Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 605651 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bibliotekarz

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #3195 dnia: Nd, 08 Październik 2023, 00:28:33 »
Z rzeczy które mogę dodać, to że Śmierć Supermana będzie opierać się na oryginalnym wydaniu 7 tomowym, tylko u nas to zostanie rozłożone na 3 tomy (i wiem mniej więcej w jaki sposób).
O jakim wydaniu 7-tomowym piszesz? Znalazłem tylko w 5.
Batman returns
his books to the library

Offline Kandor

« Odpowiedź #3196 dnia: Nd, 08 Październik 2023, 00:36:19 »
Asteriks na 99,99 procent to nie integral. Wątpię też aby to było wydanie z panoramą bo po pierwsze wciąż wydają nowe tomy, poza tym mogą chcieć wydawać nie w kolejności ich ukazywania się we Francji, a nade wszystko nie wezmą panoramy z kolekcji Hachette. To że pani Martyna użyła słowa "kolekcja" nic nie znaczy, to po prostu nowa seria, a je się kolekcjonuje.

Offline michał81

« Odpowiedź #3197 dnia: Nd, 08 Październik 2023, 00:45:32 »
O jakim wydaniu 7-tomowym piszesz? Znalazłem tylko w 5.
To może będzie z tych 5, a może będzie coś jeszcze dodane. A może to było zwykłe przejęzyczenie osoby z którą na ten temat rozmawiałem.

Wrzucaj, dam ci lajka  :)
Wrzucę jednak jutro, bo jest późno a ja padam na twarz.

Edit: No dobra wrzuciłem DC reszta jutro idę spać.
« Ostatnia zmiana: Nd, 08 Październik 2023, 01:10:38 wysłana przez michał81 »

Offline michał81

« Odpowiedź #3198 dnia: Nd, 08 Październik 2023, 07:22:25 »
No przecież pewnie tak to właśnie będzie, o ile ktoś tam nie zmieni nagle zdania. TK o tym mówił już... Rzeczy z tych Noirow nie będą miały innych wydań. Już chyba była o tym tu gadka, że w takim razie beznadziejny był pomysł z wydawaniem tam nowości/rzeczy niedostępnych na rynku.
Jak nie będą miały inny wydań? Egmont wydał Zabójczy Żart w Noir, po czym dodrukował na tony wersje kolorową, której było od groma na stoisku w tym roku. Część rzeczy na pewno nie pojawi się w wersji normalnej, jak np. Batman Black & White, ale bym nie przesadzał z tym, że nie będzie wszystkiego wznowionego w innych wydaniach, może akurat nie w tej chwili.

Offline zombie001

« Odpowiedź #3199 dnia: Nd, 08 Październik 2023, 08:42:03 »
Ale "Zabójczy żart" to inna sprawa, bo to ciągłe dodruki komiksu, który już był wcześniej wydany, jeszcze przed Noirami. Innego przykładu już raczej nie dasz rady przywołać. No chyba, że nowa dyrektorka zmieni zdanie.
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline deFranco

« Odpowiedź #3200 dnia: Nd, 08 Październik 2023, 09:21:26 »
Po cichu liczyłem, że jeszcze wcisną jednego Punishera na grudzień tego roku  :(
A tu chyba zamierzają się trzymać planu 2 tomy na rok.

Co do XIII dla mnie lipa. Mam wszystkie i czekałem na nowe tomy zaległe od 2019 roku.
Jak Egmont wystartuje od początku, to zanim człowiek pozna ostatnie części to się do końca zestarzeje.
Kolejne lata przesunięcia  >:(
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline michał81

« Odpowiedź #3201 dnia: Nd, 08 Październik 2023, 09:35:55 »
Ale "Zabójczy żart" to inna sprawa, bo to ciągłe dodruki komiksu, który już był wcześniej wydany, jeszcze przed Noirami. Innego przykładu już raczej nie dasz rady przywołać. No chyba, że nowa dyrektorka zmieni zdanie.
Powrót Mrocznego Rycerza.

Offline perek82

« Odpowiedź #3202 dnia: Nd, 08 Październik 2023, 09:39:02 »
Mnie XIII nawet ucieszył. Mam w schowku w bibliotece, ale w takim razie się wstrzymam, przynajmniej do poznania ceny. Szczególnie, że jakoś bałaganiarsko prowadzony jest katalog plus pewnie nie wszystkie tomy w jednej filii.
Do tego Świat Mitów. Skorpion. Może spróbuję coś jeszcze z Mariniego.

