Jedyną kompletną panoramę, to mam tylko z Conana. Wszystkie inne (WKKM,WKKDC,BiZDC,MO,Thorgal) mają jakieś braki, bo nie będę drugi raz wydawać kasy na ten sam komiks. Taki trudny los skąpego komiksiarza. Od 2024 roku wiadomo, że MMH będzie miała nawet w najlepszej polskiej wersji, ponad połowę dubli w swoim składzie. Ja się z tym pogodziłem i na panoramie aż tak mi nie zależy. Tym bardziej, że i tak mam tomy 1-4 z testu, gdzie panorama jest inna.

Wiosną 2025 wymieniłem sobie 6 komiksów DC Egmontu, żeby dokupić potem sobie więcej tomów 101-120 z BiZDC. W przypadku MMH będę robić podobnie jeśli będzie to opłacalne. W 2018 roku kupiłem to Spiderversum gdzieś poniżej 30 zł. Teraz sprzedałem je za 63 zł a tom MMH będzie mnie kosztował niecałe 46 zł. Czyli jestem do przodu i dla mnie to jest opłacalna operacja. Zyskam twardą okładkę, grafikę, dodatki za niższą cenę niż dzisiejsza cena sprzedaży.
Inna sprawa jest gdy Egmont dawał łączone tomy. W BiZDC były np. Ptaki Nocy czy teraz Nightwing które były wydaniami uboższymi. I te sobie pominąłem. Zrobię tak samo jeśli do naszego MMH trafi np. Hulk Koniec, Silver Surfer Requiem czy Parabel, bo Egmont wydał to razem i taniej. Bez sensu jest też dla mnie wymienianie np. Wojny Domowej czy Upadku Avengers z WKKM, bo zamieniłbym tylko dziury w panoramie. A dwa takie same wydania, tyle że z innymi okładkami mi nie są potrzebne.
Jeszcze raz - panorama to tylko dodatek, dla mnie najważniejsza jest treść i stosunek cena/jakość.