Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 419411 razy)

carnivale i 5 Gości przegląda ten wątek.

Offline Xmen

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #1650 dnia: So, 17 Maj 2025, 22:37:03 »
Pytanie: jeżeli Batman opiera się w dużej mierze na postaciach Zorra i Szkarłatnego Kurzyślada (Scarlet Pimpernel), które występowały w powieściach, co sprawia, że pomysł powieści z Batmanem jest aberracją?
Sam nie wiem...
Powieść o żółwiach ninja, o kaczorze Donaldzie, powieść o motomyszch z Marsa, powieść o Batmanie, powieść x menach. Niepotrzebne skreślić.
Vesper to dobre wydawnictwo, ale jak każdy kto poczuje pieniądz musi się "rozwijać" i narajać sobie nowych klientów.
« Ostatnia zmiana: So, 17 Maj 2025, 22:39:40 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Kadet

« Odpowiedź #1651 dnia: So, 17 Maj 2025, 22:54:14 »
Znaczy, tego, wcześniej im też się zdarzało trochę zejść z wyżyn...

https://lubimyczytac.pl/ksiazka/35805/chuck-norris-z-polobrotu
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Online Castiglione

« Odpowiedź #1652 dnia: Nd, 18 Maj 2025, 10:39:02 »
Powieściowa kontynuacja filmu o Batmanie, to taki sam case, jak te adaptacje "Aliena", które wydali już dawno, więc tamten komentujący się trochę późno obudził.

I to taki problem jest tego forum, no oczywiście nie tylko tego, tylko ogółu, ale skoro poruszamy się po forum to o forum. Sporo ludzi przyjmuje, że jakaś niepochlebna opinia o czymś co im się podobało to jakby atak na nich samych. Co że niby ja się nie znam? I jeb pochodnie płoną.
O, a tu się zgadzam. Ale dzisiaj dużo płatków śniegu.

Offline Xmen

« Odpowiedź #1653 dnia: Nd, 18 Maj 2025, 12:39:12 »
To fakt z tymi alienami, ale one chyba im się sprzedają. Zobaczycie że ta powieść o Batmanie będzie niewypałem, tak jak te książki Marvela, one dosłownie nikogo.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Interloper

« Odpowiedź #1654 dnia: Nd, 18 Maj 2025, 15:06:58 »
Była już na polskim rynku wydana jedna książka z Batmanem.
https://lubimyczytac.pl/ksiazka/143382/wayne-msciciel-z-gotham
Mam ją, czytałem. Ale nic z niej nie pamiętam. :)

Offline Xmen

« Odpowiedź #1655 dnia: Nd, 18 Maj 2025, 16:00:57 »

Online Castiglione

« Odpowiedź #1656 dnia: Nd, 18 Maj 2025, 16:24:22 »
Co chcesz, opinie ma dobre: "Fajna książka. Krótkie rozdziały. Szybko się czyta. Polecam - 10/10".

Offline michał81

« Odpowiedź #1657 dnia: Nd, 18 Maj 2025, 16:32:58 »
Może pora wysłuchać opinii osób które ją czytały, a nie zmyślać jakieś rzeczy:

książka ma bardzo dobre oceny, więc Vesper raczej wie co robi

« Odpowiedź #1658 dnia: Nd, 18 Maj 2025, 16:53:48 »
Była już na polskim rynku wydana jedna książka z Batmanem.
https://lubimyczytac.pl/ksiazka/143382/wayne-msciciel-z-gotham
Mam ją, czytałem. Ale nic z niej nie pamiętam. :)

Było tego więcej, chociażby adaptacja "Mrocznego Rycerza", czy też "Rycerza z Gotham City". Wiem, że to nie jest premierowy materiał, tylko adaptacje, ale mimo wszystko. Pierwszy "Batman" też chyba miał powieść.
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline komiks

« Odpowiedź #1659 dnia: Nd, 18 Maj 2025, 16:59:44 »
Książki powstają dosłownie do wszystkiego: filmów, gier komputerowych, bitewnych, karcianych, fabularnych, a nawet do klocków Lego (np Ninjago). Więc nie rozumiem oburzenia niektórych osób, to jest forma merchandisingu, liczy się biznes.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Kandor

« Odpowiedź #1660 dnia: Nd, 18 Maj 2025, 17:01:32 »
"Pierwszy "Batman" też chyba miał powieść." I drugi i trzeci i czwarty ("Batmana & Robina" adaptował sam Peter David). Vesper dość poważnie do tego podchodzi bo wydał adaptacje książkowe pierwszych czterech filmów z serii Alien, jednocześnie wydając oryginalne powieści dziejące się w tym świecie.

Offline Xmen

« Odpowiedź #1661 dnia: Nd, 18 Maj 2025, 17:08:01 »
Oburzenia nie ma. Są wątpliwości co do jakości takiego merchu. Panowie "z groty nietoperza" mogą być raczej stronniczy xd

Offline michał81

« Odpowiedź #1662 dnia: Nd, 18 Maj 2025, 17:22:12 »
Oburzenia nie ma. Są wątpliwości co do jakości takiego merchu. Panowie "z groty nietoperza" mogą być raczej stronniczy xd
Chociaż wysłuchałeś tego co mówili? Bo jest tam trochę więcej niż zwykła recenzja, ale też sporo przytoczone, jak do tej książki podszedł sam autor i to już pokazuje, że jest ona czymś więcej niż tylko zwykłym skokiem na kasę.
« Ostatnia zmiana: Nd, 18 Maj 2025, 17:23:46 wysłana przez michał81 »

Offline lis22

« Odpowiedź #1663 dnia: Nd, 18 Maj 2025, 17:29:03 »
Kiedy ta powieść o Batmanie ma się ukazać?
Było już sporo książek o Gacku, jako dzieciak czytałem powieść na podstawie pierwszego filmu Burtona, mam powieść na podstawie filmu "Batman Forever" oraz taką, która jest na podstawie filmu Anime, który był kontynuacją "Batman Begins" Nolana ;)

Offline Xmen

« Odpowiedź #1664 dnia: Nd, 18 Maj 2025, 17:59:25 »
Tak wysłuchałem 2 razy, ponad dwie godziny słuchałem panów z groty nietoperza. Jak oni mówią że to dobra książka to im wierzę.
Ogólnie kibicuję, niech się to fajnie sprzeda. Ja mam wątpliwości, ale to tylko moje zdanie.
Edit przypomniała mi się dyskusja o książce niejakiej Jagny Moder, czy jakoś tak. Czy to komiks miał być? Jeszcze nie był napisany ale na100% miał być hicior, że będzie film, planszówka, jakieś zabawki ,akcesoria. Jak sytuacja? Bo plakatów zapraszających na film jeszcze nie widziałem.
« Ostatnia zmiana: Nd, 18 Maj 2025, 18:03:59 wysłana przez Xmen »