Trudno mi powiedzieć, bo nie jestem totalnie targetem takiej publikacji. Film to film, a komiks to komiks. Operują trochę innymi zasadami i żaden komiks składający się ze stopklatek filmu nie może być dobry, a najczęściej rozdmuchuje dość prostą fabułę na wiele stron, a same rysunki nie prezentują się najlepiej na papierze (nawet jeśli to jest film 2D, jak w tym wypadku).
Nie zmienia to faktu, że uczynienie z takiego komiksu kolekcjonerskiej edycji jest według mnie totalną bzdurą i już wydanie kilkudziesięciu złotych na taką publikację byłoby wyrzuceniem pieniędzy w błoto, szczególnie że DVD z tą produkcją (bardzo udaną, swoją drogą) jest cały czas dostępne, a film jest też na wielu streamingach. A co dopiero ponad 100 zł i to po rabatach. Po prostu przerost formy nad treścią, a konkurencja tu wygrywa pod każdym względem.
I jeśli się nie mylę, będzie to najdroższy komiks Disneya wydany na polskim rynku. Nawet jeśli się sprzeda dobrze, a marka może to pociągnąć, to nie sądzę, żeby wielu czytelników było zadowolonych, że za ponad 100 zł dostali 1:1 kopię filmu, ale na papierze i dużą gorszą niż oryginał.