Autor Wątek: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette  (Przeczytany 189862 razy)

Offline DawidREDWAVE

Odp: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette
« Odpowiedź #1065 dnia: So, 07 Luty 2026, 15:57:55 »
Niedawno dołączyłem na to forum i mimo tego, że nie udzielam się tu za często, to lubię sobie czasami te wątki poczytać, ale na każdym, co chwilę pojawia się temat użytkownika "Bazyliszek". Czego on nie powie, dwadzieścia osób się na niego rzuca, a potem zaczyna się dyskusja na całą stronę, jakim to on nie jest trollem, jaki to on nie jest zły, bo woli kolekcje itd.
On nie może napisać nawet, że podobał mu się jakiś komiks, bez ataku od całego forum.

Każdy wątek z "kolekcja" w nazwie, to tylko i wyłącznie obrażanie Bazyliszka. Z tego co wiem jest on od kilkunastu dni wyciszony, ale dalej nie umiecie się powstrzymać od gadania na jego temat.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #1066 dnia: So, 07 Luty 2026, 16:02:03 »
Lokalna wersja syndromu sztokholmskiego

« Odpowiedź #1067 dnia: So, 07 Luty 2026, 16:34:51 »
Witamy na forum Dawid  :)
Ależ on sobie może pisać o tym czy jakiś komiks mu się podobał, tylko jak widzisz jest wyciszony - dlatego, że po raz kolejny pisał kłamstwa i oszczerstwa. Nikt go nie obraża bez powodu, zasłużył sobie tym, że 9 na 10 jego wpisów to kłamstwa, manipulacje i wielbienie kolekcji. Jakby faktycznie to wszyscy byli tacy źli to raczej oni byli by wyciszenie, a nie sam Bazyl, nie uważasz?  :)
« Ostatnia zmiana: So, 07 Luty 2026, 17:04:25 wysłana przez wayne_collector »
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

« Odpowiedź #1068 dnia: So, 07 Luty 2026, 16:41:59 »
Niedawno dołączyłem na to forum i mimo tego, że nie udzielam się tu za często, to lubię sobie czasami te wątki poczytać, ale na każdym, co chwilę pojawia się temat użytkownika "Bazyliszek". Czego on nie powie, dwadzieścia osób się na niego rzuca, a potem zaczyna się dyskusja na całą stronę, jakim to on nie jest trollem, jaki to on nie jest zły, bo woli kolekcje itd.
On nie może napisać nawet, że podobał mu się jakiś komiks, bez ataku od całego forum.

Każdy wątek z "kolekcja" w nazwie, to tylko i wyłącznie obrażanie Bazyliszka. Z tego co wiem jest on od kilkunastu dni wyciszony, ale dalej nie umiecie się powstrzymać od gadania na jego temat.

Nie przejmuj się, za 15 lat przestanie Cię to dziwić.

Offline Xmen

« Odpowiedź #1069 dnia: So, 07 Luty 2026, 20:42:19 »
Niektórzy mają wręcz obsesję na punkcie bazyla np Wayne collector, który sam często wypisuje kłamstwa np o panini. Michał ma jakąś prywatną wojnę z bazylem. Jest jeszcze kilku z obsesją i syndromem sztokholmskim.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline michał81

« Odpowiedź #1070 dnia: So, 07 Luty 2026, 20:45:56 »
Michał ma jakąś prywatną wojnę z bazylem.
Którą sam bazyl wywołał jeszcze z czasów forum gildii i tego co odwalał w stosunku do mnie nie tylko na na niej, ale też na form avalonu, czy na swoim blogu. Tak żeby kolega miał pojęcie jakim "problematycznym" człowiek jest ta osoba.

Ale po co wspominać o tym trollu, kiedy można pomówić o Marvel Knights 4. Uwielbiam rysunki Steva McNivena i chociażby dla nich warto kupić ten komiks.
« Ostatnia zmiana: So, 07 Luty 2026, 20:48:24 wysłana przez michał81 »

Offline DawidREDWAVE

« Odpowiedź #1071 dnia: So, 07 Luty 2026, 21:06:59 »
Za niedługo wychodzą Inhumans, też z imprintu Marvel Knights.

Ta pozycja była wcześniej wydana przez Egmont we wczesnych latach 2000. Egmontowskie wydanie miało 3 tomy, które teraz są już niedostępne.

Komiks polecam, moim zdaniem najlepsza seria o Inhumans.

