Autor Wątek: Batman - Kolekcja Hachette  (Przeczytany 16161 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Batman - Kolekcja Hachette
« Odpowiedź #75 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 18:31:17 »
Jeśli wydane ponownie po 35 latach(!) trzy zeszyty na jedenaście zawartych w tym tomie, w dodatku pierwszy raz niepozbawione kolorów, nazywasz "połowiczną powtórką" no to nie wiem ile miałeś tej racji. Raczej taką połowiczną rację.
Finalnie się nie pomyliłem. Dla niektórych tutaj na forum wznawianie semików przez Egmont to już jest bluźnierstwo i wyzywanie od dubli. Napisałem tylko że to nie jest "premiera", kiedy ty zaznaczyłeś to jako nowość. Więc jednak miałem racje, że to jest wznowienie.

Offline Juby

« Odpowiedź #76 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 19:13:47 »
Premiera w 75% i w 100% w kolorze. Więcej ode mnie nie dostaniesz ;)

Były cztery. Jeszcze Noir w 2019
Shit, czyli jednak ciężko się doliczyć ;D Ale tamto było bez kolorów i w limitowanym nakładzie, nie liczy się ;)

Offline vision2001

« Odpowiedź #77 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 19:45:18 »
Za "Komiks bez Granic" na FB:

« Ostatnia zmiana: Wt, 21 Kwiecień 2026, 19:50:05 wysłana przez vision2001 »

Offline Pocztar

« Odpowiedź #78 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 19:55:48 »
Dziwne, że nawet w tych drukowanych materiałach informują o czterech numerach w przesyłce...

Z drugiej strony na blankiecie jest BATMAT (!) KRONIKI MROCZNEGO RYCERZA, więc po nich się można wszystkiego spodziewać ;)
« Ostatnia zmiana: Wt, 21 Kwiecień 2026, 20:13:47 wysłana przez Pocztar »

« Odpowiedź #79 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 20:03:31 »
  Interesujący pomysł, tak oczywisty że nikt na niego nie wpadł. Ciężko stwierdzić czy wypali, ja bym powiedział, że tak, ale przy Spider-Manie też zakładałem, że się uda. Jak kto chciałby zacząć przygodę z Batmanem to dobry wybór, jak kto dawno temu ją zakończył, to kto wie czy tak jak ja i inni tutaj w przypadku WKKM znowu się nie skusi. Nie wydaje się, aby to miało w jakiś sposób kolidować z Egmontem i jego wydawaniem całych serii, więc pomysł chyba całkiem spoko, raczej bez przeciwwskazań. Dla mnie zbyt dużo powtórek, żebym miał się bawić w jakieś prenumeraty, ale jest trochę premierowego materiału jest, na dodatek rzeczy którymi byłem mniej lub bardziej zainteresowany a które zniknęły już ze sprzedaży. Na luzie te 10 tomów mógłbym wziąć a raczej napewno więcej.

Offline Kadet

« Odpowiedź #80 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 20:05:51 »
Dzięki, vision. Jeśli to wejdzie do normalnej dystrybucji, to pewnie kupię dwa pierwsze tomy - DKR dla samego porównania tłumaczenia z Egmontem i Adamsa w obniżonej cenie.

Z drugiej strony na blankiecie jest BATMAT (!) KRONIKI MROCZNEGO RYCERZA, więc po nich się można wszystkiego spodziewać ;)

BATMAT to taka edukacyjna wersja kolekcji, przeznaczona dla dzieci i popularyzująca matematykę - liczymy z Mrocznym Rycerzem. Kto mi powie, ile twarzy ma Two-Face?
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Mateusz

« Odpowiedź #81 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 20:09:25 »
Szybkie przemyślenia na temat testu nowej kolekcji z Batmanem i tego, jak może wpłynąć na plany wydawnicze Egmontu.

Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline vision2001

« Odpowiedź #82 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 20:12:39 »
I cena w prenumeracie za 3 pierwsze tomy: ulotka - 29,99, www - 44,89.

DOWNx3: @Cringer doczytał, a ja nie ;) Thx.
« Ostatnia zmiana: Wt, 21 Kwiecień 2026, 20:33:05 wysłana przez vision2001 »

Offline Pocztar

« Odpowiedź #83 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 20:14:02 »
Czy ktoś może potwierdzić woj. pomorskie? Staram się zaangażować przyjaciela w zakup w Trójmieście, ale nie może znaleźć.

