Autor Wątek: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette  (Przeczytany 212129 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Xmen

Odp: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette
« Odpowiedź #1080 dnia: Pn, 16 Luty 2026, 17:55:59 »
Z drugiej strony nie sposób nie docenić Bazyliszka, bo publikując chwilami kontrowersyjne opinie, skłania innych do dyskusji, która z kolei może prowadzić do nowych przemyśleń i wniosków. A jak go nie ma, to niby wszyscy są zadowoleni i zgodni ale od tygodnia nikt tu nic nie napisał:P
Jak bazyla nie ma to i tak wielu o nim pisze. Nie mogą bez niego żyć.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

« Odpowiedź #1081 dnia: Pn, 16 Luty 2026, 17:59:40 »
Z drugiej strony nie sposób nie docenić Bazyliszka, bo publikując chwilami kontrowersyjne opinie, skłania innych do dyskusji, która z kolei może prowadzić do nowych przemyśleń i wniosków. A jak go nie ma, to niby wszyscy są zadowoleni i zgodni ale od tygodnia nikt tu nic nie napisał:P
Uroki systemu kolekcji, która wychodzi co dwa tygodnie, wyjdzie jutro nowy tom to pewnie parę postów się pojawi  :)
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

« Odpowiedź #1082 dnia: Pn, 16 Luty 2026, 18:05:14 »
Dziś trafił w moje ręce 15 tom Iluminaci

jak poprzednio kojarzy ktoś z linii czasowej co było wydane w PL (szkoda że nie dodają informacji co było u nas)

te mam:

Rękawica Nieskończoności
Wydawnictwo: Egmont
Data premiery: 2023-03-08

Wojna domowa
Wydawnictwo: Egmont
Data premiery: 1 sty 2016

Wielka Kolekcja Komiksów Marvela - 127 - New Avengers

Wielka kolekcja komiksów Marvela, tom 51 - Wielka Wojna Hulka

New Avengers: Wszystko Umiera było wydane w ramach WKKM, ale również jako 1 tom New Avengers wydane przez Egmont w linii Marvel Now.
Tajna Inwazja - również lata temu było to w WKKM, ale i wydał w Marvel Classic Egmont i to wydanie jest nadal dostępne do kupienia
Wielka Wojna Hulka - WKKM
Wojna Domowa - WKKM, Mucha, jak i Egmont, niedługo również będzie w samym Must Have jako tom 16
Planeta Hulka dwa tomy w WKKM i jeden duży w Must Have który był jako tom 12
Marvel Boy był w ramach kolekcji Superbohaterowie Marvela
Rękawica Nieskończoności Egmont wydał to w ramach Marvel Classic, nadal jest dostępne
Sociale:

Offline michał81

« Odpowiedź #1083 dnia: Pn, 16 Luty 2026, 18:23:50 »
Avengers: Wojna Kree ze Skrullami (Avengers #89-97) - WKKM tom 107

Offline MacLeSkr

« Odpowiedź #1084 dnia: Śr, 18 Luty 2026, 13:10:47 »
Orientuje się ktoś czy promocja na prenumeratę jeszcze obowiązuje? Chodzi mi o te dodatkowe tomy. Niby była do listopada jakoś, ale widzę, że nadal można zamawiać kolekcję od pierwszego numeru i że jeden tom w dalszym ciągu jest gratis. Pytałem BOK, ale bez odpowiedzi.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #1085 dnia: Pt, 20 Luty 2026, 09:12:07 »
Spróbuj do nich zadzwonić. Ja kilka razy kontaktowałem się w ten sposób i nie było problemu z dodzwonieniem się.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #1086 dnia: Cz, 05 Marzec 2026, 13:44:21 »
Mimo że pod względem rozpiętości "Iluminaci" ustępują wcześniejszym, często wręcz pękatym tomom tej kolekcji, to jednak jakościowo jest to również bardzo udana realizacja. Ponadto zawarte w niej opowieści uzupełniają informacje znane już polskim czytelnikom z takich m.in. inicjatyw jak "New Avengers" i "Wielka Wojna Hulka". Przy czym mamy do czynienia nie tyle ze zwartą fabułą, co raczej zbiorem historii rozgrywających się w kilku istotnych momentach dziejów uniwersum Marvela, umiejętnie spiętych nie od razu dostrzegalnym wątkiem przewodnim, wiodącym wprost do kolejnego, ważnego wydarzenia. Swoją drogą miło poczytać realizacje z czasów, gdy B.M. Bendis (bo to właśnie jemu przypadł stołek scenarzysty tej mini-serii) jeszcze wiedział jak wygenerować z siebie zajmującą fabułę. Rysuneczki mocno cieszą oko, w czym zasługa Jima Cheunga, który z kolei "Iluminatów" zilustrował. W kółko to powtarzam, ale jestem zdania, że pierwsza dekada obecnego wieku była dla konwencji superbohaterskiej bardzo dobrym czasem, w czym utwierdza mnie również niniejszy komiks.

