Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 415836 razy)

Offline GoNzO

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #2190 dnia: Wt, 27 Styczeń 2026, 03:48:47 »
Gildia pakuje wypełniając takimi wydrukami :), już drugi raz...

https://comicgang.com - internetowy katalog komiksowy.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2191 dnia: Wt, 27 Styczeń 2026, 10:50:50 »
Dla niektórych to będzie pewnie gadżet do kolekcji gratis ;D

Offline Spiff

« Odpowiedź #2192 dnia: Wt, 27 Styczeń 2026, 11:07:52 »

Fajne.
Chyba znowu zacznę robić zamówienia w Gildii.
...
w pierwszym momencie myślałem, że to Ikea tak zabezpiecza szybki witrynek. :P
- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Online Gustavus_tG

« Odpowiedź #2193 dnia: Wt, 27 Styczeń 2026, 15:06:44 »
Zamawiasz tytuły za gruby hajs, a to wypełnienie okazuje się być ciekawszą lekturą

Offline Popiel

« Odpowiedź #2194 dnia: Wt, 27 Styczeń 2026, 17:05:00 »
To wydawcy przysyłają paczki z takim wypełnieniem. Gildia je tylko puszcza dalej. Recycling taki.

Offline Martin Eden

« Odpowiedź #2195 dnia: Wt, 27 Styczeń 2026, 19:40:52 »
Sugestia do ew. czytających ze strony Gildia.pl

Weźcie ogarnijcie tytuły, którymi inne sklepy już handlują. Bo przez Wasze własne opieszalstwo nie można zamknąć koszyka. Sami wpychacie swoich klientów w ramiona innych.

Przykładem Nausicaa z Doliny Wiatru 5. Komiks w ofercie nie wiem ilu sklepów. Na Smaku Liter od długiego czasu z wysyłką już za tydzień, a u Was ta seria wpada w jakieś limbo, bo z poprzednimi tomami było to samo. Ogólnie z mangami to macie tam jakby jakiś problem.

Nowa strona nową stroną, ale czy inne rzeczy też musiały się nagle stać takie pierdołowate?

Offline wojtast

« Odpowiedź #2196 dnia: Wt, 27 Styczeń 2026, 22:49:24 »
Gildia pakuje wypełniając takimi wydrukami :), już drugi raz...
Spoiler: PokażUkryj

Nic tylko pozazdrościć.
Mi ostatnio Gildia wysłała z takim ciętym/szarpanym kartonem jako wypełniacz, coś jak Tania Książka.
Nie lubię tego bo potem wszystko jest w paprochach kartonowych i muszę dodatkowo sprzątać/odkurzać.

« Odpowiedź #2197 dnia: Śr, 04 Luty 2026, 14:03:48 »
Już myślałem, że Gildia powoli zaczyna oddychać i się ogarnęła od czasów nowej strony...
Odbieram paczkę, niby porządna folia bombelkowa, wypełniacze też są w niej, nic nie lata, ale niestety:

:(
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline dinogal

« Odpowiedź #2198 dnia: Śr, 04 Luty 2026, 17:43:22 »
a może takie było już przed wysyłką

Offline LoneWolf

« Odpowiedź #2199 dnia: Śr, 04 Luty 2026, 17:55:25 »
Czasami to się zdarza nawet jak dobrze zapakowane. A reklamacja u nich to ekspres także nie widzę problemu.

Offline Xmen

« Odpowiedź #2200 dnia: Śr, 04 Luty 2026, 18:19:23 »
Problem jest jeżeli pakują ubite komiksy. Zdarza się, że tak robią.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #2201 dnia: Śr, 04 Luty 2026, 19:07:28 »
Problem jest jeżeli pakują ubite komiksy. Zdarza się, że tak robią.
Tak niestety robią. Co z tego że reklamacja jest szybko (albo i nie - różnie miałem) realizowana? Ewidentnie nie panują nad swoimi pracownikami. Ciekawe że przedtem to nie występowało. Zmienili stronę razem z obsługą magazynu? :D

Offline Xmen

« Odpowiedź #2202 dnia: Śr, 04 Luty 2026, 22:16:50 »
Ja już miałem wysyłane ubite komiksy przed transformacją gildii. Nie mówię, że często, ale też nie robiłem jakoś wielu zamówień. Ogólnie w gildii zacząłem robić zamówienia dopiero około dwóch lat przed jej "usprawnieniem", bo ceny nie były atrakcyjne, więc przeważnie brałem coś na jakichś mocniejszych promkach. Nie wiem jak było wcześniej, ale ja nigdy nie odczułem tej legendarnej świetności gildii.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Saruto

« Odpowiedź #2203 dnia: Cz, 05 Luty 2026, 07:37:27 »
W poprzednim roku miałem dwa takie przypadki. W jednym pakowanie było słabe.
Wcześniej nie miałem takich problemów z przesyłkami od nich. Zamawiam od 2019.

Offline nori

« Odpowiedź #2204 dnia: Cz, 05 Luty 2026, 09:26:00 »
Ostatnio mniej zamawiam w Gildii, wczoraj przyszła jedna paczuszka, kilka komiksów zawinęli chyba w 3 metry folii bąbelkowej i to w karton. Tak więc akurat trafiłem na aż do przesady perfekcję, wszystkie pozycje w stanie idealnym - ale też wszystkie to nowości, więc nie miały kiedy zapewne sie uszkodzić. ;)