Autor Wątek: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette  (Przeczytany 212072 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gustavus_tG

Odp: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette
« Odpowiedź #1140 dnia: Cz, 30 Kwiecień 2026, 20:52:16 »
Po chwili przerwy na świeżynki wracają dubelki. Całkiem pożądany stan.

« Odpowiedź #1141 dnia: Cz, 30 Kwiecień 2026, 21:02:39 »
i to byłoby na tyle z wydaniem epików od początku runu Claremonta
W WKKM były fragmenty Astonishing X-Men i New X-Men - jakoś to nie spowodowało tego, że Mucha nie wydała ponownie Astonishinga i całego New X-Men. Sądzę więc, że jeden wycinek nie spowoduje, że nagle zrezygnują oni z możliwych takich planów
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Adolf

« Odpowiedź #1142 dnia: Pt, 01 Maj 2026, 10:47:54 »
W WKKM były fragmenty Astonishing X-Men i New X-Men - jakoś to nie spowodowało tego, że Mucha nie wydała ponownie Astonishinga i całego New X-Men. Sądzę więc, że jeden wycinek nie spowoduje, że nagle zrezygnują oni z możliwych takich planów

Każdy potencjalnie zainteresowany wydaniem komiksu przecież nie będzie sobie robić pod górkę, jeśli wcześniej pojawi się na rynku jego dubel, nawet minimalnie powielając materiał. Tak, wydanie tego tomu ma znaczenie. Nie znaczy, że nagle jakaś Mucha usunie sobie cały run z planów wydawniczych, ale na pewno mocno przesunie w czasie. Za rok tego jeszcze nie wydadzą. Może za 3... I tak to wszystko wina Muchy. By wydali tych X-Menów już dawno temu, a tak się czają na niewiadomo co. I głupia kolekcja im przez to robi pod górkę. Tak wiem, oni tam nie uczą się na błędach, ale lepiej niech ogarną się z materiałem, bo takich przypadków może być więcej w przyszłości.

Offline Andrzej8666

« Odpowiedź #1143 dnia: So, 02 Maj 2026, 12:07:51 »
Zrezygnowałem z prenumeraty kilka numerów temu ze względu na duble, ale Turniej Mistrzów zamówiłem. Mega mnie cieszy kiedy takie klasyczne komiksy pojawiają się na naszym rynku. Nie wiem jak z jakością historii, ale z tego co wiem, to pierwszy tak duży crossover Marvela w historii, a może amerykańskiego komiksu w ogóle i chociażby z tego powodu, cieszy możliwość zapoznania się z nim po polsku.

Coraz mniej takich klasycznych braków w PL. Z Marvela, kolejnym takim dużym tytułem z lat 80-tych jest chyba Secret Wars II. O ile mi wiadomo, w kolekcji niestety nie wyjdzie.

Offline EonOfMarvel

« Odpowiedź #1144 dnia: So, 02 Maj 2026, 13:28:53 »
Turniej Mistrzów jest ciekawy dla fanów i kolekcjonerów komiksów, ale dla niedzielnego czytelnika tego typu komiksy będą odstraszać. Staruszka Logana przeczytałem w dwóch podejściach, a Turniej Mistrzów wymęczył mnie niemiłosiernie.

Offline Liarus

« Odpowiedź #1145 dnia: Nd, 03 Maj 2026, 19:08:02 »
Ten X-Men: Czasy minionej przyszłości to to samo co w wkkm? Nie ma tej historii Wolverinea?

Offline michał81

« Odpowiedź #1146 dnia: Nd, 03 Maj 2026, 19:56:04 »
Ten X-Men: Czasy minionej przyszłości to to samo co w wkkm? Nie ma tej historii Wolverinea?
I tak i nie. Zmieniono tytuł w WKKM jest X-Men: Dni Minionej Przyszłości. Wg niemieckiego wydania zawartość to UNCANNY X-MEN #138-143, gdzie w WKKM był jeszcze Annual #4, więc ci co mają listy na swoich blogach będą pewnie je edytować po premierze. ;)
« Ostatnia zmiana: Nd, 03 Maj 2026, 20:03:08 wysłana przez michał81 »

