Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1822656 razy)

Online michał81

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #9105 dnia: So, 21 Marzec 2026, 12:38:16 »
Nadal bez sensu jest wydawać jeden epik serii New Mutants, która raczej nie będzie się dobrze sprzedawała. I to jeszcze epika 3 z rzędu.

« Odpowiedź #9106 dnia: So, 21 Marzec 2026, 12:41:30 »
No to mogli wstrzymać się z wydaniem Asgarian Wars i najpierw dwa pierwsze Epici z New Mutants. Czy by się słabo sprzedawał? Claremont na okładce swoje by zrobił, skoro wydali The Brood Sagę i teraz planują God Loves, Man Kills to widać Claremont z lat 80 się jakoś im sprzedał skoro idą w to dalej - tutaj mamy to samo nazwisko i okres, kto kupił tamten komiks, raczej też mógłby kupić Epica z New Mutants
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Online michał81

« Odpowiedź #9107 dnia: So, 21 Marzec 2026, 12:46:43 »
Nie mogli wydać wcześniejszych epików New Mutants bo Egmont wydał zbiorcze wydanie New Mutatns by Sienkiewicz.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #9108 dnia: So, 21 Marzec 2026, 12:48:48 »
W sumie faktycznie może niech sobie darują wydawanie tego epika. Teraz do mnie dotarło, że to przecież będzie i tak półdubel.

« Odpowiedź #9109 dnia: So, 21 Marzec 2026, 12:59:35 »
Nie mogli wydać wcześniejszych epików New Mutants bo Egmont wydał zbiorcze wydanie New Mutatns by Sienkiewicz.
No teraz już tak, jest za późno. Ale generalnie ja bym nie widział problemu z wydaniem tych dwóch Epiców po prostu, skoro Brood Sagę wydali, która jest dziewiątym w kolejności Epiciem, i nawet nie początkiem sagi Claremonta, i widać sprzedaje im się on na tyle dobrze, że idą dalej czyli God Loves, Man Kills to mogła by Mucha po prostu wydać Epica New Mutants Asgarian Wars i X-Men: The Gift - miałbyś całość + całą masę dodatkowego, nowego materiału
Sociale:

Offline Takesh

« Odpowiedź #9110 dnia: So, 21 Marzec 2026, 14:04:37 »
Mimo, że już nic nie wezmę od nich, to ciekawym byłoby wydanie God Loves, Man Kills w wersji rozszerzonej. Tylko ta historia, żadne epiki. Ona sama sie broni.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #9111 dnia: So, 21 Marzec 2026, 14:08:40 »
Jesli to wydadzą to będzie ich pierwszy półdubel od czasu Spectaculara. Echh. No trudno. A co do New Mutants to przydałby się album 1-17 no i potem te zeszyty po Sienkiewiczu, przynajmniej do pierwszego pz.

Offline misiokles

« Odpowiedź #9112 dnia: So, 21 Marzec 2026, 15:04:20 »
Mimo, że już nic nie wezmę od nich, to ciekawym byłoby wydanie God Loves, Man Kills w wersji rozszerzonej. Tylko ta historia, żadne epiki. Ona sama sie broni.

Zapowiedź z kadrem Kitty, która krzyczy że Profesor Xavier jest palantem nie jest częścią tej mini-serii, więc na bank dostaniemy materiał również spoza GLMK.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #9113 dnia: So, 21 Marzec 2026, 16:00:42 »
Oni to wiedzą kocie. To było w charakterze pobożnego życzenia, choć kto wie. Nasze wydanie pewnie pokryje się z epikiem dziesiątym.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #9114 dnia: So, 21 Marzec 2026, 16:40:25 »
I kurczę w tym epiku jest jeszcze Wolverine 1-4. Mucho - weź to wytnij i zrób tańszy ten komiks. Nie chcę płacić jeszcze raz za to samo.

