Autor Wątek: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette  (Przeczytany 190179 razy)

Hajsencat i 13 Gości przegląda ten wątek.

Offline Bazyliszek

Odp: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette
« Odpowiedź #975 dnia: Pn, 05 Styczeń 2026, 10:02:16 »
No i nie zapominajmy, że War Zone wyszło w black & white, a w MMH byłoby w kolorze, na kredzie i na twardo. Tak - FF 1234 wydał już Egmont, podobnie jak Inhumans. Niestety nie posiadam obu tych komiksów a bym chciał je tanio dostać. Jeśli ktoś z forumowiczów ma je w swojej kolekcji, to proszę o zdjęcia, by zobaczyć jak to wygląda.

« Odpowiedź #976 dnia: Pn, 05 Styczeń 2026, 22:48:38 »
https://www.olx.pl/d/oferta/fantastyczna-czworka-1234-CID751-ID18OTNI.html
Tak mnie zachęcasz do kupienia na rynku wtórnym WKKM to zrób to samo i kup sobie FF 1234  ;) 50zł, więc cena nie jest zła.
Z resztą zabawne, mówisz, że chcesz je tanio kupić, na tym ogłoszeniu widać cenę - ta Fantastyczna Czwórka kosztowała 25zł - trzeba było kupować wtedy, a nie teraz narzekać, że się nie ma tych komiksów  ;) A jak nie miałeś kasy to trzeba było pożyczyć od mamy.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Online radioblackmetal

« Odpowiedź #977 dnia: Pn, 05 Styczeń 2026, 23:26:07 »
FF 1234 raczej się nie spodoba Bazyliszkowi. Grant Morrison nie pisze typowego "superhero"  ;)

On często chce różne tytuły o których nie ma pojęcia.
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

« Odpowiedź #978 dnia: Pn, 05 Styczeń 2026, 23:33:43 »
Ja to wiem doskonale, ale skoro tak mnie zachęcał do rynku wtórnego to niech sam kupi coś z niego  ;)
Sociale:

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #979 dnia: Wt, 06 Styczeń 2026, 09:17:20 »
I tak zrobiłem, kupując ostatnio Daredevila Żółtego, wcześniej Weapon X TM Semic, Invincible, Giganty. Kupuję w miarę potrzeb, na razie mam kupkę wstydu, którą chcę zmniejszyć. Inne tytuły jak kochają to poczekają.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #980 dnia: Śr, 07 Styczeń 2026, 15:32:52 »
@radioblackmetal
A skąd mam wiedzieć jakiej jakości jest komiks, póki go nie przeczytam?? Zresztą Superman vs Lobo nie chciałem, a też mi się nie spodobał.

Grafika w 11 tomie jest słabsza niż dwie ostatnie, bo Hachette wzięło okładkę z Pajęczycy Egmontu. W tym albumie są lepsze kadry, których można by użyć. Prace Scotta Hamptona z drugiego arcu by się nadały, bo są artystyczne.

https://www.instagram.com/p/DTNlrrSjML-/?img_index=3

Offline michał81

« Odpowiedź #981 dnia: Śr, 07 Styczeń 2026, 19:44:55 »
A skąd mam wiedzieć jakiej jakości jest komiks, póki go nie przeczytam?? Zresztą Superman vs Lobo nie chciałem, a też mi się nie spodobał.
Fantastyczna Czwórka 1234 to Morrison i Jea Lee nie twoja liga, posłuchaj mądrzejszych zaoszczędzisz ludziom czytania twoje marudzenia jaki ci się te rysunki nie podobały i jak nie zrozumiałeś fabuły. Finalnie też możesz odpuścić też Inhumans bo tam też na kresce Jea Lee, więc raczej nie to co lubisz.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #982 dnia: Śr, 07 Styczeń 2026, 20:15:49 »
Zobaczymy tych Inhumans - kupię, przeczytam i wtedy się wypowiem. A FF 1234 to palcem na wodzie pisane - będzie w naszej edycji, albo nie będzie. Jeszcze ponad 60 tytułów do ujawnienia, więc się o to kłócić nie będę na razie.

