Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 422629 razy)

lukb23, badday i 4 Gości przegląda ten wątek.

Offline GoNzO

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #3075 dnia: Śr, 01 Październik 2025, 15:02:00 »
Zastanawiam się czy już kupować bez etui, żeby nie było takiej akcji jak z Bronią X, czy jednak czekać na szansę na legendarne etui :P...
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline Pestak

« Odpowiedź #3076 dnia: Śr, 01 Październik 2025, 15:34:38 »
Kupuj bez etui, na spokojnie.

Offline Juby

« Odpowiedź #3077 dnia: Śr, 01 Październik 2025, 16:33:36 »
Na spokojnie? Najwyraźniej nie słyszałeś o jego "chorobie" ;)

Chętnie postawiłbym takie limitowane wydanie na półce, bo nie posiadam żadnego komiksu w sztywnym futerale, ale nie wiem czy akurat w przypadku Zabójczego żartu chce mi się o nie "walczyć". Posiadam trzy inne wydania tego komiksu, więc czy potrzebne mi czwarte? A jeżeli już, to czy jest sens się denerwować o jedną z tych 250 sztuk zamiast kupić egzemplarz bez etui, który pewnie ze względu na dostępność dwóch innych wydań Egmontu (standardowego i DC Comapct) będzie dostępny przez dłuższy czas? No nie wiem, muszę to sobie przemyśleć.

W prezentacji pani Martyny w ogóle nie było mangi DC. Czyżby zamknęli temat? Batman: Pogromca sprawiedliwości, tom 4 wg katalogu miał się ukazać w październiku, a nie ma go ani w zapowiedziach na ten miesiąc, ani na kolejny, na grudzień też wspomniała tylko o Batman: Pełnia z DC Black Label.

« Odpowiedź #3078 dnia: Śr, 01 Październik 2025, 17:04:06 »
Widać na tyle słabo im się one sprzedawały, że temat upadł. A szkoda, bo tak jak mang nie czytał, bo nie przepadam to taki Pogromca Sprawiedliwości czytało mi się nawet przyjemnie, jak i rysunki do złych nie należały.
A co do Zabójczego Żartu, to mnie skłania do kupienia jedynie fakt, że to wydania zawiera obie wersje kolorystyczne, i jako, że nie miałem okazji czytać go w pierwotnym barwach, mógłbym to zrobić.

Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Kadet

« Odpowiedź #3079 dnia: Śr, 01 Październik 2025, 17:06:51 »
Była mowa na nagraniu, że niektóre mangi opóźniają się, bo licencjodawcy powoli dosyłają materiały.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Piterrini

« Odpowiedź #3080 dnia: Śr, 01 Październik 2025, 18:02:33 »
Gdyby tylko te DC Compact (i ogólnie taka forma wydania, nieważne czy DC czy inne przedruki) zaistniały w okresie pocovidowym (tj. kiedy inflacja dot. wszystkiego komiksowego była rekordowa) to możliwe że wciąż regularnie kupowałbym komiksy :)

To tytułem wstępu, a ogólnie inicjatywa, zarówno Egmontu jak i DC, bardzo dobra i z mojej perspektywy długo oczekiwana, żeby nie powiedzieć w kontekście powyższego - spóźniona. W USA widzę te wydania w top sprzedaży - tyle że ile z tego to zasługa tanich wydań a ile doboru tytułów - logiczne że najlepsze co DC ma do zaoferowania dostępne za przysłowiowe grosze sprzedawać się będzie dobrze (tj. logiczne na rodzimym rynku jak na razie).

A jak u nas - jw. kupowałbym z miejsca gdybym tych komiksów nie miał, a nawet rozważałbym wymianę na takie ekonomiczne wydanie gdyby tylko nie chodziło o takie tytuły, które jednak wolę posiadać w wydaniu lepszym... Ale część pozostałych tomów biorę (jeśli się u nas ukażą, co nie jest przecież przesądzone, skoro na start idzie pakiet 6 tytułów na raz) - tomy Nightwinga, Supergirl, Wonder Woman, też We3 Morrisona, którego naszego wydania przestałem już szukać lata temu... No i takie poboczne rzeczy w moim mniemaniu świetnym materiałem do wydań budżetowych, tyle że na mało popularnych tytułach linia wydawnicza się nie utrzyma, więc... Nie chcę pisać co przewiduję żeby nie wykrakać, a może wręcz okaże się odwrotnie i da się wydawać i sprzedawać wydania budżetowe?

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #3081 dnia: Cz, 02 Październik 2025, 11:27:28 »
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline radef

« Odpowiedź #3082 dnia: Cz, 02 Październik 2025, 11:32:20 »
Chyba pisałem o tym wiele stron wcześniej - w październiku Egmont wypuści parę pakietów, ale nie będą to pakiety kolekcjonerskie, ale prezentowe. Tomy (mniej lub bardziej losowo wybrane) w cieniutkim pudełku, ponieważ często tego typu pakiety sprzedają się lepiej niż pojedyncze pozycje przed np. Świętami.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #3083 dnia: Cz, 02 Październik 2025, 11:41:17 »
Myślę, że ten pakiet to rzeczywiście dobry pomysł na prezent dla jakiegoś nastolatka "na zachętę".
Zastanawiam się czy mojemu siostrzeńcowi (12 lat) kupić coś z DC Compact. Na "Strażników" chyba jest za młody  ???
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3084 dnia: Cz, 02 Październik 2025, 12:07:28 »
Fajne, fajne. Kupiłbym samą tekturkę. Ale oczywiście tak mi nie sprzedadzą. Kolejny pomysł Egmontu jak się pozbyć pozycji zalegających w magazynie.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #3085 dnia: Cz, 02 Październik 2025, 12:27:10 »
Zastanawiam się czy mojemu siostrzeńcowi (12 lat) kupić coś z DC Compact. Na "Strażników" chyba jest za młody  ???
Ja w tym wieku czytałem już "Kaznodzieję" ;D

Co prawda skończyło się jak się skończyło...

Offline Pestak

« Odpowiedź #3086 dnia: Cz, 02 Październik 2025, 12:28:40 »
Dla mnie bez sensu te tekturki. Trzy komiksy zupełnie ze sobą niezwiązane, z których każdy ma dalszy ciąg. Po co mam akurat te komiksy zebrać do kupy w tekturkę? W ogole to Hulk nawet nie jest typowym antybohaterem.

Już lepiej jakby w takie tekturki zebrali całą daną serię. Wtedy kupiłbym nawet samą tekturkę.

Offline radef

« Odpowiedź #3087 dnia: Cz, 02 Październik 2025, 12:38:13 »
Dla mnie bez sensu te tekturki. Trzy komiksy zupełnie ze sobą niezwiązane, z których każdy ma dalszy ciąg. Po co mam akurat te komiksy zebrać do kupy w tekturkę? W ogole to Hulk nawet nie jest typowym antybohaterem.
Bo to nie jest pakiet dla kolekcjonera. Egmont słusznie liczy, że taki pakiet może się sprawdzić jako prezent świąteczny, a jednocześnie stanowi zachętę do kupna pozostałych tomów.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline Pestak

« Odpowiedź #3088 dnia: Cz, 02 Październik 2025, 12:59:09 »
Ja w tym wieku czytałem już "Kaznodzieję" ;D

Co prawda skończyło się jak się skończyło...

Ja w wieku 7 lat oglądałem już na video Rambo 1 i 2, a chyba rok czy dwa później byłem już po lekturze Szninkla:) .

Offline Castiglione

« Odpowiedź #3089 dnia: Cz, 02 Październik 2025, 13:00:48 »
Bo to nie jest pakiet dla kolekcjonera. Egmont słusznie liczy, że taki pakiet może się sprawdzić jako prezent świąteczny, a jednocześnie stanowi zachętę do kupna pozostałych tomów.
Dokładnie. To na prezent dla kogoś, o kim wiesz, że np. ogląda filmy komiksowe. I dla dzieciaków.