Autor Wątek: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette  (Przeczytany 212012 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bazyliszek

Odp: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette
« Odpowiedź #945 dnia: Cz, 01 Styczeń 2026, 11:42:49 »
Tak mi się wydawało, ale chciałem się upewnić. Czyli ten tom może wchodzić do polskiego MMH zamiast tych co już u nas były, jak Żółty czy Diabeł Stróż.

Offline michał81

« Odpowiedź #946 dnia: Cz, 01 Styczeń 2026, 11:46:46 »
Tak mi się wydawało, ale chciałem się upewnić. Czyli ten tom może wchodzić do polskiego MMH zamiast tych co już u nas były, jak Żółty czy Diabeł Stróż.
Jak już zostało potwierdzone to jest WKDM, a nie żadna kolekcja Must Have, więc te komiks też dostaniesz bez obaw, będziesz mógł pisać o zajętych slotach wydawniczych, pluć jadem że dostaniesz to kolejny raz zamiast nowości, prawda? PRAWDA?

Offline Saruto

« Odpowiedź #947 dnia: Cz, 01 Styczeń 2026, 13:02:02 »
"Inumans" nie miałem wcześniej, bo Egmont wydawał to w drogich częściach, więc wezmę. Kolejny tom na 12 zeszytów za 45.89 zł to okazja. Wreszcie będą Illuminati po polsku.
W sumie sam sobie zaprzeczasz ;)
Za 45 ja to kupiłem z DD i Pająkiem  ::)
Ogólnie i tak na plus, że MMH nie dubluje tak swoich komiksów ;) Zobaczymy co będzie dalej.

Offline donT

« Odpowiedź #948 dnia: Cz, 01 Styczeń 2026, 13:35:28 »
To nawet nie jest kanoniczne bo to należy to linie The End, gdzie pokazywano alternatywne zakończenia dla bohaterów.

End of Days to zajebiste "ukoronowanie" runu Bendisa. Tak, alternatywne, ale fajnie spina calosc i odnosi sie do pierwszej pisanej przez niego historii - Wake Up. Warto.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #949 dnia: Cz, 01 Styczeń 2026, 16:21:48 »
Ja bym i nie pogardził FF 1234 w polskim MMH, bo tego też w wydaniu Egmontu nie kupiłem. Ale to zobaczymy czy będzie. W tym 2004-2005 nie kupiłem ani Ultimates na 2 części, ani Diabła Stróża na 2 części ani Conana Dark Horse na 2 części. To były albumy po 4 zeszyty w cenie dzisiejszego MMH każdy. W 2005 r. Nie miałem wtedy takiej kasy na komiksy.

« Odpowiedź #950 dnia: Cz, 01 Styczeń 2026, 21:05:11 »
Trzeba było mamę poprosić o pieniądze. Skoro ja miałem w twojej ocenie w 2012 prosić mamę o kupowanie WKKM jak miałem 10 lat to ty mogłeś w tym 2004 poprosić o pożyczkę mamę swoją na komiksy Egmontu  ;)
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

« Odpowiedź #951 dnia: Pt, 02 Styczeń 2026, 01:12:27 »
To były albumy po 4 zeszyty w cenie dzisiejszego MMH każdy.

One kosztowały 22,90 (1 tom Ultimates) albo 24,90 (reszta wymienionych) za tom.

« Odpowiedź #952 dnia: Pt, 02 Styczeń 2026, 10:56:03 »
  Odpuściłem kompletnie tę kolekcję, miejsca brak, sporo powtórek, ale ukazało się dotychczas coś wartego kupienia? Ale naprawdę wartego a nie solidnej rzemieślniczej roboty? Widzę w zapowiedziach Inhumans, tego nie wydano u nas dotychczas, odliczając jakieś czasy przedpotopowe? Jae Lee, wymiata, więc dla mnie faktyczne Must-Have. Może jeszcze coś ciekawego w zapowiedziach?

Offline Bushiken

« Odpowiedź #953 dnia: Pt, 02 Styczeń 2026, 11:42:16 »
Wszystkie tomy z Daredevilem oraz Namor to dobre pozycje dla dojrzalszego odbiorcy.
Znakiem jakości fakt, że kreska nie podpasowała Bazyliszkowi bo nie była prosta jak dla dzieci.

« Odpowiedź #954 dnia: Pt, 02 Styczeń 2026, 12:16:33 »
 Buehehehehe, może nie tyle znak jakości a raczej nieważne czy dobre czy złe, ale przynajmniej jakieś. Jak Bazyl twierdzi, że brzydkie to znaczy że są "jakieś" a nie bezpłciowe (z drobnymi wyjątkami).

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #955 dnia: Pt, 02 Styczeń 2026, 13:52:17 »
Tak, Daredevile fajne, a Namor ciężki, ale nie żałuję lektury. Z kolei najlepiej bawiłem się na Młodych Avengers. Szkoda tylko, że zostali najgorzej wydani.

Offline SawiK

« Odpowiedź #956 dnia: Pt, 02 Styczeń 2026, 14:14:33 »
Eh same DUBLE...wiec portfel odpocznie 😎

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #957 dnia: Pt, 02 Styczeń 2026, 15:44:46 »
One kosztowały 22,90 (1 tom Ultimates) albo 24,90 (reszta wymienionych) za tom.

Hmmmm - w takim razie przepraszam za swoją pomyłkę. Wydawało mi się, że to było po 40 zł, ale dawno miałem je w rękach.

Brzydkie rysunki są, ale Daredevil Odkupienie to chyba najlepszy komiks pierwszej 10-tki. Dla miłośników Diabła, naprawdę pozycja must have - ciekawa i poruszająca. Young Avengers też są bardzo dobrzy, ale przegrywają przez technikalia, czyli przesunięte teksty w dymkach.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #958 dnia: So, 03 Styczeń 2026, 14:31:10 »
Udało mi się sprzedać egmontowe wydanie Spiderversum, zatem wezmę i ten numer MMH. Będzie na twardo i z graficzką, czyli lepiej.

Offline jahred666

« Odpowiedź #959 dnia: So, 03 Styczeń 2026, 17:08:38 »
Jedyny komiks na jaki czekam z tej kolekcji to "Punisher. War Zone". Resztę świadomie pomijam.