Cała kolekcja czyli jakieś 60 tomów które będą stanowić wyrywki różnych runów, trochę pojedynczych historii, lepsze niż wydania Egmontu zbiorcze gdzie masz ciągłość?
Tak.
Nie wiem ile razy mam to powtarzać: nie każdy jest komplecistą, który musi mieć wszystko-wszystko! Komiksy superbohaterskie to w większości opery mydlane wydawane od +80 lat na łamach kilkudziesięciu serii, łączone w wielu crossoverach = zebranie tego wszystkiego jest prawie niemożliwe. A nawet gdyby się udało, to większość z tych komiksów to szrot i zapychacze. Nie interesuje mnie to, czy w podanej przeze mnie argentyńskiej serii są luki, bo Batmana poza Breyfogle'm rysował wtedy również Jim Aparo, bo nie lubię rysunków Jima Aparo i byłbym wdzięczny za ich pominięcie. Zamiast kolejnej serii zbierającej wszystko-wszystko, jak
No Man's Land, wolę zamknięte historie, antologie o wybranej postaci, jak w cyklu
Batman Arkham, albo wybranego autora (czy to rysownika, czy scenarzysty). Więc tak, jeśli w kolekcji wyjdzie
Batman i syn,
R.I.P i jeszcze jakiś fragment, to ja już nie będę kupował kompletnego, wielotomowego wydania na +3000 stron.
No i Egmont nie zawsze wydaje kompletniej, bo z tego co mi wiadomo w BiZ były kompletniej wydane Kryzysy.
Serio? Robią mniej błędów?
Niczego takiego nie napisałem.
Wiesz ja też czekałem na taki run JMSa w Pajączku od 2016 roku, ale doczekałem się całości, i mnie to cieszy, i wydanie Egmontu jest świetne i zawsze lepsze niż te wyrywki z kolekcji
No to jak ty wolisz takie wydanie (i czekać na nie przez dekadę), a ktoś inny woli tylko fragment w bardziej budżetowym wydaniu, to czemu na rynku nie możemy mieć obu? Będzie kolekcja z Batmanem, a Egmont wyda kompletniej te komiksy w swoim czasie i wszyscy będą zadowoleni.
Jak na razie wypatrzyłem tylko wznowienie Gotham w świetle lamp gazowych. Udało mi się kiedyś kupić zeszycik Egmontu, album 375 w kolorze, ale wersji czarno białej nie mogę trafić. Wznowienie chyba też będzie kolorowe, ale i tak kupię. Noira pewnie prędzej czy później zdobędę.
Jak kupię w kolorze to będę chciał sprzedać NOIRa, więc możemy się zgadać.