Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1491853 razy)

Brzon i 7 Gości przegląda ten wątek.

Offline Itachi

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #4620 dnia: So, 05 Listopad 2022, 11:38:47 »
Bzzz, bzzz 🪰!

Również 11 listopada wyślemy Was w nostalgiczną podróż do lat 90., kiedy największym zmartwieniem było, czy Venom zje Waszego kanarka🤪!
VENOM – ZABÓJCZY OBROŃCA
KOSMICZNY SYMBIONT i OBROŃCA NIEWINNYCH!
Kiedy Eddie Brock kieruje się na zachód, nie brakuje wrogów czekających na przetestowanie jego cierpliwości – w tym „Przysięgłych”! Ponadto Spider-Man spotyka ojca Venoma! A Zabójczy Obrońca wydaje na świat zupełnie nową hordę złowrogich symbiontów! Czy któryś z nich pójdzie w heroiczne ślady najdroższego tatusia? Wątpliwe! Przygotujcie się na przygody Venoma w jego pierwszej i najbardziej zabójczej solowej serii!

Album zawiera materiały opublikowane pierwotnie w Venom: Lethal Protector #1–6.
Scenariusz: David Michelinie
Rysunki: Mark Bagley, Ron Lim
Kolory: Marie Javins
Tłumaczenie: Marek Starosta
Liczba stron: 144
Format: 180 mm x 275 mm
Oprawa: twarda
Papier: kredowy
Druk: kolor
ISBN:  978-83-66589-95-7
Wydanie pierwsze
Cena okładkowa: 75,00 zł
Premiera: 11 listopada 2022 r.

« Ostatnia zmiana: So, 05 Listopad 2022, 11:40:57 wysłana przez Itachi »
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #4621 dnia: So, 05 Listopad 2022, 11:54:56 »
Miałem wydanie oryginalne tej historii nie da się czytać , zdecydowanie odradzam zakup. Venom powinien być tylko wrogiem Spider-Mana, bo komiksy z nim robiące z niego herosa słabe są.

Offline Kandor

« Odpowiedź #4622 dnia: So, 05 Listopad 2022, 12:02:14 »
Miałem wydanie oryginalne tej historii nie da się czytać , zdecydowanie odradzam zakup. Venom powinien być tylko wrogiem Spider-Mana, bo komiksy z nim robiące z niego herosa słabe są.
OK, każdy ma prawo do swojej opinii. Tylko wiesz, w takim razie nie radzę ruszać ŻADNEGO komiksu z Venomem wydanego w ciągu ostatnich 10 lat :-)

Offline komiksowe_warianty

« Odpowiedź #4623 dnia: So, 05 Listopad 2022, 12:03:35 »
Mam nadzieję, że wydawnictwo zdąży jeszcze anulować wydruk tego tytułu skoro nie da się czytać :P

Offline xanar

« Odpowiedź #4624 dnia: So, 05 Listopad 2022, 12:06:55 »
A które to te dobre ?
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #4625 dnia: So, 05 Listopad 2022, 12:08:03 »
Potwierdzam. Komiks, z tego co pamiętam, ma tylko 6 zeszytów, a lekturę musiałem sobie rozłożyć na dwa razy - tak się męczyłem.
« Ostatnia zmiana: So, 05 Listopad 2022, 12:22:32 wysłana przez Raveonettes »

Offline amsterdream

« Odpowiedź #4626 dnia: So, 05 Listopad 2022, 12:17:54 »
Ja tam dla samych rysunków to kupię. Scenariuszowo nie nastawiam się na nic mocnego, ale i tak pewnie będzie lepiej od 90% współczesnego superhero.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Warpath

« Odpowiedź #4627 dnia: So, 05 Listopad 2022, 14:09:24 »
Autorzy wręcz kultowi z czasów TM-Semicowego Spider-Mana, więc zakładam, że i poziom opowieści na podobnym poziomie. Jeśli ktoś kupuje i mu podchodzą epiki Egmontu - to ten Venom też powinien. Ja biorę.

Online michał81

« Odpowiedź #4628 dnia: So, 05 Listopad 2022, 14:22:31 »
OK, każdy ma prawo do swojej opinii. Tylko wiesz, w takim razie nie radzę ruszać ŻADNEGO komiksu z Venomem wydanego w ciągu ostatnich 10 lat :-)
Zdecydowanie. Venom z Marvel Fresh też jest kupą, sam jestem zaskoczony popularnością tej serii. Im dalej tym bardziej pada ona na mordę.

Offline PawelC

« Odpowiedź #4629 dnia: So, 05 Listopad 2022, 18:28:30 »
Ja tam dla samych rysunków to kupię. Scenariuszowo nie nastawiam się na nic mocnego, ale i tak pewnie będzie lepiej od 90% współczesnego superhero.

Tylko pamiętaj, że Bagley tam rysował dwa czy trzy zeszyty, Ron Lim resztę. Ja tam Lima lubię (głównie przez sentyment tamtych czasów ;P), ale uczciwie trzeba przyznać, że to nie poziom Bagleya i rysownik bardzo ale to bardzo specyficzny.
« Ostatnia zmiana: So, 05 Listopad 2022, 19:00:20 wysłana przez PawelC »

Offline SawiK

« Odpowiedź #4630 dnia: So, 05 Listopad 2022, 18:53:06 »
A ja mam pytanie co Stan Lee ma wspólnego z tą historią 🤔😉

Offline chch

« Odpowiedź #4631 dnia: So, 05 Listopad 2022, 19:28:47 »
A ja mam pytanie co Stan Lee ma wspólnego z tą historią 🤔😉
Ja mam inne:
co było w oryginale na tym czarnym pasku na szerokość prawie całej strony?

Offline Xmen

« Odpowiedź #4632 dnia: So, 05 Listopad 2022, 19:29:28 »
Zdecydowanie. Venom z Marvel Fresh też jest kupą, sam jestem zaskoczony popularnością tej serii. Im dalej tym bardziej pada ona na mordę.
Z Marvel fresh prawie wszystko jest kupą...
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Kadet

« Odpowiedź #4633 dnia: So, 05 Listopad 2022, 19:41:17 »
Ja mam inne:
co było w oryginale na tym czarnym pasku na szerokość prawie całej strony?

Obstawiam, że stopka z nudnym tekstem prawniczo-wydawniczym w stylu "Copyright Marvel 1993. All characters depicted in this story are fictional. Printed in Great Gazapalllokas, California" itd. itp. etc. and so on.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Castiglione

« Odpowiedź #4634 dnia: So, 05 Listopad 2022, 19:53:41 »
Dokładnie:

Aczkolwiek chyba lepiej by wyglądało, gdyby już zostawić ten tekst niż taki czarny prostokąt.