Autor Wątek: Egmont 2026  (Przeczytany 278430 razy)

BlackoutHV i 2 Gości przegląda ten wątek.

Online Castiglione

Odp: Egmont 2026
« Odpowiedź #720 dnia: Nd, 22 Luty 2026, 20:08:04 »
Kurde, wydali 11 tomów i ucinają na kilka przed końcem - słabo.

Offline JanJ

« Odpowiedź #721 dnia: Nd, 22 Luty 2026, 20:34:31 »
Oni mają sporo takich serii gdzie brakuje jednego, czasem kilku tomów do końca, i nie wiadomo co dalej. Zamiast pokończyć te serie to w kółko zaczynają coś nowego.

Offline MonsterGirl

« Odpowiedź #722 dnia: Nd, 22 Luty 2026, 21:46:41 »
Oni mają sporo takich serii gdzie brakuje jednego, czasem kilku tomów do końca, i nie wiadomo co dalej. Zamiast pokończyć te serie to w kółko zaczynają coś nowego.
Jakiś czas temu podobnie było z przepięknie malowanym "Dziobakiem Toto", ale jego zniknięcia chyba nawet nikt nie odnotował.
Komiksopedia - newsy, wywiady, artykuły, kalendarz wydarzeń, baza danych. Możliwość oceniania i tworzenia własnych kolekcji.

Offline Konrad

« Odpowiedź #723 dnia: Nd, 22 Luty 2026, 21:58:22 »
Kurde, wydali 11 tomów i ucinają na kilka przed końcem - słabo.
Mogli chociaż dociągnąć do 13 tomu, czyli zakończenia III cyklu i miejsca w którym autorzy zrobili prawie 3 letnią przerwę i zmienili francuskiego wydawcę z Dupuis na Rue de Sèvres.
Ogólnie to u nas dopiero co przekroczyliśmy półmetek, bo autorzy chcą zamknąć serię w 21 tomach.

Mega jestem rozczarowany, bo z tych 3 serii młodzieżowych, które czytam ta była zdecydowanie najlepsza. Zobaczymy czy chociaż tamte dokończą. Frnck jak niedawno pisałem ma mieć jeszcze 2 tomy i koniec. A Gigantów Egmont w przyszłym miesiącu wydaje 9 tom (czyli 3 tom II cyklu). We Francji w październiku wyjdzie 12 tom, a II cykl i może cała seria ma się skończyć w 2027 na 14 tomie (6+8).

« Ostatnia zmiana: Nd, 22 Luty 2026, 22:01:26 wysłana przez Konrad »

Offline JanJ

« Odpowiedź #724 dnia: Nd, 22 Luty 2026, 22:13:10 »
Jakiś czas temu podobnie było z przepięknie malowanym "Dziobakiem Toto", ale jego zniknięcia chyba nawet nikt nie odnotował.

Moje córki odnotowały. Zresztą akurat o tej serii było chyba oficjalne info ze strony E. W tym wypadku zabrakło dwóch tomów do końca, choć tu akurat każdy tom to niezależna historia.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #725 dnia: Pn, 23 Luty 2026, 07:38:49 »
Polecano mi Sami, dobrze żem nie wlazł. Kaszana :'(

Offline Juby

« Odpowiedź #726 dnia: Pn, 23 Luty 2026, 08:53:06 »
Byle tylko zwiększyli częstotliwość chociaż do dwóch tomów rocznie bo przy jednym to będą to wydawać ze 20 lat ::)
Od 27 września wiadomo, że zwiększają tempo do dwóch rocznie (od tego roku). Było o tym i na MFKiG, i 4 tygodnie temu w nagraniu WzŚK o DC, i mówił o tym pan Kołodziejczak w tę sobotę.

Offline Masonna

« Odpowiedź #727 dnia: Pn, 23 Luty 2026, 23:29:45 »
Trochę niekonsekwentmy pan Tomasz - obawia się, że na integrale "Pięciu Krain" trzeba by długo czekać  a jednocześnie nie przeszkadza mu, że Superman Byrna rozłożono na 3 lata . Co mnie obchodzi, że w międzyczasie będzie też klasyczny Batman? Może lubię i kupuję tylko Supermana?

Przecież to reklama Egmontu. Jakiej ty konsekwencji oczekujesz od spotu reklamowego?

A tak w ogóle to wy to oglądacie? Teraz za oglądanie reklam się powinno coś dostawać. Dostajecie coś?
weź pigułkę, zobaczysz...

Offline Gruby AL

« Odpowiedź #728 dnia: Wt, 24 Luty 2026, 08:36:18 »
Jeśli ktoś będzie już miał, byłbym wdzięczny za zdjęcie grzbietu z nowym marvelowym logo.

Online radef

« Odpowiedź #729 dnia: Wt, 24 Luty 2026, 09:16:17 »
Jeśli dobrze kojarzę, to obiecywałem w tym lub poprzednim temacie, że pojawi się tekst o "Włoskim Skarbcu" De Vity i ostatecznie w końcu się on ukazał - https://www.komiksydisneya.pl/2026/02/woski-skarbiec-najlepsze-komiksy_23.html

W skrócie: "Włoski Skarbiec" De Vity to fajny... dodatek do tomów z komiksami De Vity ("Miecz z lodu", "Superkwęk", "Poszukiwacze zodiakalnego kamienia"), które już wcześniej pojawiły się po polsku. Parę świetnych historii, kilka bardzo dobrych i dobrych, ale nikt, najpewniej łącznie z twórcami serii, nie miał żadnych wielkich ambicji, by zrobić nie wiadomo co, bo też trudno zawrzeć choć namiastkę De Vity na 800 stronach.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline Gruby AL

« Odpowiedź #730 dnia: Śr, 25 Luty 2026, 08:10:07 »
Jeśli ktoś będzie już miał, byłbym wdzięczny za zdjęcie grzbietu z nowym marvelowym logo.

✅Nowe logo będzie mniejsze i nie będzie już sięgać krawędzi grzbietu. Po raz pierwszy pojawi się w marcu na grzbietach Spider-Mana, Venoma i Punishera.

Byłem przekonany, że to już w premierach z tego miesiąca. Sorry, nie czytam dokładnie... Oba moje posty, ten i poprzedni, można skasować :)

Offline Crono

« Odpowiedź #731 dnia: Śr, 25 Luty 2026, 08:19:54 »
Chyba ten dodatek do Marvel Knights Spider-Man tom 2 ma już nowe logo na grzbiecie z tego co kojarzę. Fakt, czarno-białe, ale jest.

Online Castiglione

« Odpowiedź #732 dnia: Śr, 25 Luty 2026, 10:32:41 »

W sumie ciężko powiedzieć, zobaczymy, jak to będzie wyglądało na grubszych tomach.

Offline Pestak

« Odpowiedź #733 dnia: Śr, 25 Luty 2026, 18:31:03 »
Chyba ten dodatek do Marvel Knights Spider-Man tom 2 ma już nowe logo na grzbiecie z tego co kojarzę. Fakt, czarno-białe, ale jest.

Nie nazywajcie tego czegoś „dodatkiem”. Dodatek to coś ekstra do podstawowego produktu a tutaj mamy zwykłą erratę.

Offline Kadet

« Odpowiedź #734 dnia: Śr, 25 Luty 2026, 18:56:10 »
W tej publikacji oprócz erraty jest jescze dodany jeden zeszyt w wersji czarno-białej, nie ma więc moim zdaniem problemu z nazywaniem jej dodatkiem, nawet jeśli chcemy trzymać się jakichś surowych definicji.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!