Dobra, to teraz pytanie do wszystkich — co musiałby zapowiedzieć Egmont, żeby urwać wam cztery litery? Macie jakieś komiksy, na które czekacie od lat i dalej wierzycie, że w końcu pojawią się po polsku?...
Tylko jedyny, prawilny
- Batman Alana Granta i:
- Thor Walta Simonsona
- Dżołsi Larry'ego Hamy
- wszystko czego jeszcze nie było od Alana Moore bo jestem fanatykiem.
No może ewentualnie:
- epic Spider-Mana Rogera Sterna o ile już go zrobili
- New Teen Titans duetu Wolfman/Perez.
Do tego ale to już bez urywania niczego:
- Batman Morrisona
- Supek sprzed śmierci i po Byrnie
- Excalibur Claremonta
- Suicide Squad Ostrandera
- Hulk. X-Factor bądź Aquaman Petera Davida
- Czwarty Świat Kirby'ego
- coś tam z Batgirl bo podobno było coś świetne
- Justice League International
- omnibusy Transformers.
- Conan the Barbarian od Marvela
- Ogólnie ze dwa razy tyle to pewnie zapomniałem a bym się pewnie jarał jakbym usłyszał.
Spoza poletka się nie znam za bardzo, ale napewno coś by się nadało.
- Mind MGMT wszyscy chwalą
- Cubitusa i Marine bo miło wspominam z dziecięcych lat
- Hugo od Bedu z jakimś normalnym kurw... tłumaczeniem
- Prince Valiant
- Caddilacs & Dinosaurs
- Onward Toward Our Noble Deaths bo lubię temat a nie oddalając się od klimatów:
- nowe wydanie War Stories Ennisa
- jakieś przedruki staroci z EC Comics zwłaszcza tych Harvey'a Kurtzmana i Wally Wooda
- omnibus The 'Nam
- kompletnie nie pamiętam tytułu, ale kiedyś w latach 90-tych wydano taki mały w formacie komiks o brytyjskim żołnierzu co się nie bał i dostał zadanie wraz z sierżantem który już był absolutnie normalny i się bał zajeb...ia jakiegoś uber-nazistowskiego komandosa. Na 90% był to przedruk z angielskiej kieszonkowej serii "Commando", która istnieje do dzisiaj więc jeżeli są jakieś zbiorczaki to, to.
- Jimmy Corrigana ale to podobno miało być
- coś tam jeszcze co nie wydali Warrena Ellisa.
- Fun Home Alison Bechdel oraz American Born Chinese Gene Luen Yanga, nie wiem co to, ale kiedyś przeglądałem z ciekawości listy najlepszych nie-superhero i praktycznie na każdej się powtarzały więc bym z chęcią sprawdził.
- I Kill Giants bo mi się film bardzo podobał
- Nightly News Hickmana
Tak naprawdę ciężko cokolwiek wybrać, bo sporo tych the best już wydano w Polsce. Miałem to szczęście, że załapałem się na początek boomu na komiksy więc to co chciałem to właściwie mam i nie czekam na wznowienia Valerianów czy tam innych Superiorów.