Autor Wątek: Wydział 7  (Przeczytany 228438 razy)

Offline Lyricstof

Odp: Wydział 7
« Odpowiedź #855 dnia: Pn, 21 Luty 2022, 11:43:28 »
Za fb w7. Taki rysunek od autora jednego z zeszytów już trzeciego sezonu. Ładnie sunie ten walec.  8) I bardzo dobrze.

Niezłe to.  ;)

Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline Szekak

« Odpowiedź #856 dnia: Pn, 21 Luty 2022, 13:05:34 »
"Okładka Chmurnego i jego zespołu kreatywnego" prezentuje się tak. ;) ;)

« Ostatnia zmiana: Pn, 21 Luty 2022, 14:36:07 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline turucorp

« Odpowiedź #857 dnia: Pn, 21 Luty 2022, 14:19:40 »
"Okładka Chmurnego"

Jak już, to w konsultacjach brał udział cały "zespół kreatywny Chmurnego" ;)

Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Chmurny

« Odpowiedź #858 dnia: Pn, 21 Luty 2022, 14:59:03 »
Tylko literek tytułu i umiejscowienia proszę na mnie nie zwalać ;)

Offline turucorp

« Odpowiedź #859 dnia: Pn, 21 Luty 2022, 15:07:34 »
Tylko literek tytułu i umiejscowienia proszę na mnie nie zwalać ;)

Oj tam, liternictwo robiłem pod okładkę Stefańca, w przypadku wersji limitowanych bywa to problematyczne, bo trzymamy się zasady, że zostaje tak, jak jest na regularnej.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline celtic

« Odpowiedź #860 dnia: Pn, 21 Luty 2022, 18:03:59 »
Okładka petarda!
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline Leyek

« Odpowiedź #861 dnia: Cz, 24 Marzec 2022, 13:01:19 »
Nie próżnujemy również w temacie W7 Import Eksport. Poniżej, zupełnie premierowo, plansza Łukasza Pawlaka (Grand Prix MFKiG 2019) z jednego z komiksów, które znajdziecie w środku.

Offline turucorp

« Odpowiedź #862 dnia: Cz, 24 Marzec 2022, 19:48:27 »
To ja jeszcze tak dopowiem, że „Import Eksport” będzie miał 64 strony (z czego ponad połowa to krótkie formy komiksowe), a następny będzie kolejny specjal, który właśnie się skończył rysować i idzie do kolorowania, i teraz się zastanawiamy nad jego objętością, bo samego komiksu wyszło 49 stron  :o

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #863 dnia: Cz, 24 Marzec 2022, 21:31:27 »
A co z zeszytem 10. Kto w końcu podjął się kontynuacji.  W tym sezonie zdecydujecie się na wersję czarno-białą któregoś zeszytu, czy ten pomysł umarł. I ile będzie zeszytów blank? dwa jak w sezonie pierwszym czy też jeden?

Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline turucorp

« Odpowiedź #864 dnia: Pt, 25 Marzec 2022, 00:46:35 »
-zeszyt 10 zostanie (najprawdopodobniej  ;)) dokończony przez Krzyśka Budziejewskiego.
-na razie nie planujemy wersji czarno-białej, wyniki sprzedaży tej wersji „Heleny” niestety są zniechęcające (a szkoda, bo niektóre zeszyty aż proszą się o taka wersję  :( ).
-w tym sezonie będzie jeden blank, „czysta” okładka do zeszytu 10 jest już od dłuższego czasu wydrukowana.

Offline xetras

• Polubień: 110
  • Apriori z zasady jak hiperboliczny z niczego świat
« Odpowiedź #865 dnia: So, 23 Kwiecień 2022, 16:18:55 »
Czy trzeba być jakimś psychodelikiem, żeby docenić urodę psychiatryka ?
Dla mnie szok, jestem wszcząśnięty zeszytem "Azyl" :)
"Dziaberlak zgłowion? Strupion? Padł?
Pójdź w me ramiona, boś ty chwat!
O, świętny dzień! Hurra! Hip hip!
Tralala bum cyk cyk!" (Jolanta Kozak, tł. "Jabberwocky")
Źródło:https://home.agh.edu.pl/~szymon/jabberwocky.shtml

Offline OokamiG

« Odpowiedź #866 dnia: So, 23 Kwiecień 2022, 17:00:00 »
Czy trzeba być jakimś psychodelikiem, żeby docenić urodę psychiatryka ?
Dla mnie szok, jestem wszcząśnięty zeszytem "Azyl" :)
Najlepiej chyba być LSD.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #867 dnia: Nd, 15 Maj 2022, 12:20:24 »
Zacząłem przygodę z  serią "Wydział 7 " i po przeczytaniu 2 zeszytów i pobieżnym przejrzeniu reszty stwierdzam,że jest bardzo dobrze. Fajne połączenie "Z archiwum x" i  "Hellboya" w Prl-owskich realiach. Bardzo dobre rysunki, scenariusz i kolorystyka oraz interesujące dodatki uzupełniające fabułę. Brawo dla Ongrysa za świetne wydane zeszyty i odwagę w wydawaniu komiksu w takiej formie. Dla mnie jest to kapitalny przegląd polskich twórców komiksowych i każdemu kto chciałby poczytać coś z krajowego rynku polecam zapoznanie się z serią.
Od teraz będę kupował na bieżąco a jak wyjdzie integral to też sobie go zafunduję bo to bardzo dobra seria komiksowa i fajnie,że są ludzie którym chce się tworzyć takie komiksy. Szczerze polecam, kupujcie i wspierajcie dobre polskie komiksowe produkcje.

Online perek82

« Odpowiedź #868 dnia: Nd, 15 Maj 2022, 15:49:19 »
No i namówił. W bonito komplet za 100 zamówiony.
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **
Astronom ***
The Woods (2) *

Offline Pig-Pen

« Odpowiedź #869 dnia: Nd, 15 Maj 2022, 18:46:28 »
Też tak miałem - trochę zwlekałem z poznaniem tej serii, a potem zamówiłem w dobrej cenie całą serię na Bonito (łącznie z zeszytem specjalnym), w dwóch porcjach. Potem jeszcze doszedł "Azyl". Ogólnie bardzo frapująca lektura - interesujący koncept całości, dobre scenariusze, możliwość obcowania z różnymi wrażliwościami rysowników, sympatyczne easter eggi, fajne zeszytowe wydanie Ongrysa. Szybko wchodzi i czeka się na więcej.