Online Crono

« Odpowiedź #9115 dnia: So, 21 Marzec 2026, 16:49:08 »
Mucho, nic nie wycinaj. Zrób epik 1:1

Online michał81

« Odpowiedź #9116 dnia: So, 21 Marzec 2026, 16:51:22 »
No teraz już tak, jest za późno. Ale generalnie ja bym nie widział problemu z wydaniem tych dwóch Epiców po prostu, skoro Brood Sagę wydali, która jest dziewiątym w kolejności Epiciem, i nawet nie początkiem sagi Claremonta, i widać sprzedaje im się on na tyle dobrze, że idą dalej czyli God Loves, Man Kills to mogła by Mucha po prostu wydać Epica New Mutants Asgarian Wars i X-Men: The Gift - miałbyś całość + całą masę dodatkowego, nowego materiału
Jeśli Mucha ma jakieś plany na wydanie epików X-men, to wydanie Asgardian Wars oddzielnie jak to zrobili jest lepszą opcją, bo  te dwa zeszyty prościej jest usunąć z Wounded Wolf niż coś dodawać. Kompleciści postawią sobie AW za nim lub przed nim i będą szczęśliwsi. Nie raz padło ze strony @motyla jak się udzielał na forum że tytuły mutantów bez słowa X-men na okładce sprzedają się słabo. Więc New Mutatns podzieliliby ten sam los. Oczywiście jest tu założenie że Mucha będzie sobie te (nie) epiki dalej puszczała w swoim tempie tom po tomie.
« Ostatnia zmiana: So, 21 Marzec 2026, 16:58:54 wysłana przez michał81 »

Online michał81

« Odpowiedź #9117 dnia: So, 21 Marzec 2026, 16:58:05 »
I kurczę w tym epiku jest jeszcze Wolverine 1-4. Mucho - weź to wytnij i zrób tańszy ten komiks. Nie chcę płacić jeszcze raz za to samo.
Usunięcie tej historii zostawia dziurę fabularną w stosunku do Uncanny X-Men #172–173 z tego tomu. Twoja propozycja jest bez sensu. Wystarczy że są już na rynku dziurawe Punkty Zwrotne od Egmontu. I nikt ci nie każe płacić drugi raz, po prostu możesz tego komiksu nie kupować.
« Ostatnia zmiana: So, 21 Marzec 2026, 16:59:53 wysłana przez michał81 »

« Odpowiedź #9118 dnia: So, 21 Marzec 2026, 16:59:35 »
Znaczy no teraz i tak jest za późno z tymi New Mutants i Asgarian Wars. Ale jak już Mucha leci z sagą Claremonta i tytułami z X-Men w nazwie to niech lecą na bazie Epiców właśnie, bo one są najbardziej dokładne, wiem, że część była już w Punktach Zwrotnych, ale dopóki są Epici które zbierają materiał którego nie wydał Egmont to niech Mucha wydaje ich jak najwięcej, trzymam za nich kciuki.

Fajnie jakby też wrócili kiedyś tam do bardziej współczesnych rzeczy, po Astonishing X-Men i Trylogii Mesjasza jest jeszcze całkiem spora dziura do Marvel Now, Mucha mogła by się zaopiekować tym okresem
Sociale:

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #9119 dnia: So, 21 Marzec 2026, 18:38:10 »
Usunięcie tej historii zostawia dziurę fabularną w stosunku do Uncanny X-Men #172–173 z tego tomu. Twoja propozycja jest bez sensu. Wystarczy że są już na rynku dziurawe Punkty Zwrotne od Egmontu. I nikt ci nie każe płacić drugi raz, po prostu możesz tego komiksu nie kupować.

Weź nie udawaj że nie wiesz o co chodzi. Ja z chęcią kupiłbym Uncanny X-Men 168-175 i ten Annual 1970. Ale nie chcę jeszcze dopłacać za Wolverine 1-4 i God Love's, Man Kill's, które mam ja i zapewne wielu innych komiksiarzy. A ponieważ komiksy Muchy są jeszcze droższe niż Egmontu, przepłacałbym za niepotrzebne zeszyty jeszcze więcej. Najlepiej gdyby Mucha zrobiła swojego składaka i dorzuciła więcej zeszytów regularnej serii, zamiast tych które były już w Kolekcjach Hachette.