Co do dzisiejszego tomu - fajnie, że dostaliśmy ponownie debiut Jeleny Biełowej po tych 20 latach, w związku z tym co tam się dzieje w MCU. Tak jak w przypadku półdubli z BiZDC nawet gdybym miał 3 zeszytową Pajęczycę i tak bym pewnie kupował ten tom dla 6 premierowych zeszytów. Trzech różnych rysowników, mi najbardziej podchodzi pierwszy J.G. Jones. W ogóle teraz widzę sens wydania przez Egmont te 20 lat temu jednocześnie Pajęczycy i Diabła Stróża. Widać powiązania między tymi komiksami w ramach tego Marvel Knights.

Plus jeszcze ten album pasuje do Marvel Classic o Wdowie sprzed paru lat. Fajnie że ciągle uzupełniamy Marvela na półce.
« Ostatnia zmiana: Śr, 07 Styczeń 2026, 20:57:08 wysłana przez Bazyliszek »

Offline michał81

« Odpowiedź #983 dnia: Śr, 07 Styczeń 2026, 21:42:46 »
Trzech różnych rysowników, mi najbardziej podchodzi pierwszy J.G. Jones.
I tymi słowami potwierdzasz że Fantastyczna Czwórka 1234 i Inhumans to nie twoja liga w kwestii rysunków.

Offline michał81

« Odpowiedź #984 dnia: Śr, 07 Styczeń 2026, 22:19:47 »

przecież to zostało wydane w Polsce i to dwa razy

« Odpowiedź #985 dnia: Śr, 07 Styczeń 2026, 23:38:18 »
W ogóle teraz widzę sens wydania przez Egmont te 20 lat temu jednocześnie Pajęczycy i Diabła Stróża. Widać powiązania między tymi komiksami w ramach tego Marvel Knights.
Bo widzisz Bazyl, Egmont wydaje z głową, sensownie od lat - to nie jest Hachette które bierze listę tytułów jakie mu Panini gdzie masz jeden wielki chaos i zbiór losowych rzeczy które nie mają sensu. Jedynie od tego schematu wyłamuje się BiZ które z głową ułożył Nick.

Ale no pewnie, Egmont nie ma plany wydawniczego w twojej ocenie przecież.
Sociale:

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #986 dnia: Cz, 08 Styczeń 2026, 07:06:13 »
@Mr M

Tak, było. I napisałem że dlatego nie kupię takiego tomu, jeśli by się ukazał to w tym poście, gdzie zamieściłem tą okładkę.

I te sobie pominąłem. Zrobię tak samo jeśli do naszego MMH trafi np. Hulk Koniec, Silver Surfer Requiem czy Parabel, bo Egmont wydał to razem i taniej.

Offline Pestak

« Odpowiedź #987 dnia: Cz, 08 Styczeń 2026, 11:07:20 »
Bo widzisz Bazyl, Egmont wydaje z głową, sensownie od lat - to nie jest Hachette które bierze listę tytułów jakie mu Panini gdzie masz jeden wielki chaos i zbiór losowych rzeczy które nie mają sensu. Jedynie od tego schematu wyłamuje się BiZ które z głową ułożył Nick

Dyskutowałbym czy wydanie Nieskończonego Kryzysu przed Kryzysem na Nieskończonych Ziemiach, i danie części podbudowy pod Nieskończony Kryzys po samym Kryzysie to ułożenie z głową

Offline Xmen

« Odpowiedź #988 dnia: Cz, 08 Styczeń 2026, 11:09:38 »
Jego nie było wtedy na świecie.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

« Odpowiedź #989 dnia: Cz, 08 Styczeń 2026, 12:18:56 »
Dyskutowałbym czy wydanie Nieskończonego Kryzysu przed Kryzysem na Nieskończonych Ziemiach, i danie części podbudowy pod Nieskończony Kryzys po samym Kryzysie to ułożenie z głową
Cóż, kolejność tomów to już raczej nie robota Nicka a samego Hachette - czyli tym bardziej pokazuje to brak koncentracji i planu ze strony Aszet.
Sociale: