Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 416772 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kv

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #2175 dnia: Nd, 21 Grudzień 2025, 11:24:18 »
Ja mam 2 zamówienia o statusie "złożone".  Nie pamiętam, żebym wcześniej miał coś takiego - od razu "w realizacji".
Miał ktoś coś takiego? Mejle potwierdzające dostałem...

Online Saruto

« Odpowiedź #2176 dnia: Nd, 21 Grudzień 2025, 11:57:48 »
Ja mam 2 zamówienia o statusie "złożone".  Nie pamiętam, żebym wcześniej miał coś takiego - od razu "w realizacji".
Miał ktoś coś takiego? Mejle potwierdzające dostałem...
Też tak miałem ;) Przez darmową dostawę chyba przestrzelili swoje możliwości.
Jeszcze po drodze wysyłali po 3 razy te same maile.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #2177 dnia: Nd, 21 Grudzień 2025, 13:00:30 »
No musiało im sypnąć zamówieniami, bo tym razem równy tydzień czekałem na paczkę, a wszystkie tytuły dostępne od ręki Za co jednak muszę pochwalić, to druga paczka od nich w tym miesiącu i drugi raz świetnie spakowana, zabezpieczona i żadnych uszkodzeń. I faktycznie zauważyłem, że najlepiej brać rzeczy o różnych rozmiarach.

Offline GoNzO

« Odpowiedź #2178 dnia: Cz, 01 Styczeń 2026, 11:56:06 »
Kurde no, trochę jestem zawiedzony Gildią, wybrałem kuriera Inpost, a paczkę wysłali do jakiegoś losowego paczkomatu. W odpowiedzi otrzymałem info, że gdy paczka wróci to wyślą jeszcze raz, tym razem kurierem.

Liczyłem po cichu, że od razu wyślą nową paczkę, skoro przyznali się do błędu. Już się boję pomyśleć co z komiksami w pudełku po takich podróżach.

Głównie przy Gildii trzyma mnie Lain oraz jakieś niszowe wydania, niedostępne nigdzie indziej. Pierwszy powód już w zasadzie się rozwiązał bo Lain jest już na Smaku Liter i Dadada. Przeboleję brak limitek.
https://comicgang.com - internetowy katalog komiksowy.

Offline drop

« Odpowiedź #2179 dnia: Pn, 05 Styczeń 2026, 01:59:23 »

Też miałem problem, że dostałem komiks gdzie róg był obity - i to najprawdopodobniej przez pakowaniem. Jakby ktoś na to nadepnął, albo upuścił - i to nie tylko jeden róg, ale ten sam róg także z drugiej strony komiksu.

Niestety nie bardzo miałem czas to reklamować w trakcie świąt.

Ale to jest po prostu żenada - jedyne co trzymało ten sklep przy życiu to dobre pakowanie i szeroki asortyment, a teraz wysyłają chyba obite zwroty z nadzieją, że nikt im tego nie zwróci.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #2180 dnia: Śr, 14 Styczeń 2026, 12:25:20 »
Gildii to już nawet polskie prawo nie obowiązuje? Co się stało z informacją "Najniższa cena z ostatnich 30 dni"?
Czas nas zmienił, chłopaki...

Online Dalthon

« Odpowiedź #2181 dnia: Śr, 14 Styczeń 2026, 13:55:54 »
Gildii to już nawet polskie prawo nie obowiązuje? Co się stało z informacją "Najniższa cena z ostatnich 30 dni"?

Nie mamy najniższej ceny* i co pan nam zrobisz? :P

* ale za to mamy ch*jowy sklep! :D

Offline Łosiek

« Odpowiedź #2182 dnia: Śr, 14 Styczeń 2026, 14:47:35 »

Dyrektywa Omnibus działa tylko w przypadku obniżki ceny. Np. w Gildii komiksy ze Studia Lain nie mają takiej informacji (nie ma obniżki) a np. pakiet "Zamku zwierzęcego" z Taurusa ma stosowną informację.
Wiara nie daje odpowiedzi, tylko blokuje zadawanie pytań. - Frater Ravus

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2183 dnia: Śr, 14 Styczeń 2026, 18:54:59 »
Ale dużo komiksów ma ceny niższe niż podane katalogowe, a infa o najniższej cenie brak:

https://gildia.pl/629035-batman-lowy.html

Offline Łosiek

« Odpowiedź #2184 dnia: Śr, 14 Styczeń 2026, 19:06:40 »
Faktycznie, tych kilka, które sprawdziłem miały cenę z ostatnich 30 dni. Czyli trzeba zgłosić do płokułatuły ;)
Wiara nie daje odpowiedzi, tylko blokuje zadawanie pytań. - Frater Ravus

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #2185 dnia: Cz, 15 Styczeń 2026, 15:40:16 »
Nieeee! Tylko nie do płokułatury! Gdzie wtedy SL będzie sprzedawać limitki...? A nie, czekaj, może to szansa na otworzenie rynku lainowego na innych księgarniach?!

Offline tB

« Odpowiedź #2186 dnia: Cz, 15 Styczeń 2026, 18:27:42 »
a to nie jest tak, że "cena okładkowa" to sugerowana przez wydawcę cena detaliczna, a ktoś może sprzedawać po własnej cenie i jest to dla niego cena wyjściowa, więc jak od zawsze miał tylko "swoją" cenę wyjściową i nie robił obniżki ceny względem swojej ceny wyjściowej, to nie musi oznaczać? :)

Online Saruto

« Odpowiedź #2187 dnia: Pt, 16 Styczeń 2026, 06:42:08 »
Sonia Draga ostatnio miała promkę na swojej stronie do 45% i po końcu promocji wyświetla im się cena przed promocją która jest obecnie najniższa  ;D

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2188 dnia: Pt, 16 Styczeń 2026, 16:58:40 »
a to nie jest tak, że "cena okładkowa" to sugerowana przez wydawcę cena detaliczna, a ktoś może sprzedawać po własnej cenie i jest to dla niego cena wyjściowa, więc jak od zawsze miał tylko "swoją" cenę wyjściową i nie robił obniżki ceny względem swojej ceny wyjściowej, to nie musi oznaczać? :)
Jeżeli przy swojej cenie pokazują jednocześnie dla porównania cenę "katalogową", to jest to według mnie oczywista sugestia obniżki. Tak to zawsze można by nie dawać napisu "promocja", a z tą swoją ceną "regularną" robić co się chce, bo generalnie ceny regularne można bez przeszkód podnosić i obniżać, omnibus ma być widoczny tylko wtedy, kiedy bezpośrednio informuje się o obniżce.

Online dinogal

« Odpowiedź #2189 dnia: Wt, 20 Styczeń 2026, 08:05:26 »
Nieeee! Tylko nie do płokułatury! Gdzie wtedy SL będzie sprzedawać limitki...? A nie, czekaj, może to szansa na otworzenie rynku lainowego na innych księgarniach?!

a zauważyłeś że nowe tytuły są sprzedawane także w Smaku liter ? ;)