Autor Wątek: Egmont 2026  (Przeczytany 278433 razy)

BlackoutHV i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline xanar

Odp: Egmont 2026
« Odpowiedź #1830 dnia: So, 18 Lipiec 2026, 12:00:15 »
Wróci i dalej będzie to samo, nie wiem jaki sens ma na celu ta zabawa z nim.
Adminy wy jakąś bekę z tego macie czy jak  ?
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online Castiglione

« Odpowiedź #1831 dnia: So, 18 Lipiec 2026, 12:07:19 »
Hahaha szybko poszło xD W ostateczności na takie jednodniowe powroty można przymknąć oko ;D

Adminy wy jakąś bekę z tego macie czy jak  ?
Najwyraźniej.

« Odpowiedź #1832 dnia: So, 18 Lipiec 2026, 12:49:10 »
Czyli widzę po starymu - Bazyl znów czegoś nie sprawdził, nie doczytał i "biedny" po raz tysięczny napisał jakieś bzdury i kłamstwa - cóż za nowość  ;D
Wiadomość a bardziej pytanie do administracji - ile jeszcze razy Bazyl musi powtarzać ten schemat, żeby wylecieć stąd z hukiem na zawsze?
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Mateusz

« Odpowiedź #1833 dnia: So, 18 Lipiec 2026, 13:22:35 »
Następny ban będzie na 200 dni, następny na 400 i tak dalej.
Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline wagd79

« Odpowiedź #1834 dnia: Pn, 20 Lipiec 2026, 21:32:26 »
Ktoś się może orientuje kiedy Egmont zamierza ogłosić listę dodruków na trzeci kwartał tego roku? Lipiec nieuchronnie zbliża się ku końcowi:] Zapewne dla siebie jak zwykle na tej liście nic nie znajdę ale ciekaw jestem co tam ciekawego w tym rzucie zaproponują, może tym razem nas czymś zaskoczą? Fajnie jakby się udało chociaż jakiś jeden czy dwa brakujące tytuły kupić za normalne pieniądze bez przeszukiwania internetu i wyszukiwania okazji.

Offline lis22

« Odpowiedź #1835 dnia: Wt, 21 Lipiec 2026, 12:04:10 »
Są jakieś wieści na temat tych braków / przesunięć w zapowiedziach na wrzesień?

Offline Kadet

« Odpowiedź #1836 dnia: Śr, 22 Lipiec 2026, 14:04:05 »
Możliwe, że będzie jak w przypadku KW - spadną na miesiąc później, ale Egmont przedpremierowo przywiezie partię na MFKiG.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline MonsterGirl

« Odpowiedź #1837 dnia: So, 25 Lipiec 2026, 10:58:01 »
"A gdyby…?" oraz "Kubuś i Przyjaciele" będą jednak we wrześniu. Przynajmniej wg Empiku.

"A gdyby…?", 240 stron, 89,99 zł. 23 września 2026

https://www.empik.com/a-gdyby-opracowanie-zbiorowe,p1754717846,ksiazka-p
https://komiksopedia.pl/tytul/disney-what-if/

"Kubuś i Przyjaciele", 372 strony, 159,99 zł. 23 września 2026

https://www.empik.com/kubus-i-przyjaciele-opracowanie-zbiorowe,p1754717855,ksiazka-p
https://komiksopedia.pl/tytul/kubus-puchatek/

« Ostatnia zmiana: So, 25 Lipiec 2026, 11:00:49 wysłana przez MonsterGirl »
Komiksopedia - newsy, wywiady, artykuły, kalendarz wydarzeń, baza danych. Możliwość oceniania i tworzenia własnych kolekcji.

Online radef

« Odpowiedź #1838 dnia: So, 25 Lipiec 2026, 12:34:36 »
XDDDD
Olesiejuk za 150 zł wydaje porządny tom z klasycznymi komiksami o Kubusiu.
Egmont za 160 zł obrazki z filmu z dymkami.
Ktoś tam nieźle odleciał.