Offline fasola

« Odpowiedź #1087 dnia: Cz, 05 Marzec 2026, 14:33:03 »
Strona comixxy dodała kolejny numer do zapowiedzi kolekcji. Jest to Old man Logan, czyli dubel

Offline michał81

« Odpowiedź #1088 dnia: Cz, 05 Marzec 2026, 15:01:01 »
Strona comixxy dodała kolejny numer do zapowiedzi kolekcji. Jest to Old man Logan, czyli dubel
Obecnie niedostępny do kupienia, tylko rynek wtórny. No chyba że Egomnt zrobi psikusa i dodrukuje.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #1089 dnia: Cz, 05 Marzec 2026, 15:17:17 »

Kto nie ma, ten będzie miał okazję uzupełnić, a ja mogę sobie spokojnie poczekać na kolejny tom.

« Odpowiedź #1090 dnia: Cz, 05 Marzec 2026, 20:26:46 »
Coś chyba nie tak jest, bo Staruszek Logan jego zdaniem ma być jako tom 18, a dopiero później Turniej Mistrzów i Spiderversum - zdaniem Gildii i Komiksopedii nie ma tego Staruszka Logana i tom 18 i 19 to wcześniej wspomniane dwie pozycje
Sociale:

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1091 dnia: Nd, 08 Marzec 2026, 10:33:02 »
W zagranicznych edycjach jest, więc jeśli się to potwierdzi, to byłoby trzecie wydanie tego komiksu w Polsce, po WKKM i egmontowym. W takim razie ciekawe jest, czy kolejne wydanie Weapon X też trafi do polskiej wersji.

Iluminaci bardzo fajny tom, choć jak teraz go przeczytałem, to widać, że jest głównie rozbudowaną podbudową pod Tajną Inwazję Bendisa. Ale potem Hickman świetnie rozbudował te wątki, wyciągając te Kamienie Nieskończoności.

« Odpowiedź #1092 dnia: Nd, 08 Marzec 2026, 11:53:30 »
Broni X bym się nie spodziewał, skoro sami układają listę autorską, to raczej widzą, że w ostatnim roku były dwa różne wydania tego komiksu, w tym jedno jest nadal na spokojnie dostępne do kupienia w bardzo dobrej cenie, i jest przede wszystkim na offsetowym papierze
Sociale:

Offline Bushiken

« Odpowiedź #1093 dnia: Wt, 10 Marzec 2026, 10:19:50 »
W końcu szkoda byłoby robić takiego chamskiego dubla na miejsce którego mógłby wpaść premierowy materiał.
Tym bardziej że tego kotleta nie ma co odgrzewać, jest może letni ale jeszcze ciepły i zjadliwy w formie Egmontowego na offsecie.

Online Crono

« Odpowiedź #1094 dnia: Wt, 10 Marzec 2026, 23:00:39 »
Wczoraj odebrałem przesyłkę z Hachette po dłuższej przerwie (ostatnią miałem na początku grudnia) z pająkiem i Daredevilem oraz kubkiem. Pisałem do nich kilka razy dlaczego jeszcze nie otrzymałem przesyłki i za każdym razem obiecywano mi że już lada dzień zostanie wysłana. Dopiero jak zadzwoniłem to usłyszałem że czekają na dodruk, a niby te tomy które mają do kupienia na stronie internetowej to z innej dystrybucji (?!). Ale mniejsza z tym. W końcu dotarło, tylko że kubek jest inny niż na ulotce. Straszna tandeta, ciężko z tego pić. W dodatku w jakimś pudełku był zapakowany z napisami po niemiecku i logiem kolekcji Marvel Origins 😂