Offline Xmen

« Odpowiedź #1072 dnia: So, 07 Luty 2026, 21:19:41 »
Którą sam bazyl wywołał jeszcze z czasów forum gildii i tego co odwalał w stosunku do mnie nie tylko na na niej, ale też na form avalonu, czy na swoim blogu. Tak żeby kolega miał pojęcie jakim "problematycznym" człowiek jest ta osoba.

Ale po co wspominać o tym trollu, kiedy można pomówić o Marvel Knights 4. Uwielbiam rysunki Steva McNivena i chociażby dla nich warto kupić ten komiks.
Ja nie wiem czyja wina, ale skoro on jest "trollem którego wszędzie zablokowali" nie wiem dlaczego tak bolą cię jego słowa. Mniejsza z tym. Ta fantastyczna czwórka z Marvel knights to pewnie tylko część historii? to samo pewnie z inhumans?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline michał81

« Odpowiedź #1073 dnia: So, 07 Luty 2026, 21:28:31 »
Ja nie wiem czyja wina, ale skoro on jest "trollem którego wszędzie zablokowali" nie wiem dlaczego tak bolą cię jego słowa. Mniejsza z tym.
Jakby cię personalnie atakował na wielu forach to myślę, że miałbyś takie samo podejście. Nawet chciałem zakopać topór bo mi się szkoda zrobiło go jak poleciał z forum gildii i wysłałem mu komiks za darmo, nie pomogło, a menda jeszcze bardziej personalnie atakowała. Może to trochę rozjaśni całą sytuację dlaczego mam taki negatywny stosunek do niego.

Ta fantastyczna czwórka z Marvel knights to pewnie tylko część historii?
7 zeszytów, ale są to zamknięte dwa story arki. Cała seria to 30 zeszytów.

to samo pewnie z inhumans?
Inhumans są kompletni 12 zeszytów.
« Ostatnia zmiana: So, 07 Luty 2026, 21:30:24 wysłana przez michał81 »

« Odpowiedź #1074 dnia: Nd, 08 Luty 2026, 08:37:51 »
Niektórzy mają wręcz obsesję na punkcie bazyla np Wayne collector, który sam często wypisuje kłamstwa np o panini. Michał ma jakąś prywatną wojnę z bazylem. Jest jeszcze kilku z obsesją i syndromem sztokholmskim.
Często wypisuję kłamstwa? Gdzie? Jeśli dla ciebie jedna sytuacja z panini to często pisanie kłamstw to gratuluję
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline EonOfMarvel

« Odpowiedź #1075 dnia: Nd, 08 Luty 2026, 14:14:34 »
Ja też jestem nowy (chociaż obserwuje forum od dawna), a problem według mnie polega na tym, że na 72 podstronie o Marvel Must-Have jest tylko jeden wpis na ten temat. Tak są zaśmiecane również inne tematy bo wszystko sprowadza się do Bazyliszek vs. reszta forum.

Online misiokles

« Odpowiedź #1076 dnia: Nd, 08 Luty 2026, 17:15:23 »
I jak widać, bez Bazyliszka to forum radzi sobie dobrze. Po co psuć coś co działa?

Offline BlackoutHV

« Odpowiedź #1077 dnia: Pn, 16 Luty 2026, 16:28:55 »
Z drugiej strony nie sposób nie docenić Bazyliszka, bo publikując chwilami kontrowersyjne opinie, skłania innych do dyskusji, która z kolei może prowadzić do nowych przemyśleń i wniosków. A jak go nie ma, to niby wszyscy są zadowoleni i zgodni ale od tygodnia nikt tu nic nie napisał:P

Offline EonOfMarvel

« Odpowiedź #1078 dnia: Pn, 16 Luty 2026, 16:42:43 »
Dziś trafił w moje ręce 15 tom Iluminaci

jak poprzednio kojarzy ktoś z linii czasowej co było wydane w PL (szkoda że nie dodają informacji co było u nas)

te mam:

Rękawica Nieskończoności
Wydawnictwo: Egmont
Data premiery: 2023-03-08

Wojna domowa
Wydawnictwo: Egmont
Data premiery: 1 sty 2016

Wielka Kolekcja Komiksów Marvela - 127 - New Avengers

Wielka kolekcja komiksów Marvela, tom 51 - Wielka Wojna Hulka
« Ostatnia zmiana: Pn, 16 Luty 2026, 16:46:46 wysłana przez EonOfMarvel »

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #1079 dnia: Pn, 16 Luty 2026, 17:32:35 »
Na polskim rynku nie było tylko "Secret War II" i "New Avengers: Illuminati". "Marvel Boy" chyba był w SBM.