Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1822939 razy)

Offline Kadet

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #9120 dnia: So, 21 Marzec 2026, 18:39:15 »
A ponieważ komiksy Muchy są jeszcze droższe niż Egmontu, przepłacałbym za niepotrzebne zeszyty jeszcze więcej.

To sprzedaj wydania z kolekcji i kup zbiorcze Muchy - problem solved :)
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline michał81

« Odpowiedź #9121 dnia: So, 21 Marzec 2026, 19:57:32 »
@Bazyl odwołujesz się do komiksu który wyszedł 13 lar temu i do tej pory nie było żadnego innego wznowienia. Od tego czasu dzieci które się wtedy urodziły już same pewnie czytaj komiksy.
Drugiej pozycji zaraz stuknie 10 lat.

To twoje "ja, ja, ja" to nie jest żaden argument i zaczyna być nudne egoisto. Jak powiedziałem nikt ci tej pozycji od Muchy nie każe kupować, a rozwiązanie tego problemu podał ci Kadet.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #9122 dnia: So, 21 Marzec 2026, 20:08:42 »
To sprzedaj wydania z kolekcji i kup zbiorcze Muchy - problem solved :)

PANORAMA - duh. Poza tym w tomie SBM z X-Men jest Season One i to też jest jedyne polskie wydanie tej historii.

@Bazyl odwołujesz się do komiksu który wyszedł 13 lar temu i do tej pory nie było żadnego innego wznowienia. Od tego czasu dzieci które się wtedy urodziły już same pewnie czytaj komiksy.
Drugiej pozycji zaraz stuknie 10 lat.

Do tej pory wszystkie albumy Muchy o mutantach unikały dublowania czy to pozycji Hachette czy Egmontu. Źle że odchodzą od tego sposobu. Najlepszy sposób to rozdzielić to i wydać to albo oddzielnie, albo obciąć te historie z tego wydania.

Offline Kadet

« Odpowiedź #9123 dnia: So, 21 Marzec 2026, 20:16:04 »
PANORAMA - duh. Poza tym w tomie SBM z X-Men jest Season One i to też jest jedyne polskie wydanie tej historii.

Przecież i tak nie kupowałeś wszystkich tomów z tych kolekcji, bo z tego, co mówiłeś, pomijałeś np. "zbędne originy" - więc jakim problemem byłoby jeszcze kilka wyrw w panoramie? Nawet jeśli chcesz zachować "Season One", to sprzedaż samego "Wolverine'a" zapewniłaby Ci kilkadziesiąt złotych zniżki.

Do tej pory wszystkie albumy Muchy o mutantach unikały dublowania czy to pozycji Hachette czy Egmontu. Źle że odchodzą od tego sposobu. Najlepszy sposób to rozdzielić to i wydać to albo oddzielnie, albo obciąć te historie z tego wydania.

Zakładając, że GLMK i Wolverine naprawdę będą w wydaniu Muchy, to dla każdego, kto jeszcze ich nie ma, wydanie razem będzie lepszym sposobem, bo dzięki temu sumarycznie wyda się mniej, niż gdyby kupowało się trzy rzeczy oddzielnie. Nie przypisuj swojej perspektywy wszystkim ludziom - niestety często się to u Ciebie zdarza.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Lobo

« Odpowiedź #9124 dnia: So, 21 Marzec 2026, 20:25:10 »
Po co w ogóle piszecie z tym trollem
Mam nadzieję że Mucha wyda całość nie zwracając nawet uwagi na płacze tego półdebila
« Ostatnia zmiana: So, 21 Marzec 2026, 20:27:21 wysłana przez Lobo »

Offline amsterdream

« Odpowiedź #9125 dnia: So, 21 Marzec 2026, 20:39:33 »
Bo użyli cieńszego papieru? Ludzie, krytykę też trzeba miarkować, żeby nie brzmiała absurdalnie...

