https://komiksopedia.pl/aktualnosc/zapowiedzi-egmontu-na-sierpien-2026/
Dawno nie czytałem nic z Avengers, a pierwszy tom i Scarlet Witch w drużynie zachęcają do zapoznania się. Dodatkowo widziałem kiedyś sporo dobrych opinii na temat innych komiksów MacKaya ("Doctor Strange" i "Black Cat") i zastanawiam się czy jego "Avengers" będą przyzwoitym czytadłem czy może bliżej im do serii starć powiązanych ze sobą napisaną naprędce historyjką? Czytał ktoś i może coś napisać o tym komiksie?
Nie umiesz Ctrl+F? W mojej stopce masz katalog bat-komiksów, w którym znajdziesz dosłownie wszystko w 10 sekund.
"Katalog Bat-komiksów" nie brzmi jak miejsce w sieci, gdzie udałbym się, by poszukać zestawień zawartości komiksów DC (a nie tylko komiksów o Batmanie). Też wolałbym zapytać na forum albo poszukać tej informacji gdzie indziej.
Poza tym wcześniejsza lista jest pełniejsza od tej, którą zamieściłeś. U Ciebie brakuje informacji o 51. tomie BiZ.
A potem jest zdziwienie na forum, że tylko Egmontowi Batman sie sprzedaje i jeszcze jakiś oszołom wyskakiwał co rusz, że innych superbohaterów nie chcą wydawać, a jak sam potwierdzasz ludziom że schematów nie chce się wychodzić i wolą czytać ciągle to samo.
Czy uważam, że warto wychodzić poza schematy? Tak.
Czy chciałbym, aby oferta komiksów DC od Egmontu była bardziej różnorodna? Tak.
Czy zamierzam oceniać innych za to, że wolą przeznaczać swój czas i swoje pieniądze tylko na komiksy o postaciach, które znają i lubią? Nie. Niech ludzie kupują i czytają, co chcą. Ktoś chce sięgać tylko po opowieści o Batmanie. Okej, jego pieniądze, jego czas i nic nikomu do tego.
No i może warto też odejść od wyzywania tych czytelników, którzy woleliby, aby Egmont wydawał więcej komiksów o innych bohaterach.