream

« Odpowiedź #136 dnia: Śr, 22 Październik 2025, 12:21:04 »
W Smaku cała topka zdominowana przez DC Compact:
https://smakliter.pl/bestsellery

w Empiku to samo:
https://www.empik.com/bestsellery/ksiazki/komiks
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline komiks

« Odpowiedź #137 dnia: Śr, 22 Październik 2025, 12:43:54 »
Na Allegro jest to samo, z ostatnich 14 dni w top 5 są 4 pozycje DC Compact, a w top 10 wszystkie.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Adolf

« Odpowiedź #138 dnia: Śr, 22 Październik 2025, 13:54:03 »
Efekt nowości plus cena. Dobór tytułów następnych tomów pokaże, czy zainteresowanie będzie utrzymane. Wiara kupiła kompakta "na próbę", często mając już poważniejszy tom na półce. Na pewno w Egmoncie zadowoleni, będą solidne premie na święta.

Online amsterdream

« Odpowiedź #139 dnia: Śr, 22 Październik 2025, 14:24:20 »
A może jednak jest w Polsce rynek na tanie wydania a nie wszystko takie ekskluzywne na siłę?
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Adolf

« Odpowiedź #140 dnia: Śr, 22 Październik 2025, 15:55:33 »
Te kompakty są tanie, bo już wcześniej pojawiły się duże wydania i zarobiły na siebie. Mi się podoba ta kolejność. To tak jak film, zarabia na siebie w kinie i potem w inny sposób (vod, nośniki fizyczne i tv). Te kompakty to takie brakujące ogniwo.

Online Castiglione

« Odpowiedź #141 dnia: Śr, 22 Październik 2025, 22:37:27 »
Odbieram czasem zamówienia stacjonarnie w Bonito, bo mam pod blokiem, a nie płacąc za wysyłkę mają nieraz spoko ceny i dzisiaj wchodząc po nowego Punishera rzucił mi się w oczy stojak z DC Compact przy kasie - widać Egmontowi zależy, żeby to wypromować.

Co do Lobo, to za dzieciaka czytałem kilka zeszytów, ale tych sztandarowych historii nie miałem okazji - nadrobiłem kilka lat temu i nie siadło, choć już jakiś czas mam ochotę na kolejną próbę. Kto wie, może i w wersji Compact?
« Ostatnia zmiana: Śr, 22 Październik 2025, 22:42:36 wysłana przez Castiglione »

Offline Xmen

« Odpowiedź #142 dnia: Cz, 23 Październik 2025, 03:11:30 »
Weź, co ci szkodzi. Dwadzieścia kilka złotych, nawet jak nie siadzie to wesprzesz słuszną inicjatywę.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline perek82

« Odpowiedź #143 dnia: Cz, 23 Październik 2025, 14:02:06 »
U mnie w sklepie też się już pojawiły

Upchnięte między książkami o kotkach i pieskach.
Nakłady chyba są potężne. I dobrze.
Przekartkowałem vendettę i strażników. Papier w sumie dobry. Literki nie na każde oczy.
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **
Astronom ***
The Woods (2) *

Offline thecrow21

« Odpowiedź #144 dnia: Nd, 26 Październik 2025, 19:19:48 »
W "Trybunale Sów" parę kartek wklejonych/wszytych odwrotnie, w moim egzemplarzu ;D Jak u Was?

Offline Kadet

« Odpowiedź #145 dnia: Nd, 26 Październik 2025, 19:22:47 »
Jeśli to te w labiryncie Sów, to tak miało być. To celowy zabieg, który ma ukazać dezorientujący charakter labiryntu.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline michał81

« Odpowiedź #146 dnia: Nd, 26 Październik 2025, 19:35:00 »
W "Trybunale Sów" parę kartek wklejonych/wszytych odwrotnie, w moim egzemplarzu ;D Jak u Was?
Ja mam tak nawet w wydaniu z 2013 od Egmontu. Powiem więcej tak samo nawet jest w wydaniu Batman Noir. Nie jesteś więc sam ;)

« Odpowiedź #147 dnia: Nd, 26 Październik 2025, 19:49:49 »
Czy w poprzednich wydaniach "Człowieka, który się śmieje" też było "Postać Batmana stworzył BOB KAN" (bez "E")?
« Ostatnia zmiana: Nd, 26 Październik 2025, 19:58:01 wysłana przez Anonimowy Grzybiarz »

Offline Kadet

« Odpowiedź #148 dnia: Nd, 26 Październik 2025, 19:53:26 »
W wydaniu Egmontu z KŚK jest "Bob Kane", ale jego nazwisko pojawia się na stronie z autorami, której nie dałoby się przenieść do DC Compact, bo są na niej też twórcy dołączonego w tamtej edycji "Z drewna zrobionego". Nie wiem, jak to było w WKKDC.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline thecrow21

« Odpowiedź #149 dnia: Nd, 26 Październik 2025, 21:32:32 »
Jeśli to te w labiryncie Sów, to tak miało być. To celowy zabieg, który ma ukazać dezorientujący charakter labiryntu.
Kiedy spotyka rodziców w wersji zombie i dostaje kosę od Sowy? Nie czytałem tego jeszcze, tylko przejrzałem i byłem ciekawy.. No i dostałem plusa od Bazyliszka za zapytanie o to)  Symptomatyczne ale czuję się zaszczycony)))