Autor Wątek: Wydział 7  (Przeczytany 228884 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline czytelnik

Odp: Wydział 7
« Odpowiedź #945 dnia: So, 18 Luty 2023, 10:33:08 »
Puściłbyś nas z torbami :O (do każdego slipkejsa dopłaciliśmy).
Ciągle to powtarzasz. Czujesz się skrzywdzony przez zamawiających? Mogłeś go wyprodukować po zbiórce zamiast czekać 2 lata aż wszystko zdrożeje i zebrane pieniądze stracą na wartości.

Offline turucorp

« Odpowiedź #946 dnia: So, 18 Luty 2023, 10:50:38 »
Ciągle to powtarzasz. Czujesz się skrzywdzony przez zamawiających? Mogłeś go wyprodukować po zbiórce zamiast czekać 2 lata aż wszystko zdrożeje i zebrane pieniądze stracą na wartości.
Nie cwaniaczku, nie podkreślam tego cały czas, tylko uczciwie informuję o sytuacji (w tym przypadku żartobliwie się odnoszę do równie żartobliwej koncepcji dorabiania się milionów). Chorobę introligatorki też miałem przewidzieć i zafundować jej badania profilaktyczne?
Przedstawisz się, tchórzu? Bo jestem na etapie montowania gablotki z napisem "tych klientów nie obsługujemy".
Dla jasności (info dla osób, które są zainteresowane, a nie pojawiają się tutaj tylko po to, żeby "błysnąć intelektem"), slipkejsy nie mogą być przez dłuższy czas składowane w sztaplach, bo ulegają spaczeniu.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Leyek

« Odpowiedź #947 dnia: So, 18 Luty 2023, 12:09:02 »
"W samo południe + xx minut" :)

@turu będą podane w poście rozmiary koszulek chociaż jakieś orientacyjne? Bo samo L, XL to mało mówi, jak producenci każdy sobie ustala co pod tym sprzedaje.

Offline turucorp

« Odpowiedź #948 dnia: So, 18 Luty 2023, 12:32:47 »
"W samo południe + xx minut" :)

@turu będą podane w poście rozmiary koszulek chociaż jakieś orientacyjne? Bo samo L, XL to mało mówi, jak producenci każdy sobie ustala co pod tym sprzedaje.

Krój "regular", ta sama firma, z której były za pierwszym razem. Rozmiarów nie podam, ale przy moich gabarytach (172 cm) "klasyczna" budowa ciała (meh...), chodzę w "L", bo lubię luźniejsze, osoby o bardziej wysportowanej sylwetce wybierają bardziej obcisłe "M". Przy 185cm podobna zasada, tyle, że wybór między "L" i "XL". Rozmiary mamy od "S" do "3XL".
EDIT "L" już nie ma, "XL" się kończą, "S" w sumie też.
Kolejna wersja koszulek pojawi się najwcześniej za kilka miesięcy (tego prekognitę @czytelnika możecie pytać o cenę, podobno już ją przewidział ;) ).
« Ostatnia zmiana: So, 18 Luty 2023, 14:25:21 wysłana przez turucorp »
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Online michał81

« Odpowiedź #949 dnia: So, 18 Luty 2023, 15:00:36 »
Ten slipcase wygląda świetnie. Dla mnie załatwia to sprawę zbiorczych, których może nie być.

@turucorp a jak będziecie w takiej sytuacji z drugim slipem? Też będzie przez kickstarter chcieli do wydać?
« Ostatnia zmiana: So, 18 Luty 2023, 15:49:40 wysłana przez michał81 »

Offline Eyeless

« Odpowiedź #950 dnia: So, 18 Luty 2023, 15:40:05 »
 W moim przypadku rozmiar M tej koszulki jest jak znalazł przy 176 cm wzrostu, szczególnie szczupły nie jestem :)

Offline turucorp

« Odpowiedź #951 dnia: So, 18 Luty 2023, 16:45:38 »
W moim przypadku rozmiar M tej koszulki jest jak znalazł przy 176 cm wzrostu, szczególnie szczupły nie jestem :)

Ja normalnie noszę koszulki w kroju oversize (bo uwielbiam) i rozmiarze M, dlatego L w kroju regular to z mojej strony pewien kompromis ;)

Ten slipcase wygląda świetnie. Dla mnie załatwia to sprawę zbiorczych, których może nie być.
@turucorp a jak będziecie w takiej sytuacji z drugim slipem? Też będzie przez kickstarter chcieli do wydać?

Zbiorcze nie pojawią się wcześniej niż po 3-cim sezonie i możliwe, że będą tylko w hardcoverze i nakładzie limitowanym (rozważamy różne opcje), oczywiście zbiorcze nie wyjdą trzy na raz, tylko w sporych odstępach czasowych.
Kwestia slipkejsów do 2-go i 3-ciego sezonu, chcielibyśmy je zrobić razem, ale nie mamy tym razem zamiaru kisić się, czekając na koniec sezonu (tfu, na psa urok, może tym razem się uda zachować tempo wydawania). Jeszcze nie wiemy jak to zrobimy, bo kickstarter niestety zwiódł w kilku sprawach (marża za przewalutowanie zbiórki była zabójcza, sposób sortowania zamówień to jakiś koszmar), być może będzie to wpieram.to, albo taka akcja jak dzisiaj na naszej stronie. Będziemy myśleć.

