Autor Wątek: Egmont 2026  (Przeczytany 278442 razy)

BlackoutHV i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline kosmoski

Odp: Egmont 2026
« Odpowiedź #1275 dnia: Pt, 08 Maj 2026, 14:27:29 »
Wreszcie wraca Sir Edward Grey – Łowca Czarownic (po 2 latach od 1 tomu). Może podobna zadyszka dopadała Vertigo?

powiem tak - nic mi dupy nie urwalo :)

oj tam, mnie np. bardzo cieszy Jolly Jumper ne repond plus :D

Offline studio_lain

« Odpowiedź #1276 dnia: Pt, 08 Maj 2026, 14:37:19 »
nie no ja tez widze kolejne tomy serii ktore lubie, ale wiesz zadnego efektu wow!
Plany Studia Lain - orientacyjne

Tagh przedsprzedaz 28 lipca, gildia godz 12
Solo nowy album - przedsprzedaz koniec sierpnia
Gwiazdy powstają ;) - przedsprzedaz wrzesien
Curse of the Spawn - redakcja
Nocterra - redakcja
Monster Kill Squad/Finder - skład
L'horloge - redakcja

Offline studio_lain

« Odpowiedź #1277 dnia: Pt, 08 Maj 2026, 14:42:11 »
Ekonomi sie nie oszuka, SL wyssalo z rynku na zapowiedz co wyjdzie za 1.5 miesiaca wlasnie ponad 400k PLN, do premiery bedzie z pol banki..  ;) E dostaje rykoszetem tak jak i inne wydawnictwa..

dlatego zwalniamy troche do wrzesnia

Nocterra - redakcja
L'horloge - redakcja

Offline Warpath

« Odpowiedź #1278 dnia: Pt, 08 Maj 2026, 14:48:42 »
Generalnie nie ma wielkich niespodzianek w stosunku do zapowiedzi z MFKiG, ale ja byłem kontent w ówczesnych już na tamtym etapie, więc nie zmienia to mojej perspektywy, że jest dobrze. Miesięcznie dostanę spory pakiet do poczytania miksujący frankofony typu Murena, XIII, Pięć Krain, Lasy Opalu, współczesne amerykańce - Upadek X, Moon Knight, Venom czy Avengers MacKay'a, klasyki - Nowe Gotham, Man of Steel, Epic Spider, FF: Heroes Reborn, alternatywki i one shoty - New Ultimate Marvel, Superman: The Kryptonite Spectrum, Resurrection Man, etc. fantasy - Król Conan, czy polski Pan Paparura.

Także sporo tego + inni wydawcy. Naprawdę nie mam na co narzekać. Jak ktoś jeszcze zbiera współczesne DC, to w ogóle jest w niebie. A że nie ma spektakularnych zaskoczeń - to przecież raczej stała przy katalogu. Może coś jest zostawione jako niespodzianka na Komiksową Warszawę.

Niemniej mam nadzieję, że w przyszłym roku powrócą kontynuacje takiego Hulka czy Thora, bo na Kapitana Amerykę już nie czekam - przynajmniej nie na Remendera i Coatesa (zbyt długo czekałem na światełko w tunelu i uzupełniłem w oryginale).

Offline studio_lain

« Odpowiedź #1279 dnia: Pt, 08 Maj 2026, 14:51:24 »
ja nie narzekalem jakby co :)

Nocterra - redakcja
L'horloge - redakcja

Offline Zdzichsiu

« Odpowiedź #1280 dnia: Pt, 08 Maj 2026, 14:55:40 »
Szkoda że epik Spider-Mana niespodziewanie spadł na następny rok. Ale w zamian tego naliczyłem się pięciu Batmanów do zakupu:

Batman H2SH
Batman Arkham Clayface
Batman Dark Patterns
Batman New Gotham Tom 2
Batman Mroczny rycerz mrocznego miasta

Offline Andrzej8666

« Odpowiedź #1281 dnia: Pt, 08 Maj 2026, 15:06:03 »
Ekonomi sie nie oszuka, SL wyssalo z rynku na zapowiedz co wyjdzie za 1.5 miesiaca wlasnie ponad 400k PLN, do premiery bedzie z pol banki..  ;) E dostaje rykoszetem tak jak i inne wydawnictwa..
Panie! Jak można porównywać Wielkie E do SL?! Sam Pan prezes mówi, że oni nie są godni rzemyka u stóp wiązać Egmontowi, bo tylko siedzą w piwnicy :P