Innymi słowy:

WPISUJCIE MIASTA ;)

Offline Castiglione

« Odpowiedź #84 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 20:22:00 »
Może ja też mówię to na podstawie własnych przeżyć, bo kiedyś jako młody chłopak wychowany na "Kaczorze Donaldzie" i "Asteriksie" chciałem spróbować Batmana i na swoje nieszczęście trafiłem akurat na "All-Star Batmana i Robina, Cudownego Chłopca" Millera... Przez to przez parę lat potem unikałem przygód Bruce'a, bo myślałem, że on się w innych komiksach tak samo zachowuje, jak ten psychopata :)
Ja się wychowałem na kreskówkach DC, później były filmy aktorskie, filmy animowane, aż w końcu sięgnąłem po jakieś komiksy i w sumie było to to samo, co już znałem. Wydaje mi się, że dzisiaj, kiedy postać Batmana jest już przeżarta na tysiąc sposobów w popkulturze - ileś wersji aktorskich, za chwilę nawet kilka naraz, dwa filmowe uniwersa DC, animacje, Batman-Aztek, Batman-anime, seriale animowane, seriale aktorskie, wersje dla dzieci, wersje dla dorosłych, filmy Jokerze - tym bardziej nie powinno być problemu z wejściem w komiksy.

A "Cudowny chłopiec" to zwyczajnie jest badziew, po tym akurat nie dziwne, że można się zrazić :D

Offline Cringer

« Odpowiedź #85 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 20:26:06 »
I cena w prenumeracie za 3 pierwsze tomy: ulotka - 29,99, www - 44,89.
W ulotce są tomy 2 i 3 za 29,99. Ponieważ ulotka jest z numerem 1. Na stronie masz prenumeratę od 1,2,3 za 44,89

Offline celtic

« Odpowiedź #86 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 20:41:53 »
Piszcie do tej Pani czy będzie jeszcze miała:
https://allegro.pl/uzytkownik/KioskJoli
« Ostatnia zmiana: Wt, 21 Kwiecień 2026, 21:42:00 wysłana przez celtic »
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline FDH

« Odpowiedź #87 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 22:12:55 »
W Rzeszowie test jest.To co,odpalamy akcję kolekcja Batmana?Jutro mogę się przejść po salonikach prasowych🤗

Offline Juby

« Odpowiedź #88 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 22:55:34 »
Na oficjalnej stronie już poprawiono, że tomy będą wychodzić co dwa tygodnie, a nie co tydzień, a także to, że kolekcja planowana jest nie na 120 tomów, a na... 100. Czyli tak czy się więcej niż w innych krajach Europy (60). No ciekawe, bo to oznacza, że może nas czekać sporo miłych niespodzianek (wincyj klasyki i komiksów, których nie wydał Egmont) :)

« Odpowiedź #89 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 23:28:20 »
Albo więcej tomów które Egmont już wydał, lub zdąży wydać w ciągu tych pięciu lat ukazywania się kolekcji  :D (o ile wyjdzie w ogóle z fazy testu, bo już był taki jeden Spider-Man co wątek jest na ponad 200 stron i czego to nie będzie w tej kolekcji, a finalnie wiadomo jak to się skończyło  ;) )

Najpierw było 120 tomów, teraz jest 100, na zdjęciach na górze również jest informacja o 100 tomach - czyli standardowa dla nich ilość w ostatnim czasie. Widzisz Juby, a w dyskusji ze mną twardo o tych 60 mówiłeś  ;)

Wizualnie nie wygląda ta kolekcja źle, Lipski to dobry tłumacz i na nie narzekam na jego tłumaczenia w BiZ, miło, że konsultacje i materiały dodatkowe robił Nick Jones, zna się na swojej robocie, więc ten segment powinien być dobry.

No tylko ponownie, Batman u nas jest na tyle wydawany w dużeh ilości, i będzie nadal, że zwyczajnie nie czuję, żeby ta kolekcja wyszła z fazy testu, skoro Spider-Man który tak u nas popularny nie wyszedł z tej fazy, a przecież wtedy aż tak dużo tytułów z nim nie było, to co dopiero Batman którego od groma można kupić z nim tytułów od ręki w każdej księgarni internetowej?
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