Strasznie naginasz rzeczywistość. Owszem, ten omnibus "X-Factor" był w porównywalnej cenie i bardziej opłacało się wziąć go w Atomie (sam tak zrobiłem), właśnie z tych powodów, które wymieniasz - pewność stanu, jakość obsługi, itd. - jednak jest to jednorazowy przypadek, większość czasu różnica cenowa jest zdecydowanie po stronie Azylu.
Atom już wrzucił nowy preorder i np.
BATMAN GOTHAM ADVENTURES OMNIBUS HC VOL 01
Atom: 299,99 zł
Azyl: 306 zł
Reszty nie mam jak porównać bo wyłączyli stronę do jutra ale podejrzewam, że będzie podobnie.
Ale nie chodzi mi tutaj o jakieś przepychanki na złotówki, bo to troche dziecinada. Powiedzmy, że oba sklepy mają już ceny praktydznie takie same. Może warto zadać sobie pytanie jakie inne cechy należy więc brać pod uwagę przy wyborze.
Dla mnie nawet jeżeli Atom miałby ten omniak po 350, to dalej by się go opłacało bardziej tam brać z uwagi na obsługę, gwarancję produktu w stanie "nowy" i ogólnie mniejszy stres, duży komfort zakupów (i wszystko to co wczesniej wypisałem). Przy 400 zł już bym się zastanowił. Ale to sytuacja hipotetyczna, bo jest po 299,99 zł.
Wiesz, dla mnie komiksy w takich wydaniach to nie towar pierwszej potrzeby jak chleb, czy papier toaletowy. Dlatego wolę żeby był faktycznie nowy i stanie idealnym. Gdyby liczyła się tylko treść to czytałbym na tablecie.
Ty powiesz, że przepłacam, a ja powiem, że płacę za bezpieczeństwo i większy komfort psychiczny. Tak jak na allegro, olx czy vinted płacisz za "ochronę" mimo, że puszczenie blikiem kasy obcej osobie wychodzi taniej. Do czasu aż się nie przejedziesz.
To co wstawił vision2001 :
Ten UNCANNY X-FORCE OMNIBUS to dawno wyprzedany więc jak ktoś chce po taniości to okazja
Ci Guardiansi są też w normlanej ofercie ale drożej.
Antari jak zwykle nie zawiódł, naskrobał posta na pół ekranu, zamiast wrzucić te pozycje do kosza i zobaczyć, że mu się jeszcze rabat 20% naliczy xD No, ale jak ktoś woli z Amazona to co zrobić.
Gratuluję udało się jak zwykle przyczepić do 1 rzeczy, której faktycznie nie ma na amazonie bo nakład się wyprzedał. Zjedz sobie Monte w nagrodę.
Tylko trochę nie zrozumiałeś tego o co mi chodziło.
Bo żeby faktycznie się dowiedzieć jakie są różnice cenowe między sklepami musisz zestawić ceny we wszystkich sklepach (azyl, amazon, atom, libristo itd.), koszty wysyłki + pierdyliard przeliczników Multiversum. I tego nie chce mi się robić, bo to kupa zabawy dla komiksów które mogą mieć stan kloaczny. I nie jest problemem policzenie -20% od ceny ani dodanie produktów do koszyka.
Chcesz to moge ci podać listę i mi zrobisz takie zestawienie dla tego co mnie interesuje. Bo chyba masz za dużo wolnego czasu.