Autor Wątek: Multiversum.pl - opinie o sklepie  (Przeczytany 399958 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline chch

Odp: Multiversum.pl - opinie o sklepie
« Odpowiedź #1875 dnia: So, 29 Październik 2022, 07:00:44 »
chyba najtańsza opcja od mfkig w azylu:
https://azylkomiksu.pl/c/4645/promocja-in-stock-rabat-30-.html
Może nawet bym coś kupił, ale te opisy mnie zniechęcają. Co to jest "używany -  zapewniamy stan dostateczny"? ( nie kupowałem nic w azulu/mvm)

Offline sad_drone

« Odpowiedź #1876 dnia: So, 29 Październik 2022, 09:23:10 »
@chch oferta ekspozycyjna znaczy tyle ze to sa w wiekszosci komiksy z wadami, od przesuniecia obwoluty pod folia, po brak folii, ubite rogi, czy rysy. Komiksy spoza eospozycyjnej to stan mint jak w atomie np.
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #1877 dnia: So, 29 Październik 2022, 09:30:36 »
ekspozycyjna to tez bardzo często rzeczy nowe w folii - dostałem ostatnio taki omni daredevila i 3 tomy jack of fables hc. najlepiej napisać do nich i zapytać o stan to wyślą zdjęcia / opis.

Offline death_bird

« Odpowiedź #1878 dnia: Cz, 03 Listopad 2022, 12:39:40 »
Poradźcie coś dobrzy ludzie: dawno nie miałem do czynienia z Multiversum a w Azylu w sumie planuję pierwsze zamówienie: dla większych gabarytów co byłoby bezpieczniejsze w kontekście wysyłki: InPostowy kurier czy Inpostowy paczkomat (nie przypominam sobie żebym korzystał z ich usług a w Azylowej ofercie wysyłkowej starej, dobrej PP nie widzę stąd wątpliwości)?
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #1879 dnia: Cz, 03 Listopad 2022, 12:42:12 »
Myślę, że nie ma znaczenia. Pakowanie w Azylu zawsze miałem pierwszej klasy. Nie sądzę, by coś mogło się uszkodzić w paczkomacie.

Offline xanar

« Odpowiedź #1880 dnia: Cz, 03 Listopad 2022, 13:09:24 »
Przecież to nie ma żadnego znaczenia kto te paczki wozi tylko jak są spakowane.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline death_bird

« Odpowiedź #1881 dnia: Cz, 03 Listopad 2022, 14:17:53 »
Paczka może być spakowana zgodnie z zasadami sztuki, ale jak ktoś ją w tym paczkomacie butem dopycha to może być różnie. Może mam uraz, ale InPost zapamiętałem raczej z afer sprzed lat względem sposobu doręczania i do tej pory raczej firmy unikałem.

Offline xanar

« Odpowiedź #1882 dnia: Cz, 03 Listopad 2022, 14:29:21 »
No to to są jakieś pojedyncze przypadki ludzkie, większość kurierów raczej nie dopycha butem, w każdej filmie może się zdążyć jakiś idiota, ale wszędzie pracują ludzie z tej samej planecie. Najgorsza to jest pp, bo to państwowe, oni tam w innym świecie żyją.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Dracos

« Odpowiedź #1883 dnia: Cz, 03 Listopad 2022, 14:56:02 »
Czy ja wiem czasami wybieram PP, a już wszystkie wysyłki z MAGa przez nich biorę i nie uważam żeby jakoś tam odstawała ich usługa w kwestii sponiewierania paczki. Oczywiście u nich trzeba liczyć ten dzień dłużej na dostawę w porównaniu doi Inposta DPD i innych, ale mi to akurat przy zamówieniach książek i komiksów w ogóle nie przeszkadza.

Offline death_bird

« Odpowiedź #1884 dnia: Cz, 03 Listopad 2022, 15:20:18 »
Pod względem jakości usług nigdy nie narzekałem na pocztę, a ma ona jedną fundamentalną przewagę, którą jest sieć placówek z mimo wszystko w miarę kompetentnymi pracownikami. Przynajmniej mnie się nigdy nie trafiła żadna czarna owca.

Offline PawelC

« Odpowiedź #1885 dnia: Cz, 03 Listopad 2022, 18:54:48 »
Azyl uzywa kartonów Diamond które bez problemu i bezpiecznie mieszczą się w paczkomacie Inpost (wszystkie formaty) - nie będzie dopychania kolanem.

Inpost kurier/paczokmat - bez znaczenia bo to ta sama usługa, dosłownie ta sama osoba albo ci przyniesie pakę pod drzwi, albo umieści karton w paczkomacie.

Azyl pakuje najlepiej w PL, nie wiem co musiałby przewoźnik zrobić żeby uszkodzić zawartość, chyba ktoś musiałby napieprzać młotkiem po paczce.

Offline death_bird

« Odpowiedź #1886 dnia: Cz, 03 Listopad 2022, 20:57:37 »
To lejesz miód na moje skołatane nerwy, bo przelew już poszedł i teraz czas na niespokojne oczekiwanie.  ::)

Offline dreamer36

« Odpowiedź #1887 dnia: Cz, 10 Listopad 2022, 10:00:59 »
Na Multiversum była ostatnio promocja na Animal Man'a Lemire'a, więc postanowiłem się skusić (zwłaszcza, że opinie o Amazonie padły różne). Wczoraj odebrałem paczkę (paczkomat) i potwierdzam, że komiks był pancernie zapakowany. Pudełko było tak duże, jakbym zamówił co najmniej ze 3-4 grube pozycje, a w środku jeden, mały omnibusik z wypełnieniem tonami rwanego kartonu, papieru, itp. No i oczywiście sam komiks jeszcze zawinięty w bąbelki (jedna warstwa, ale przy tej ilości wypełnienia w zupełności wystarczająca). Komiks nie miał szans się przesunąć, stąd przyszedł w idealnym stanie.

Także potwierdzam i polecam :)

Offline death_bird

« Odpowiedź #1888 dnia: Cz, 10 Listopad 2022, 10:34:51 »
U mnie pakowanie też bez zarzutu przy czym bardziej obawiałem się stanu komiksów jako takich (zapewniają stan dostateczny, itp, itd), ale wszystko fabrycznie zafoliowane, bez ubić i porysowań.
Jest ok.

Offline Damballa

« Odpowiedź #1889 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 17:03:05 »
Z fb Azylu
Katalog PREORDER 2022-12 jest już dostępny na stronie sklepu.
Z okazji BLACK YEAR, do 18.12.2022 w naszym sklepie na wszystkie produkty z katalogu PREORDER 2022-12 obowiązuje specjalny preorderowy przelicznik: 1 USD = 2,8 PLN.
Po niedzieli (18.12.2022) specjalny przelicznik preorderowy nie będzie już dostepny dla tego katalogu produktów.
Wszystkie produkty z katalogu PREORDER 2022-12 znajdziecie tutaj:
https://azylkomiksu.pl/c/4653/katalog-preorder-2022-12-do-18-12-2022-.html