Bym powiedział, że nieźle, bo coś zainteresowało. Mimo całej sympatii do Egmontu, to nasze drogi już dawno się rozjechały. Zostają pojedyncze sztuki od czasu do czasu. Latorośl robi łaskę, jak coś przeczyta, co już zupełnie zniechęca do przeszukiwania katalogu dziecięcego.
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **
Astronom ***
The Woods (2) *

Offline Motyl

« Odpowiedź #3203 dnia: Nd, 08 Październik 2023, 10:32:02 »
Powrót Mrocznego Rycerza.

Mówisz o tym wydaniu sprzed 21 lat (niektórych młodych czytelników jeszcze nie było na świecie) czy o wydaniu z 2012 roku?

Offline celtic

« Odpowiedź #3204 dnia: Nd, 08 Październik 2023, 10:40:26 »
Asteriks na 99,99 procent to nie integral. Wątpię też aby to było wydanie z panoramą bo po pierwsze wciąż wydają nowe tomy, poza tym mogą chcieć wydawać nie w kolejności ich ukazywania się we Francji, a nade wszystko nie wezmą panoramy z kolekcji Hachette. To że pani Martyna użyła słowa "kolekcja" nic nie znaczy, to po prostu nowa seria, a je się kolekcjonuje.

Widząc okładkę zaprezentowaną na slajdach, sądzę że będzie to seria opracowana przez Hatchette. Wcześniej już Egmont przygarnął ich niesprzedaną kolekcję "Adaptację Literatury" czy "Lucky Luke'a". Więc będą pewnie dodatkowe strony, które Hatchette dodało do swojej kolekcji i leksykonu z niebieskiej serii pewnie nie dostaniemy. Choć chciałbym to i to. Zastanawia mnie format, chcialbym w powiększonym, co to znaczy "Autre format"?
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline badday

« Odpowiedź #3205 dnia: Nd, 08 Październik 2023, 12:20:18 »
To może będzie z tych 5, a może będzie coś jeszcze dodane. A może to było zwykłe przejęzyczenie osoby z którą na ten temat rozmawiałem.
Na nagraniu też było powiedziane że 7.

Po cichu liczyłem, że jeszcze wcisną jednego Punishera na grudzień tego roku  :(
A tu chyba zamierzają się trzymać planu 2 tomy na rok.
No ale w grudniu 2023 będzie Epic Punishera "Powrót do wielkiego nic", więc siłą rzeczy na 2024 pozostały tylko 2 dotąd wydane w USA epici.

Online Castiglione

« Odpowiedź #3206 dnia: Nd, 08 Październik 2023, 12:50:39 »
siłą rzeczy na 2024 pozostały tylko 2 dotąd wydane w USA epici.
No i ciekawe, czy wtedy pożegnamy się z klasycznym Punisherem, czy może będą chcieli to jakoś inaczej ugryźć (no chyba, że Marvel się zlituje i w końcu puści kolejnego Epika).

Offline Kadet

« Odpowiedź #3207 dnia: Nd, 08 Październik 2023, 12:59:07 »
Widząc okładkę zaprezentowaną na slajdach, sądzę że będzie to seria opracowana przez Hatchette. Wcześniej już Egmont przygarnął ich niesprzedaną kolekcję "Adaptację Literatury" czy "Lucky Luke'a". Więc będą pewnie dodatkowe strony, które Hatchette dodało do swojej kolekcji i leksykonu z niebieskiej serii pewnie nie dostaniemy. Choć chciałbym to i to. Zastanawia mnie format, chcialbym w powiększonym, co to znaczy "Autre format"?

"Lucky Luke" Egmontu to nie jest wydanie Hachette.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Zielcok

« Odpowiedź #3208 dnia: Nd, 08 Październik 2023, 13:23:54 »

Offline michał81

« Odpowiedź #3209 dnia: Nd, 08 Październik 2023, 13:32:13 »
No i ciekawe, czy wtedy pożegnamy się z klasycznym Punisherem, czy może będą chcieli to jakoś inaczej ugryźć (no chyba, że Marvel się zlituje i w końcu puści kolejnego Epika).
Przecież jest do wydania Rucka, Edmonson, Remender, Cloonan (choć tego może lepiej nie wydawać), Fraction i oczywiście zostaje Punisher War Journal by Jim Lee. Jest co wydawać.