PS. Dla ludzi ze spektrum autyzmu, których najwyraźniej na tym forum nie brakuje, to jest ŻART.
« Ostatnia zmiana: Pt, 08 Maj 2026, 15:07:59 wysłana przez Andrzej8666 »

« Odpowiedź #1282 dnia: Pt, 08 Maj 2026, 15:11:36 »
PS. Dla ludzi ze spektrum autyzmu, których najwyraźniej na tym forum nie brakuje, to jest ŻART.
Nie wiem po co ten uszczypliwy pstryczek do osób ze spektrum, ale zwyczajnie chamski i nie potrzebny.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Mateusz

« Odpowiedź #1283 dnia: Pt, 08 Maj 2026, 15:17:16 »
No to lecimy z omówieniem katalogu.

Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Online Castiglione

« Odpowiedź #1284 dnia: Pt, 08 Maj 2026, 15:44:34 »
Z dużej (?) chmury mały deszcz. Absolutnie nic ciekawego w tym katalogu, gdzie tam do poprzednich lat, kiedy za czasów TK zawsze coś ciekawego się w nim pojawiało.

"Ghost Rider" Ennisa w DC Limited - już wiem, że odpuszczam. Liczyłem, że puszczą to po ludzku w Deluxe.

A Vertigo to już chyba nie istnieje, nawet na kolejne tomy trzeba czekać po rok albo dłużej...

Offline eridraven

« Odpowiedź #1285 dnia: Pt, 08 Maj 2026, 16:34:47 »
Generalnie nie ma wielkich niespodzianek w stosunku do zapowiedzi z MFKiG, ale ja byłem kontent w ówczesnych już na tamtym etapie, więc nie zmienia to mojej perspektywy, że jest dobrze. Miesięcznie dostanę spory pakiet do poczytania miksujący frankofony typu Murena, XIII, Pięć Krain, Lasy Opalu, współczesne amerykańce - Upadek X, Moon Knight, Venom czy Avengers MacKay'a, klasyki - Nowe Gotham, Man of Steel, Epic Spider, FF: Heroes Reborn, alternatywki i one shoty - New Ultimate Marvel, Superman: The Kryptonite Spectrum, Resurrection Man, etc. fantasy - Król Conan, czy polski Pan Paparura.

Także sporo tego + inni wydawcy. Naprawdę nie mam na co narzekać. Jak ktoś jeszcze zbiera współczesne DC, to w ogóle jest w niebie. A że nie ma spektakularnych zaskoczeń - to przecież raczej stała przy katalogu. Może coś jest zostawione jako niespodzianka na Komiksową Warszawę.

Niemniej mam nadzieję, że w przyszłym roku powrócą kontynuacje takiego Hulka czy Thora, bo na Kapitana Amerykę już nie czekam - przynajmniej nie na Remendera i Coatesa (zbyt długo czekałem na światełko w tunelu i uzupełniłem w oryginale).

Świetnie napisane :D
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline lis22

« Odpowiedź #1286 dnia: Pt, 08 Maj 2026, 17:22:03 »
Sporo Batmana, więc jestem zadowolony - szkoda tylko, że Dark Patterns dopiero w październiku ale czy nie brakuje jednego Batmana z zapowiedzi?

https://i.ibb.co/CpPKhVBW/20250927-175854.jpg

« Odpowiedź #1287 dnia: Pt, 08 Maj 2026, 17:22:59 »
Też boli mnie, że u nas Cap jest tak mało popularny, ale wystarczy spojrzeć, że znakomity run Brubakera im nadal zalega na magazynie, i jedynie Zimowy Żołnierz się wyprzedał i miał dodruk (to pewnie z racji, że to jedynka, i mimo wszystko najpopularniejsza rzecz z tego runu), a szkoda bo jest wiele dobrych rzeczy z nim.
Sociale:

« Odpowiedź #1288 dnia: Pt, 08 Maj 2026, 17:23:39 »
Sporo Batmana, więc jestem zadowolony - szkoda tylko, że Dark Patterns dopiero w październiku ale czy nie brakuje jednego Batmana z zapowiedzi?

https://i.ibb.co/CpPKhVBW/20250927-175854.jpg
Przecież run Taylora w Detective Comics jest w All In, a HU2H jest w DC Deluxe
Sociale:

Offline lis22

« Odpowiedź #1289 dnia: Pt, 08 Maj 2026, 17:27:21 »
Przecież run Taylora w Detective Comics jest w All In, a HU2H jest w DC Deluxe

Ok, myślałem, że to jest jakiś Batman z All In a Hush 2 nie ma okładki w katalogu ;)