Autor Wątek: Batman - Kolekcja Hachette  (Przeczytany 16142 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline R3wolw3rowi3c

Odp: Batman - Kolekcja Hachette
« Odpowiedź #105 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2026, 18:17:35 »
Mogę powiedzieć gdzie już nie ma bo wykupiłem,w plazie ,w galerii na placu wolności w kiosku na zalesiu,generalnie są w Trafikach i salonikach prasowych w galeriach więc jeszcze Nowy świat ,b1,auchan tam nie byłem bo niepodrodze ale test marvel must have mieli

Ciekawe ile sztuk już kuroliszek wykupił? Zablokowany nie może napisać o tym + wątek traci przynajmniej 8x na objętości przez jego brak na forum 😆

« Odpowiedź #106 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2026, 18:27:56 »
Jak ci się bardzo chce to sobie możesz wejść na jego Instagrama, bo pewnie tam coś napisał o tym, ja nawet jak bym chciał to i tak mnie zablokował, więc nie zobaczę, ale nawet jakby nie był to tak szczerze:
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline michał81

« Odpowiedź #107 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2026, 19:00:16 »
Gdzieś mi migneło na facebooku że ludzie juz sprzedają ten pierwszy tom kolekcji na allegro z przebitka x3. Co jest o tyle zabawne że edycję DC Compact można wyrwać za 30pln.

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #108 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2026, 19:32:05 »
Ja tam sobie poczekam na spokojnie aż kolekcja ruszy, bo raczej ruszy.
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Offline Popiel

« Odpowiedź #109 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2026, 19:38:16 »
Mogę powiedzieć gdzie już nie ma bo wykupiłem,w plazie ,w galerii na placu wolności w kiosku na zalesiu,generalnie są w Trafikach i salonikach prasowych w galeriach więc jeszcze Nowy świat ,b1,auchan tam nie byłem bo niepodrodze ale test marvel must have mieli

Wykupiłeś i teraz wybacz niedyskretne pytanie - co dalej będziesz z tym robił?

Offline jahred666

« Odpowiedź #110 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2026, 20:02:18 »
Zawsze mnie wkurza jak w tych wszelakich kolekcjach te plakaty są wielokrotnie składane... nie możnaby tego w tekturowej tubie dodawać? nawet jakby koszt wzrósł o te 5 zł, to jest to o milion razy lepsze rozwiązanie...

Offline Castiglione

« Odpowiedź #111 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2026, 20:40:56 »
No tylko ponownie, Batman u nas jest na tyle wydawany w dużeh ilości, i będzie nadal, że zwyczajnie nie czuję, żeby ta kolekcja wyszła z fazy testu, skoro Spider-Man który tak u nas popularny nie wyszedł z tej fazy, a przecież wtedy aż tak dużo tytułów z nim nie było, to co dopiero Batman którego od groma można kupić z nim tytułów od ręki w każdej księgarni internetowej?
No wiesz, "Thorgal" jest od lat w całości dostępny, w dodatku o połowę taniej, a jednak kolekcja okazała się sukcesem.

(no może poza tym Snydera)
Heh, ja BvS widziałem przynajmniej ze dwa razy i nadal mi się ten film podoba ;D Chyba się już nie przekonam, żeby go hejtować.

Offline Adolf

« Odpowiedź #112 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2026, 20:53:50 »
Taka kolekcja to dobra kolekcja.
1. Wy nie kupicie, ale kupią nowi fani komiksów i się wkręcą. W przyszłości zaczną kupować porządne komiksy.
2. Dużo dubli, czyli nie będą przeszkadzać Egmontowi.
3. Dużo wznowień niedostępnych już wydań.
4. Nieliczne nowości.
5. W Empiku będzie. W mniejszych mieścinach, gdzie nie ma sklepów z komiksami będą mieli.

Najważniejsze, że są duble. Kolekcja nic nie blokuje, nic nie sabotuje.

Offline FDH

« Odpowiedź #113 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2026, 22:03:39 »
Wykupiłeś i teraz wybacz niedyskretne pytanie - co dalej będziesz z tym robił?
Żadna tajemnica. Już nie mam ,wszystko sprzedane, zainteresowanie było większe niż moje możliwości,dawali po 3 sztuki na punkt , kiosków nie ma tylko nieliczne saloniki prasowe w galeriach.A i za cenę okładkową plus prowizja allegro i dostawa.Przy Marvel must have zrobiłem to samo.I nie jestem maniakiem kolekcji nawet superhero tak średnio lubię ale uważam że kolekcje mają sens i uzupełniają rynek.

Offline Czarek.

« Odpowiedź #114 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2026, 22:06:04 »
Wczoraj kupiłem w Bydgoszczy, jakby ktoś był z okolic.

Offline Leyek

« Odpowiedź #115 dnia: Cz, 23 Kwiecień 2026, 09:44:28 »
Zawsze mnie wkurza jak w tych wszelakich kolekcjach te plakaty są wielokrotnie składane... nie możnaby tego w tekturowej tubie dodawać? nawet jakby koszt wzrósł o te 5 zł, to jest to o milion razy lepsze rozwiązanie...

Weź jeszcze pod uwagę logistykę, jak te niewymiarowe (z tubami) produkty dostarczyć, jak potem eksponować w kiosku. Bez szans niestety.

Tylko się upewnię, prenumerata przy teście to ściema i tak nie wyślą, nie? Bo interesują mnie tomy 2 i 3 i najlepiej byłoby wziąć wtedy dla nich prenumeratę na t. 1-3.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #116 dnia: Cz, 23 Kwiecień 2026, 11:50:19 »
Tylko się upewnię, prenumerata przy teście to ściema i tak nie wyślą, nie? Bo interesują mnie tomy 2 i 3 i najlepiej byłoby wziąć wtedy dla nich prenumeratę na t. 1-3.

Wyślą jeśli kolekcja oficjalnie ruszy. Tomów testowych nie wysyłają.

Offline michał81

« Odpowiedź #117 dnia: Cz, 23 Kwiecień 2026, 18:22:10 »
Obecnie co zostało potwierdzone nie można zamówić prenumeraty, a jedynie zrobić jej rezerwację jeśli kolekcja ruszy. Przynajmniej tak to teraz określa obsługa klienta jeśli się do niej zadzwoni.

Offline Alois

« Odpowiedź #118 dnia: Cz, 23 Kwiecień 2026, 22:03:49 »
Gdzieś mi migneło na facebooku że ludzie juz sprzedają ten pierwszy tom kolekcji na allegro z przebitka x3. Co jest o tyle zabawne że edycję DC Compact można wyrwać za 30pln.

Tylko że Dc compact to mniejszy format ,  miekiszon i jesli się nie mylę nie na kredzie. A poza tym ten 1 tom Hachette jesli kolekcja nie ruszy to bedzie biały kruk (jeśli ruszy to wlasciwie tez, bo te testowe tomy zawsze różnią się od finalnej wersji)

Offline michał81

« Odpowiedź #119 dnia: Cz, 23 Kwiecień 2026, 22:25:25 »
to bedzie biały kruk
tak samo jak zapowiedziane na ten rok wydanie Powrót Mrocznego Rycerza DC Limited