Autor Wątek: Conan  (Przeczytany 170217 razy)

Offline Bazyliszek

Odp: Conan
« Odpowiedź #855 dnia: Pn, 08 Maj 2023, 19:11:27 »
@UP
Powiem ci, że te oczy to nawet, nawet jak Buscema. Tylko pytanie czy fabuła będzie też niezła chociaż.

Offline komiks

« Odpowiedź #856 dnia: Pn, 08 Maj 2023, 21:02:34 »
Tutaj od 10:44 właściwie można przeczytać, ten darmowy 12 stronicowy komiks Conan nr 0.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline donT

« Odpowiedź #857 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 11:19:18 »
Koledzy, ile zeszytow w Conan - Powrót do Cymerii rysuje Corben?
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #858 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 18:48:16 »
To ja też mam pytanie. Czy "Miasto złodziei" miało jakiś dodruk czy dalej w obiegu jest tylko pierwsze wydanie (to z logiem Dark Horse)?

sum41

• Gość
« Odpowiedź #859 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 19:37:37 »
Hachette przerwalo Conana?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #860 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 19:43:39 »
Hachette wydało wszystkie historie z magazynu Marvela z Conanem - Savage Sword of Conan. Czyli jakby zamknęło run. We Francji kolekcja dalej wychodzi i wydaje kolejne/inne serie z Conanem. Ale te z SSoC dostaliśmy wszystkie.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #861 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 20:37:06 »
Aha czyli sprzedaz musiala byc nie zadawalajaca...

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #862 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 21:22:35 »
Lepiej niż Transformers (wszystko się sprzedawało lepiej niż Transformers :) ), ale nie na tyle lepiej, żeby dać nam przedłużenie. To nie był taki hit jak WKKM, SBM czy Kolekcja Rosińskiego. Szkoda, ale co zrobisz? Szacunek że nie urwali w połowie. No i mamy szczęście, że Egmontowi się to jeszcze jakoś opyla i wydaje kolejne pozycje z Conanem.

Offline gloriadeus

• Polubień: 207
  • JEDNA WOJNA JEST WASZA A DRUGA NIE JEST WASZA
« Odpowiedź #863 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 21:56:08 »

Prace Roberto wyglądają, jakby robił je sam John Buscema. Zaintrygowało mnie...

Bardzo dobre rysunki w starym stylu Savage Sword of Conan. Też chciałbym całą starą serię Conan Barbarian.

Offline Bogumil

« Odpowiedź #864 dnia: Cz, 15 Czerwiec 2023, 21:12:30 »

Offline Dacu

« Odpowiedź #865 dnia: Cz, 29 Czerwiec 2023, 12:17:59 »
Jestem na etapie wchodzenia w światek komiksowy i staram się poznawać różne pozycje.

Chciałem zapoznać się z Conanem, przejrzałem sobie ten wątek i prośba o wasze zdanie czy dobrze rozumiem, że dobrą opcją będzie lektura pierwszych czterech tomów serii "głównej" od Egmontu? (tom 1. Narodziny Legendy, tom 4. Wolni towarzysze). Czy można przyjąć że jest to zamknięta całość?

Jak wywnioskowałem dalsze tomy są już znacznie słabsze, natomiast poczytałem trochę Wikipedię i dobrze rozumiem, że cała seria zamyka się w 8 tomach?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #866 dnia: Pn, 11 Wrzesień 2023, 12:08:22 »
"Szlak Krwi" już dawno w dyskontach, a ja dopiero nadrabiam "Cienie nad Kush". Fabuła średnio mi się nie podoba, bo zawsze mniej lubiłem przygody Conana w Czarnych Królestwach. Ot ugania się po dżungli za jakimiś potworami i musi walczyć z prymitywnymi tubylcami, którzy uważają go za czarownika. Tak jest prawie za każdym razem. Ale rysunki są niezłe i podobają mi się żywe kolory.

Nie podoba mi się za to farbujący tusz, taki jak w Knightfallu. To jest skandal, że tyle kasy płacę za te komiksy, a potem otwieram i widzę jak czarne ramki farbują mi białe marginesy. Nie powinno tak być.

Heh - Strabonus Król Koth to cudownie nikczemna i zdradziecka postać w świecie Conana. Najpierw pokonał siły buntowników w których Cymmeryjczyk był najemnikiem. A potem w czasach jego królowania Aquilonią uczestniczył w kolejnym spisku przeciwko niemu. Myślę, że gdyby w komiksach stworzono jakąś nową intrygę, w której on byłby głównym złym, czytałoby się to dobrze.
« Ostatnia zmiana: Pn, 11 Wrzesień 2023, 13:49:54 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Marvelek

« Odpowiedź #867 dnia: Wt, 12 Wrzesień 2023, 07:00:56 »
Jestem na etapie wchodzenia w światek komiksowy i staram się poznawać różne pozycje.

Chciałem zapoznać się z Conanem, przejrzałem sobie ten wątek i prośba o wasze zdanie czy dobrze rozumiem, że dobrą opcją będzie lektura pierwszych czterech tomów serii "głównej" od Egmontu? (tom 1. Narodziny Legendy, tom 4. Wolni towarzysze). Czy można przyjąć że jest to zamknięta całość?

Jak wywnioskowałem dalsze tomy są już znacznie słabsze, natomiast poczytałem trochę Wikipedię i dobrze rozumiem, że cała seria zamyka się w 8 tomach?

Nie wiem czy ta seria zamyka się w 8 tomach, czy trwa dalej, ale nie zgodzę się, że kolejne tomy są dużo słabsze. Istotnie, pierwsza historia tomu 5 to pod względem fabuły dołek, ale już druga historia jest bardzo dobra a Pieśń o Belit to moim zdaniem najlepszy tom tej serii. Cienie nad Kush też mnie wciągnęły i dopiero tom 8 to moim zdaniem kompletny brak pomysłu na prowadzenie akcji, tępa sieczka z miejscami drewnianymi dialogami. A szkoda bo pomysł z Kozakami miał potencjał.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #868 dnia: Wt, 12 Wrzesień 2023, 07:06:32 »
Jak bardzo pomysł z Zuagirami i Kozakami ma potencjał, można było przeczytać w dobrych książkach opowiadających o tym okresie życia Conana. Oraz oczywiście w Kolekcji SSoC, gdzie i fabuły i rysunki były dobre. "Szlak Krwi" przede mną, więc jeszcze nie widziałem co tam wymyślili.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #869 dnia: Pn, 25 Wrzesień 2023, 15:32:18 »
Pozytywne zaskoczenie, że Egmont dodał do "Wojny Węży" archiwalny komiks Marvela. Natomiast główna historia, nie porywa, mimo zgromadzenia w niej kilku znanych i fajnych bohaterów. Niestety robi się z tego obrazkowy slide show i średnio mi się to czytało. Może kolejny tom będzie lepszy.