Autor Wątek: Tomb Raider  (Przeczytany 26595 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #90 dnia: Pt, 08 Maj 2026, 11:02:53 »
@Antari ale wydawca też musi komunikować licencjodawców od dodrukach, ponieważ umowę mają podpisaną na określony nakład. Nie możesz też sobie od tak nakładu zmielić bez podstaw, mając nawet błędy w tym nakładzie. Jest pewne raportowanie które wymagają licencjodawcy. To nie jest takie proste jak się niektórym wydaje. Przy mniejszych wydawnictwach niektóre sprawy idzie załatwić szybciej ale odkąd Dark Horse jest w EG to się trochę zrobiło tam korpo. Kilku mniejszych wydawców narzekało że załatwienie teraz licencji u nich potrafi trwać.

Offline Lobo

« Odpowiedź #91 dnia: Pt, 08 Maj 2026, 11:11:55 »
Powiem tak, nie miałem do czynienia z poprzednim wydaniem ale nowy tom 1 Archiwa to najładniej wydany komiks jaki widziałem. A kadry z Larą to poezja

Ja z chęcią kupiłbym Archiwa od Screamu ponownie, na kredzie, ale wciąż czekam na dokładne porównanie pierwszego wydania z tym nowym (poprawki błędów / tytułów rozdziałów), ale na takowe nie trafiłem. Jeśli nikt takiego nie zrobi to dopiero na MFKiG, jak zobaczę jak to się prezentuje na żywo, zdecyduje czy chcę to kupować ponownie.

Offline Alois

« Odpowiedź #92 dnia: Pt, 08 Maj 2026, 19:13:43 »
Skoro jest "cisza" to jakiej odpowiedzi oczekujesz? Wiemy tyle samo, ile ty.

Gdyby nie było ciszy i gdzieś byłaby jakaś oficjalna informacja to bym się przecież nie dopytywał na forum. Tutaj często jednak niektórzy użytkownicy chwalą się że mają jakieś zakulisowe informacje więc liczyłem że tym razem też tak bedzie.

Offline Juby

« Odpowiedź #93 dnia: Pt, 08 Maj 2026, 19:55:35 »
Ktoś na forum wrzucał fotki z takim porównaniem. Były na pewno poprawione strony tytułowe + normalne, prawidłowe kolory.
Kolega @Crono wrzucił porównanie jednej strony. Przed ponownym zakupem tego samego komiksu wolałbym się upewnić, że poprawiono wszystko.

Cytat: 'Lobo'
Powiem tak, nie miałem do czynienia z poprzednim wydaniem ale nowy tom 1 Archiwa to najładniej wydany komiks jaki widziałem. A kadry z Larą to poezja
Dasz radę wrzucić fotki porównawcze względem zdjęć @noriego z posta otwierającego ten wątek?

Offline grzegorz.cholewa

« Odpowiedź #94 dnia: Pt, 08 Maj 2026, 19:57:59 »
Słyszałem, że w czerwcu. Można zapytać Screama na fejsie. No, ja mam tą poprawioną gdzie ramka nie zasłania Larze ręki.

https://www.facebook.com/WorldOfTombRaider/posts/dotar%C5%82y-do-nas-tomb-raider-archiwa-zupe%C5%82na-nowo%C5%9B%C4%87-czyli-tom-4-oraz-drugie-wydani/1230684852203378/

Offline amsterdream

« Odpowiedź #95 dnia: Pt, 08 Maj 2026, 21:53:00 »
Czy można czytać drugi tom archiwów bez znajomości pierwszego? Jest tam jakaś ciągłość fabuły?

Bez sensu. Bo pierwszy jest najlepszy.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Voitas

« Odpowiedź #96 dnia: Pt, 08 Maj 2026, 22:14:09 »
Bez sensu. Bo pierwszy jest najlepszy.
No może, ale nie odpowiedziałeś na moje pytanie :) mam do pożyczenia z biblioteki tylko drugi tom. Dlatego pytam.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #97 dnia: Pt, 08 Maj 2026, 23:03:51 »
Można czytać ponieważ run Jurgensa z pierwszego tomu kończy się tam właśnie.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Voitas

« Odpowiedź #98 dnia: Pt, 08 Maj 2026, 23:05:10 »
Można czytać ponieważ run Jurgensa z pierwszego tomu kończy się tam właśnie.

Offline Adolf

« Odpowiedź #99 dnia: Nd, 10 Maj 2026, 02:32:03 »
Moim zdaniem stracili potencjał sprzedażowy, bo jednak sporo rodaków sięgnęło po Colossale, nie mówiąc o osobach z zagranicy.

Według mnie to jest właśnie problem Screamu. Zamiast od razu wyjechać z konkretami, to czekają, a klienci zniecierpliwieni odpływają. Już nie mówię o tym jak to im odpłynęła licencja na Top Cow. Witchblade właśnie się drukuje i na szczęście wzięło się za ten tytuł lepsze wydawnictwo.

Gdyby nie było ciszy i gdzieś byłaby jakaś oficjalna informacja to bym się przecież nie dopytywał na forum. Tutaj często jednak niektórzy użytkownicy chwalą się że mają jakieś zakulisowe informacje więc liczyłem że tym razem też tak bedzie.

Nabrali wody w usta, więc mają jakieś opóźnienie. Może to lepiej, że nic nie mówią, bo nie umieją rozmawiać z klientami. Ja tam bym się nie martwił, będzie później, tragedii nie ma. Teraz Witchblade sprawiło, że niektórzy nie będą mieli co jeść, więc nawet lepiej że się trochę opóźni. Nie ma co poganiać ludzi przy pracy. Spokojnie niech nam dostarczą dopieszczony produkt.

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #100 dnia: Nd, 10 Maj 2026, 13:51:49 »
Według mnie to jest właśnie problem Screamu. Zamiast od razu wyjechać z konkretami, to czekają, a klienci zniecierpliwieni odpływają. Już nie mówię o tym jak to im odpłynęła licencja na Top Cow. Witchblade właśnie się drukuje i na szczęście wzięło się za ten tytuł lepsze wydawnictwo.

Nabrali wody w usta, więc mają jakieś opóźnienie. Może to lepiej, że nic nie mówią, bo nie umieją rozmawiać z klientami. Ja tam bym się nie martwił, będzie później, tragedii nie ma. Teraz Witchblade sprawiło, że niektórzy nie będą mieli co jeść, więc nawet lepiej że się trochę opóźni. Nie ma co poganiać ludzi przy pracy. Spokojnie niech nam dostarczą dopieszczony produkt.

To Scream w ogóle zabiegał o licencje Top Cow? Ja tam jestem chwilowo zadowolony, że siedzą cicho. W Atomie mam do odbioru Colossala vol.3 i ciułam na Witchblade. A Scream zapowiedział Archiwa 2 i 3 w tym samym czasie.
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Offline Juby

« Odpowiedź #101 dnia: Nd, 10 Maj 2026, 16:06:41 »
No, ja mam tą poprawioną gdzie ramka nie zasłania Larze ręki.

https://www.facebook.com/WorldOfTombRaider/posts/dotar%C5%82y-do-nas-tomb-raider-archiwa-zupe%C5%82na-nowo%C5%9B%C4%87-czyli-tom-4-oraz-drugie-wydani/1230684852203378/
No to jest to jedno porównanie, które było tu wrzucane. Nikt nie zrobił porównania reszty nagłówków i wpadek.

« Odpowiedź #102 dnia: Nd, 10 Maj 2026, 19:27:03 »
W czerwcu będę brał ten 1 tom Archiwów na kredzie, więc jak nikt to tego czasu nie wrzuci fotek, to podrzucę swoje wtedy
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Adolf

« Odpowiedź #103 dnia: Pn, 11 Maj 2026, 03:09:56 »
To Scream w ogóle zabiegał o licencje Top Cow? Ja tam jestem chwilowo zadowolony, że siedzą cicho. W Atomie mam do odbioru Colossala vol.3 i ciułam na Witchblade. A Scream zapowiedział Archiwa 2 i 3 w tym samym czasie.

Gdy zapowiadali Tomb Raidera, to fani prosili, a Ci odpowiadali, coś w stylu, że się przyglądają. Gdyby nie ten wypadek z offsetem, to kto wie jakby się potoczyła przyszłość? Obstawiam, że zaczęliby od Witchblade, nawet by mogli zrobić dodruk tego tytułu. Potem The Darkness. Ale czy wyszliby poza to? Czy dostalibyśmy Afrodytę, Magdalenę, Hunter-Killer, czy Cyberforce? Musiałbym się zaprzyjaźnić z wydawcą i go wypytać jak głęboko nad tym myślał.

Offline Avarest

« Odpowiedź #104 dnia: Pn, 11 Maj 2026, 09:50:04 »
No to jest to jedno porównanie, które było tu wrzucane. Nikt nie zrobił porównania reszty nagłówków i wpadek.

W czerwcu będę brał ten 1 tom Archiwów na kredzie, więc jak nikt to tego czasu nie wrzuci fotek, to podrzucę swoje wtedy

Nie mam pierwszego wydania, więc nie mam jak zrobić porównania, ale jeśli podrzucicie link/informację, które strony ofocić, to bez problemu wstawię jak wygląda nowe wydanie na kredzie.

Mam tomy 2-4 w starym wydaniu i potwierdzam, że są sporo grubsze. Żałuję, że zdecydowałem się na nie, bo Scream nawoływał do ich kupienia, jako ostatniej szansy by mieć pełną kolekcje przy planowanym dodruku jedynki.... więc generalnie mam to tego wydawnictwa pewien dystans.