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #1147 dnia: Pn, 04 Maj 2026, 12:08:49 »
EonOfMarvel, niewątpliwie "Turniej..." ma już wartość nade wszystko historyczną (walny wpływ tej produkcji na rozwój  trendu tzw. wydarzeń, bez którego nie sposób wyobrazić sobie obecnie superbohaterskiej konwencji), ale nie ukrywam, że momentami ten zbiór mile mnie zaskoczył. Dotyczy to zwłaszcza ostatniej z zebranych w tym tomie opowieści, tj. przedruku "The Avengers Annual" nr 16 do którego współtworzenia zaangażowano całą masę zdolnych plastyków - m.in. Boba Laytona, Toma Palmera, Romite Młodszego, Billa Sienkiewicza, Marshalla Rogersa i co mnie szczególnie miło zaskoczyło Kevina Nowlana. Wówczas (tj. w roku 1987) to był autentyczny gwiazdozbiór specjalistów od kreski i plamy.

Offline Gruby AL

« Odpowiedź #1148 dnia: Cz, 07 Maj 2026, 13:06:45 »
Od wydania ostatniego numeru minęło już 9 dni, a przesyłki ani widu, ani słychu. Ba, nie było jeszcze nawet smsa o wygenerowaniu numeru listu przewozowego. O ile w poważnej firmie oznacza to, że paczka już zaraz będzie wysłana, o tyle przy okazji poprzednich przesyłek od Hachette potrafiło minąć kilka dni zanim cokolwiek więcej się z tym zamówieniem zadziało.

Do dupy z taką prenumeratą.

Online Saruto

« Odpowiedź #1149 dnia: Cz, 07 Maj 2026, 14:31:00 »
Od wydania ostatniego numeru minęło już 9 dni, a przesyłki ani widu, ani słychu. Ba, nie było jeszcze nawet smsa o wygenerowaniu numeru listu przewozowego. O ile w poważnej firmie oznacza to, że paczka już zaraz będzie wysłana, o tyle przy okazji poprzednich przesyłek od Hachette potrafiło minąć kilka dni zanim cokolwiek więcej się z tym zamówieniem zadziało.

Do dupy z taką prenumeratą.
Dostawa InPostem? Bo jeśli PP, to oni zmienili mi w trakcie z Pocztex (czy jakoś tak) na zwykłą przesyłkę.

Offline Gruby AL

« Odpowiedź #1150 dnia: Cz, 07 Maj 2026, 14:47:30 »
Dostawa InPostem? Bo jeśli PP, to oni zmienili mi w trakcie z Pocztex (czy jakoś tak) na zwykłą przesyłkę.
Chcesz powiedzieć, że mogło być jeszcze gorzej? :)

Dostawa InPostem.

Poprzednim razem pisałem, że paczki się opóźniały, ale ostatnio wygląda to lepiej. Cóż, dobrze, że wszystko wróciło do normy...

Online Saruto

« Odpowiedź #1151 dnia: Cz, 07 Maj 2026, 20:21:50 »
Chcesz powiedzieć, że mogło być jeszcze gorzej? :)

Dostawa InPostem.

Poprzednim razem pisałem, że paczki się opóźniały, ale ostatnio wygląda to lepiej. Cóż, dobrze, że wszystko wróciło do normy...
To masz bajkę ;) Ja 29 marca dostałem awizo z 20 marca. PP u mnie nie nosi zazwyczaj paczek, tylko awizo wrzucają. Ogólnie ciesz się, że paczka dotarła do paczkomatu ;)

Offline Cringer

« Odpowiedź #1152 dnia: Cz, 07 Maj 2026, 20:40:08 »
To masz bajkę ;) Ja 29 marca dostałem awizo z 20 marca. PP u mnie nie nosi zazwyczaj paczek, tylko awizo wrzucają. Ogólnie ciesz się, że paczka dotarła do paczkomatu ;)
Obaj macie super. U mnie nawet awizo nie zostawiają. Miałem kilka sytuacji co sobie paczki leżały na poczcie a dowiedziałem się o nich po kontakcie z BOK Hachette.

Offline Gruby AL

« Odpowiedź #1153 dnia: Cz, 07 Maj 2026, 21:21:33 »
Po prenumeracie WKKM i comiesięcznym staniu w kolejce do jedynego czynnego okienka na osiedlowej poczcie wolałem zapłacić więcej i mieć bardziej komfortową opcję. I rzeczywiście paczki opóźniają się z większym komfortem 😉

Online Saruto

« Odpowiedź #1154 dnia: Pn, 11 Maj 2026, 12:29:52 »
Ostatnio trafiłem na tom 19 w sieci Frac.