Wyda, tylko nie tego rysowanego przez Kelly Jonesa (poza jakimś wymaganym minimu).
A co z dalszą częścią mojego zdania, które zacytowałeś?
Wydać wyda, ale jeśli na ten rok Egmont planuje dwa tomy
Nowego Gotham, a na przyszły w dwóch tomach
Bruce Wayne: Murderer/Fugitive, to w 2028 mogą pociągnąć to dalej w postaci
War Games, aby w 2029 ruszyć z runem Granta Morrisona, który skończą w 2030...? 2031? Co roku masa osób tutaj i na MFKiG dopytuje się o Batmana rysowanego przez Norma Breyfogle'a, a przy samym Egmoncie i tym tempie (lepszego nie będzie bo muszą wydawać też nowości) możemy na niego czekać do kolejnej dekady.
I Egmont nie pomija tylko Kelley'go Jonesa. Nie wydaje też komiksów "filmowych", tj. pominęli DC Deluxe komiksowej adaptacji filmu Burtona, jego komiksowe kontynuacje, tj.
Batmna'89 i
Batman'89 Echos, nie wydali
The Riddler: Year One, czyli prequela
The Batman Matta Reevesa. Jedno wydawnictwo mając 30-40 slotów w roku na Batmana po prostu nie jest w stanie wydać wszystkiego.
DC Compact odniósł taki sukces bo są relatywnie tanie
To tak samo, jak tomy kolekcji Hachette. Gdzie indziej dostaniesz HC po 200-400 stron za 50 zł?
Ile ludzi to kompleciści czy osoby kupujące ten sam komiks w tyłu wydaniach? Sądzę, że może z parę procent, może nawet mniej.
Fajnie, że tak sądzisz. A ja sądzę odwrotnie. I kto ma rację?

BiZ a kolekcja Batmana różni się tak naprawdę tylko tym, że ta druga jest tylko o jednej postaci - a nadal wałkowany jest okres od mniej więcej lat 70 do współczesnych.
Nikogo zainteresowanego tylko Batmanem nie będzie to obchodzić. A twoje wątpliwości odnośnie doboru pierwszych tomów tej kolekcji też są irracjonalne - wróć do początku wątku o BiZ z 2021. Przeczytasz tam dokładnie takie samo pitolenie, jak twoje teraz, a kolekcja wyszła z fazy testu, później dostała przedłużenie o 20 tomów i jest dzisiaj jedną z najbardziej chwalonych przez komiksiarzy. W dodatku przywoływanie BiZ jest absurdalne, bo z dotychczas znanych tomów kolekcji Batmana ilość powtórek względem BiZ wynosi ile, jeden? Dwa?
EOT z mojej strony, bo to wątek o Egmoncie. A to czy kolekcja z Batmanem ruszy w tym roku, czy w przyszłym, czy może wcale - nie wiem, ale ja na pewno byłbym takową zainteresowany. Tak samo, jak i tą Argentyńską:

https://www.instagram.com/p/DSkr_vIEYdJ/?img_index=1