A co do tego, że zapowiedzi nie ma poza Empikiem - być może będą na wyłączność w Empiku. Pewnie to się wyjaśni na dniach.
« Ostatnia zmiana: So, 25 Lipiec 2026, 12:38:03 wysłana przez radef »
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline Koalar

« Odpowiedź #1839 dnia: So, 25 Lipiec 2026, 13:13:08 »
A ile powinny kosztować takie obrazki z filmu z dymkami i dlaczego?
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Online Xmen

« Odpowiedź #1840 dnia: So, 25 Lipiec 2026, 13:19:49 »
Tak sobie wycenili. Inna sprawa, dlaczego ktoś miałby kupić książeczkę z obrazkami z filmu i to za 160zł?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online radef

« Odpowiedź #1841 dnia: So, 25 Lipiec 2026, 13:25:05 »
Trudno mi powiedzieć, bo nie jestem totalnie targetem takiej publikacji. Film to film, a komiks to komiks. Operują trochę innymi zasadami i żaden komiks składający się ze stopklatek filmu nie może być dobry, a najczęściej rozdmuchuje dość prostą fabułę na wiele stron, a same rysunki nie prezentują się najlepiej na papierze (nawet jeśli to jest film 2D, jak w tym wypadku).

Nie zmienia to faktu, że uczynienie z takiego komiksu kolekcjonerskiej edycji jest według mnie totalną bzdurą i już wydanie kilkudziesięciu złotych na taką publikację byłoby wyrzuceniem pieniędzy w błoto, szczególnie że DVD z tą produkcją (bardzo udaną, swoją drogą) jest cały czas dostępne, a film jest też na wielu streamingach. A co dopiero ponad 100 zł i to po rabatach. Po prostu przerost formy nad treścią, a konkurencja tu wygrywa pod każdym względem.

I jeśli się nie mylę, będzie to najdroższy komiks Disneya wydany na polskim rynku. Nawet jeśli się sprzeda dobrze, a marka może to pociągnąć, to nie sądzę, żeby wielu czytelników było zadowolonych, że za ponad 100 zł dostali 1:1 kopię filmu, ale na papierze i dużą gorszą niż oryginał.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline lis22

« Odpowiedź #1842 dnia: So, 25 Lipiec 2026, 13:31:59 »
Ja lubię tzw. Cinematic Comic, jeżeli jest tylko dobrze wydany - u nas był swego czasu taki komiks z pierwszej części Toy Story, mam też taki z filmu "Zootopia" ale jakość jest fatalna, papier prawie toaletowy i nic nie widać, gdyby to było na kredowym to byłoby super ale komiks jest gruby i pewnie dlatego zrobili taką fuszerkę.

Online Xmen

« Odpowiedź #1843 dnia: So, 25 Lipiec 2026, 14:23:25 »
Mam komiks z pierwszej części toy story. Za dzieciaka czytałem go chyba kilkanaście razy, wtedy chyba mój ulubiony komiks. Dzisiaj z racji sentymentu też bym przeczytał ale jakąś nowość typu cinematic comic zdecydowanie bym odpuścił.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online radef

« Odpowiedź #1844 dnia: So, 25 Lipiec 2026, 14:56:15 »
Przy czym tamta adaptacja "Toy Story" była dużo bardziej dopracowana. Bo tam kadry z filmu zostały zamienione w prawdziwy 46-stronicowy komiks, który ma różne rozmiary kadrów, dodane efekty, pewne elementy pominięte, jeśli nie działają kompletnie w historii obrazkowej.
Tu natomiast jest bardzo leniwa adaptacja, która jest niezwykle prostym przełożeniem 60-minutowego filmu na ponad 300-stronicową historię. Więc jak można łatwo policzyć, każda strona to ok. 12 sekund. Z tego co czytałem opinie w sieci - często 20-30 stron zajmuje jedna piosenka, która totalnie nie działa w wersji na papierze.
« Ostatnia zmiana: So, 25 Lipiec 2026, 14:59:44 wysłana przez radef »