Sporo ludzi narzekało na papier w Legendy X-Men Jima Lee to w Portacio dali ten sam ::) ::) ::)

Jakoś w innych komiksach potrafią dać grubszy.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Kadet

« Odpowiedź #9126 dnia: So, 21 Marzec 2026, 20:44:47 »
Dalej sądzę, że użycie cieńszego papieru to nie jest powód, żeby nazywać ich "chorymi na głowę".

Dziękuję z całego serca!

Offline amsterdream

« Odpowiedź #9127 dnia: So, 21 Marzec 2026, 20:47:05 »
I kurczę w tym epiku jest jeszcze Wolverine 1-4. Mucho - weź to wytnij i zrób tańszy ten komiks. Nie chcę płacić jeszcze raz za to samo.

Jestem za. Mam już ten komiks w dwóch wydaniach.

W sumie za te 4 zeszyty to Mucha z 40-50zł pewnie sobie doliczy.
« Ostatnia zmiana: So, 21 Marzec 2026, 20:51:57 wysłana przez amsterdream »
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline michał81

« Odpowiedź #9128 dnia: So, 21 Marzec 2026, 23:35:46 »
Jakoś w innych komiksach potrafią dać grubszy.
To zależy czy drukują w Edice czy w BZG. W tym drugim papier jest grubszy, ale komiksy Muchy i Egmontu drukowane w Edice zawsze mają cieńszy papier np. taki sam papier jest w Małych Arkanach.

Offline maxim1987

« Odpowiedź #9129 dnia: Pn, 23 Marzec 2026, 09:49:59 »
PANORAMA - duh.
jakiś czas temu sprzedałem wszystko, co miałem z WKKM, ale na półce nie układałem wg panoramy, tylko seriami/bohaterami. I tak mam misz-masz na polce komiksowej, więc ten element graficzny nie był dla mnie najważniejszy, a przynajmniej łatwiej mi było szukać konkretnych historii

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #9130 dnia: Pn, 23 Marzec 2026, 11:12:09 »
Zawsze można zeskanować grzbiet i zrobić blendę: atrapę tomiku mającą tylko grzbiet ;D

Online Castiglione

« Odpowiedź #9131 dnia: Śr, 25 Marzec 2026, 21:58:21 »
Na te kolekcje jedyne* rozwiązanie to te customowe obwoluty, które kiedyś można było dostać przez fb (być może dalej się da). Trzymam tak sobie "Ghost Ridera" Ennisa i przynajmniej nie szpeci mi półki, choć jeśli kiedyś ukaże się w jakiejś normalnej wersji, to z przyjemnością zrobię podmianę.

*poza oczywiście wznowieniem przez inne wydawnictwo, ewentualnie posiadaniem całości panoramy

Offline MonsterGirl

« Odpowiedź #9132 dnia: Pt, 27 Marzec 2026, 18:49:54 »
W kwietniu ukaże się trzeci tom Mitów kościanego sadu.

179 zł, 320 stron, premiera 9.04.2026

https://komiksopedia.pl/tytul/mity-koscianego-sadu-03-siedziba/

Komiksopedia - newsy, wywiady, artykuły, kalendarz wydarzeń, baza danych. Możliwość oceniania i tworzenia własnych kolekcji.

Offline Archie

« Odpowiedź #9133 dnia: Pt, 27 Marzec 2026, 21:57:36 »
Najlepsza część z uniwersum. Szkoda, że narazie nie wydają nic nowego, bo potencjał jest duży.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

« Odpowiedź #9134 dnia: So, 28 Marzec 2026, 14:05:19 »
W kwietniu ukaże się trzeci tom Mitów kościanego sadu.

179 zł, 320 stron, premiera 9.04.2026

https://komiksopedia.pl/tytul/mity-koscianego-sadu-03-siedziba/

10 zeszytów zwykłej, manistreamowej serii z USA za 180 złotych. Co się z tym naszym ryneczkiem podziało :(
kolorowezeszyty.blogspot.com