Autor Wątek: Egmont 2026  (Przeczytany 187284 razy)

Rusty i 11 Gości przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Egmont 2026
« Odpowiedź #930 dnia: So, 21 Marzec 2026, 19:48:56 »
Warto czytać tą trzytomową Władzę Absolutną jeśli nie kupuje na bierząco żadnych serii z DC? Mam w planie czytać Absolute Universe.
Wystarczy że przeczytasz one shota DC All In, który wyjdzie oddzielnie. Nie musisz czytać Władzy Absolutnej jeśli chcesz zacząć z Absolute Universe. Tak naprawdę Władza Absolutna ważna jest dla głównego uniwersum a nie absolute.

Offline szulig

« Odpowiedź #931 dnia: So, 21 Marzec 2026, 20:36:34 »
Wystarczy że przeczytasz one shota DC All In, który wyjdzie oddzielnie. Nie musisz czytać Władzy Absolutnej jeśli chcesz zacząć z Absolute Universe. Tak naprawdę Władza Absolutna ważna jest dla głównego uniwersum a nie absolute.
Michal, pytanie, czy to jest po prostu ciekawe?

Offline michał81

« Odpowiedź #932 dnia: So, 21 Marzec 2026, 23:44:53 »
Michal, pytanie, czy to jest po prostu ciekawe?
Co dokładnie?
Władza Absolutna?
DC All In?

Władza Absolutna jest ok. Spina i domyka wątki, które były ciągnięte w Uniwersum od pewnego czasu. Lepsze niż Mroczny Kryzys. To jest po prostu kolejny event DC. Nie oczekujmy cudów.

DC All In to oneshot gdzie jedna historia dotyczy Ligi Sprawiedliwości a druga Darkseida i powstania Uniwersum Absolute. Tutaj jak ktoś nie ogarnia kosmologii DC i tego kim jest Darkseida no to nie dla niego.

Offline lis22

« Odpowiedź #933 dnia: Pn, 23 Marzec 2026, 14:02:42 »
Kiedy można się spodziewać Batman Dark Patterns? Komiks ma świetne rysunki, New Gotham będzie w sierpniu, skoro w maju jest Supergirl?

« Odpowiedź #934 dnia: Pn, 23 Marzec 2026, 14:50:48 »
Póki nie ma jeszcze katalogu na 2026 to można tak naprawdę gdybać co kiedy będzie
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Online Castiglione

« Odpowiedź #935 dnia: Pn, 23 Marzec 2026, 15:39:57 »
W temacie Batmana to kolejny rok się dziwię, że nie zapowiadają u nas "Batman: Reptilian" Ennisa.

« Odpowiedź #936 dnia: Pn, 23 Marzec 2026, 16:11:38 »
Jak w temacie Batmana to mnie dziwi brak Noël - przecież to tak pasuje, żeby to jakoś wydać jakoś w okolicach świąt. I u nas Egmont już trochę komiksów które rysuje Bermejo wydał
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline lis22

« Odpowiedź #937 dnia: Pn, 23 Marzec 2026, 18:05:13 »
Ja cały czas czekam na Kelley'a Jonesa i na min. "Batman/Dracula Red Rain" :P

Offline elesshar

« Odpowiedź #938 dnia: Pn, 23 Marzec 2026, 18:53:31 »
Nie licząc klasyki, to jest trochę tych współczesnych one-shotów, które pewnie fajnie byłoby zobaczyć, patrząc na nazwiska samych autorów. The Detective Taylora, The Knight Zdarsky'ego czy Killing Time Kinga. Nie mówiąc o okołofilmowych w uniwersum Burtona czy tytuł, którego najbardziej żałuję - Riddler: Year One.

Ale zaraz First Knight, czy też zapowiedziane City of Madness. A tych od Kinga czy Taylora może się doczekamy, patrząc na to, że Egmont sporo ich wydaje. Trzymam kciuki.

Offline Gruby AL

« Odpowiedź #939 dnia: Wt, 24 Marzec 2026, 13:14:18 »

No i dobra, niech będzie po nowemu :)

Offline bocik

« Odpowiedź #940 dnia: Wt, 24 Marzec 2026, 13:29:33 »
Bez spiny ... ten brak symetrii w ustawieniu na grzbiecie jest zamierzony?

Offline xanar

« Odpowiedź #941 dnia: Wt, 24 Marzec 2026, 13:34:05 »
Oni ręczenie tego nie robią.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Gruby AL

« Odpowiedź #942 dnia: Wt, 24 Marzec 2026, 14:11:05 »
Bez spiny ... ten brak symetrii w ustawieniu na grzbiecie jest zamierzony?
Pytasz o przesunięcie w prawo  (stawiając tom pionowo) względem "centrum" grzbietu tomu 4 czy o przesunięcie "w dół" napisów na każdym kolejnym tomie? :)

Na błędy w comiesięcznych marvelkach wynikające z krzywo przyklejonych grzbietów nie zwracam już nawet uwagi... Za często się to zdarza, żeby się tym przejmować :)

Offline Antari

« Odpowiedź #943 dnia: Wt, 24 Marzec 2026, 15:21:15 »
Na błędy w comiesięcznych marvelkach wynikające z krzywo przyklejonych grzbietów nie zwracam już nawet uwagi... Za często się to zdarza, żeby się tym przejmować :)

Widzę kolega z doświadczeniem. Nie to co ci nowicjusze, co się załamują że mają 1mm przesunięcie na grzbiecie. Do takiej postawy trzeba dojrzeć.

A odnośnie tematu to wygląda to spoko. Tylko jedno ALE.

Powinni doprowadzić istniejące serie ze starym logo i dopiero od startu nowych ruszyć z nowym logo. Takie moje zdanie. Bo klasycznie są wydymani ci, którzy najdłużej wspierali wydawcę kupując regularnie wszystkie tomy. Podejrzewam, że dodruk/nowe wydanie będzie już z nowym logo na grzbiecie. Co sprawi, że nowe osoby będą miały lepiej prezentujące się grzbiety.
« Ostatnia zmiana: Wt, 24 Marzec 2026, 15:23:53 wysłana przez Antari »

Offline Gruby AL

« Odpowiedź #944 dnia: Wt, 24 Marzec 2026, 15:42:31 »
Widzę kolega z doświadczeniem. Nie to co ci nowicjusze, co się załamują że mają 1mm przesunięcie na grzbiecie. Do takiej postawy trzeba dojrzeć.

Napisałem to na początku tamtej dyskusji: nie bolą mnie tak błędy w comiesięcznej pulpie, którą kupuję, czytam i rzucam w kąt.
Mam troszkę inne wymagania względem komiksowego odpowiednika cheeseburgera w McDonaldzie, a giganta w twardej oprawie za 220 zł.

Czym innym jest też krzywo przyklejony grzbiet w moim komiksie, wynikający z faktycznego błędu przy produkcji akurat tego egzemplarza, a zupełnie czym innym jest schrzanienie całego nakładu.