Offline Leyek

« Odpowiedź #952 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 22:46:29 »
Skoro W7 Import Eksport już za nami - przynajmniej w wydaniu dla wspierających i polujących na gadżety - to spójrzmy w przyszłość! Oto nasze plany na kolejne miesiące 2023.

W7 Import Eksport w wersji z okładką Antoniego Serkowskiego trafi do sklepowej dystrybucji na przełomie lutego i marca.

Trzecie wydanie specjalne "Sztorm" (z rysunkami Łukasza Godlewskiego) jest już pokolorowane i czeka tylko na ostatnie szlify. Okładkę alternatywą zrealizował Grzegorz Kaczmarczyk. Premiera prawdopodobnie na Komiksowej Warszawie, a więc w maju.

Rafał Szłapa kontynuuje prace nad jedenastym zeszytem serii, a dowodem na to niech będzie poniższe zdjęcie! Krzysztof Owedyk skończył rysować W7 #12, wyrwał nas z butów okładką, którą namalował, i wkrótce będzie kładł kolory.

Robert Adler pracuje w ciszy nad numerem trzynastym, a Tomek Kontny garbi się nad scenariuszami do ostatnich odcinków sezonu i tego, co nastąpi później. O ile nastąpi...

Trzymajcie kciuki!

Offline Damballa

« Odpowiedź #953 dnia: Śr, 22 Luty 2023, 01:33:27 »
Trzecie wydanie specjalne "Sztorm"
A drugie to Import Eksport?

Online michał81

« Odpowiedź #954 dnia: Śr, 22 Luty 2023, 04:41:58 »
Trzecie wydanie specjalne "Sztorm"
A drugie to Import Eksport?
Tak.

Offline turucorp

« Odpowiedź #955 dnia: Śr, 22 Luty 2023, 07:19:11 »
Tak.

Oczywiście z poprawką, że drugie wydanie specjalne stanowi swobodny, "niekanoniczny" dodatek do serii, a trzecie jest integralną częścią serii.

Offline Itachi

« Odpowiedź #956 dnia: Wt, 07 Marzec 2023, 21:29:08 »
Wydział 7 Zeszyt Specjalny Numer 2

No, no Panowie - gratuluję. Nie przepadam za takimi zbiorkami, z błahego powodu - często takie krótkie formy mnie nudzą i zazwyczaj nie wnoszą niczego świeżego do fabuły. Na szczęście zdarzają się wyjątki, a Import Eksport do nich się zalicza. Plusów jest wiele, zacznę od podstaw.

Okładka. Zbigniew Kasprzak wykonał fantastyczną robotę. Pomimo tego, że znajduję się na niej wiele postaci, to nie jest chaotyczna jak w Wielkich Wyprawach. Z gracją uchwycono poszczególne elementy charakterystyczne dla poszczególnych komiksów zawartych w środku. Helena wypadła bosko! Smerfastycznie, że na pierwszej stronie otrzymujemy także szkic. Duuuży plusik za to.

Prognoza to moja ulubiona cześć drugiego zeszytu specjalnego. Tam gdzie pojawia się Helena, tam od razu robi się ciekawie. To moja absolutnie ulubiona kobieca postać z serii. Wchodzi, robi klimat i wychodzi. Jakie to proste. Wdzięk, gracja, cięty język. Robert Adler dał radę :)

Na drugim miejscu Skrzaty. Kadr na którym Wilk klęczy przed Królem wypadł wspaniale. Chętnie bym taki print dołączył do kolekcji. Naprawdę, krótka ale ciekawa historia.

Dobrym pomysłem było także pokazanie mapki i oznaczenie miejsc, w którym działa się akcja poszczególnych zeszytów. Liczę że w przyszłości, pojawią się kolejne w nowych województwach.

Nie wspominam już nawet o szkicach Zbigniewa Kasprzaka, Krzysztofa Owedyka, Krzysztofa Budziejewskiego czy Arkadiusza Klimka.

Ocena za całość? 9/10

Gratulacje!
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline Chmurny

« Odpowiedź #957 dnia: Śr, 08 Marzec 2023, 09:56:06 »
Pierwszy Wydział, w którym koniecznie muszę mieć też tę drugą okładkę (co to nie wyszła jeszcze).

Offline Pinto

« Odpowiedź #958 dnia: Cz, 09 Marzec 2023, 10:31:35 »
To w końcu kiedy "Import Eksport" dla ludu? Miał być w lutym.

Offline plast

« Odpowiedź #959 dnia: Cz, 09 Marzec 2023, 10:58:26 »
No i był, na fejsbuczku normalnie zamówiłem limitkę od ręki, może nawet jutro dojdzie.

Chyba, że pytasz o regularną sprzedaż na Gildii - to nie wiem ;)