Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 659040 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline starcek

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #2685 dnia: So, 04 Lipiec 2026, 23:08:41 »
Jestem na tak. Integrale, niczym Gaston. Kurc na tym chyba nie umoczył, skoro na jesieni będzie 4?
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline JanJ

« Odpowiedź #2686 dnia: Nd, 05 Lipiec 2026, 10:53:03 »
A ile tych Gastonów jeszcze mają do wydania? Widzę, że tempo to około jeden rocznie.

Offline Kadet

« Odpowiedź #2687 dnia: Nd, 05 Lipiec 2026, 11:54:13 »
Kurc zbiera chyba w integrale po trzy albumy z tej edycji:

https://www.bedetheque.com/serie-60518-BD-Gaston.html

Wyszły już trzy zbiorcze, więc do wydania zostało pięć. Ewentualnie cztery, jeśli pominą album zerowy i album 22 innego autora.
« Ostatnia zmiana: Nd, 05 Lipiec 2026, 11:56:13 wysłana przez Kadet »
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline wagd79

« Odpowiedź #2688 dnia: Pn, 20 Lipiec 2026, 17:41:51 »
Czy ktoś się może orientuje jak wygląda sytuacja z dodrukami Żywych Trupów? Według deklaracji wydawcy tomy 9, 10 i 12 miały być do końca czerwca. Te akurat posiadam ale czekam na kolejne tj. 13, 14, 17, 18. A obsuwa z wcześniejszymi tomami odwleka czas oczekiwania na kolejne.

Mam też pytanie (do lepiej poinformowanych / wydawcy) odnośnie serii Orbital. Czy są planowane dodruki pierwszych trzech zeszytów? Ewentualnie czy jest szansa na jakieś wydanie zbiorcze, jeśli tak to w jakiej formie? I co z kontynuacją? Udało mi się zakupić wcześniejsze numery ale trochę to trwało i jeszcze wszystkie do mnie nie dotarły. Czekam także na 8 z Cinebook. Tak, że dopiero dziś zaczynam czytać to co mam ale podobno jest to na tyle dobra seria, że skoro Taurus przeżywa swego rodzaju odrodzenie może warto by było pochylić się nad tą serią? Ewentualnie zainteresować się też Outlaws?

Offline Takesh

« Odpowiedź #2689 dnia: Pn, 20 Lipiec 2026, 17:58:22 »
Mi Orbital bardzo sie spodobał. To taki współczesny Valerian. Nie głupie sf z dwójką ciekawych postaci wrzuconych w galaktyczne, i mniej galaktyczne też, intrygi. Mam nadzieję, że w tym roku też ruszą tą serię.

Offline michał81

« Odpowiedź #2690 dnia: Pn, 20 Lipiec 2026, 18:33:12 »
Taurus przeżywa swego rodzaju odrodzenie może warto by było pochylić się nad tą serią?
Tylko, że ta seria im się za bardzo nie sprzedawała, stąd było jej zawieszenie.

Offline wagd79

« Odpowiedź #2691 dnia: Pn, 20 Lipiec 2026, 21:20:10 »
Tylko, że ta seria im się za bardzo nie sprzedawała, stąd było jej zawieszenie.

Tak też podejrzewałem.

Właśnie skończyłem dwa pierwsze zeszyty i muszę stwierdzić, że się nie zawiodłem. Również jak kolega Takesh pierwsze skojarzenie jakie mi się nasunęło to przygody Valeriana i Laureliny (znam tylko pojedyncze zeszyty , które wyszły w "nieregularniku" sprzed lat o nazwie "Komiks", niestety serie wydaną przez Taurusa przegapiłem czego BARDZO żałuję).
Mam nadzieję, że pozostałe zeszyty przynajmniej utrzymają poziom dwóch pierwszych ale nie pogniewał bym się jakby były jeszcze lepsze :) Wszystkim niezdecydowanym, którzy jeszcze nie mieli okazji polecam sprawdzić ten tytuł chociaż może być ciężko zdobyć trzy początkowe zeszyty. Może gdyby wydawca zauważył jakiś ruch w tym temacie to by zostały podjęte jakieś kroki z jego strony? Chociaż obawiam się, że to nie nastąpi. W każdym bądź razie na ten moment zeszyty od 4 do 7 są jeszcze dostępne za grosze. Jako alternatywa wydania Cinebook. No cóż na razie zadowolę się wydaniem anglojęzycznym 8 i 9 jak wyjdzie no i jak całość mnie nie zmęczy to pewnie też sprawdzę Outlaws.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #2692 dnia: Pn, 20 Lipiec 2026, 21:20:54 »
Mi Orbital bardzo sie spodobał. To taki współczesny Valerian. Nie głupie sf z dwójką ciekawych postaci wrzuconych w galaktyczne, i mniej galaktyczne też, intrygi. Mam nadzieję, że w tym roku też ruszą tą serię.

Musieli by dodrukować 1-3 bo dawno niedostępne...

Offline Takesh

« Odpowiedź #2693 dnia: Pn, 20 Lipiec 2026, 21:57:33 »
Dodam jeszcze, że historie w Orbitalu to dyptyki. Także przerwanie na 7 to bardzo słabe było... ::)