Autor Wątek: Wydział 7  (Przeczytany 228362 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline turucorp

Odp: Wydział 7
« Odpowiedź #450 dnia: So, 09 Maj 2020, 20:09:20 »
Kurde no to ciekawe, chociaż rzeczywiście, prenumerowany przeze mnie lewicowy kwartalnik też narzeka, że zamknęli empiki, mimo że myślałem, że całość to prenumerata

Z tego co widzę, to np. „Inny świat” ma właśnie spory problem z dystrybucją.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #451 dnia: So, 09 Maj 2020, 20:51:03 »
Ja W-7 kupowałem zazwyczaj właśnie w stacjonarnym Empiku :) Tak jak i StarWarsy oraz kolekcję SBM- wszystko zalicza się chyba do ichniej kategorii "prasa".

I pomyśleć, że kiedyś wpadałem do Międzynarodowego Klubu Książki i Prasy po Wiesiołyje Kartinki i Krakadiła :D
,, - Eeeeech.''

Offline Kielo

« Odpowiedź #452 dnia: Nd, 10 Maj 2020, 16:45:45 »
Sorry za offtop, ale czy chodziles czasami do klubu w budynku TPPR, gdzie kino Oka kiedys bylo?

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #453 dnia: Nd, 10 Maj 2020, 17:23:54 »
Nie, na placu Unii Lubelskiej, w budynku przy ul.Bagatela 15  :D Wczoraj się dowiedziałem, że to był pierwszy w ogóle otwarty przez MKPIK salon.
,, - Eeeeech.''

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #454 dnia: Nd, 10 Maj 2020, 22:25:42 »
@up- właściwy adres to jednak al.Szucha 2, w każdym bądź razie kamienica Adama Bromke przy Bagateli :)
,, - Eeeeech.''

Offline Kielo

« Odpowiedź #455 dnia: Nd, 10 Maj 2020, 22:28:08 »
 Mamy,w kazdym razie, wyrazny konflikt “polnoc-poludnie”  ;D

Offline xetras

• Polubień: 110
  • Apriori z zasady jak hiperboliczny z niczego świat
« Odpowiedź #456 dnia: So, 23 Maj 2020, 03:55:53 »
Ejże- Bagatela 12, Bagatela 14 - 2 wejścia były, plus antresola. Aleja Szucha 2 - chyba pierwotnie, ale adresy obowiązują od obecnych czasowo wstecz - kryterium czysto pamięciowe to dla zasiedziałych i skostniałych jedynie jest.
Więcej ruchu (o właśnie - i Ruchu) zalecam. To skuteczna terapia.
"Dziaberlak zgłowion? Strupion? Padł?
Pójdź w me ramiona, boś ty chwat!
O, świętny dzień! Hurra! Hip hip!
Tralala bum cyk cyk!" (Jolanta Kozak, tł. "Jabberwocky")
Źródło:https://home.agh.edu.pl/~szymon/jabberwocky.shtml

Offline xetras

• Polubień: 110
  • Apriori z zasady jak hiperboliczny z niczego świat
« Odpowiedź #457 dnia: So, 23 Maj 2020, 03:57:03 »
Sorry za offtop, ale czy chodziles czasami do klubu w budynku TPPR, gdzie kino Oka kiedys bylo?
Tam obecnie Teatr Capitol  jest.
"Dziaberlak zgłowion? Strupion? Padł?
Pójdź w me ramiona, boś ty chwat!
O, świętny dzień! Hurra! Hip hip!
Tralala bum cyk cyk!" (Jolanta Kozak, tł. "Jabberwocky")
Źródło:https://home.agh.edu.pl/~szymon/jabberwocky.shtml

Offline turucorp

« Odpowiedź #458 dnia: Cz, 28 Maj 2020, 14:42:20 »
Podobno to już oficjalne (chociaż żadnej oficjalnej informacji nie dostaliśmy  ??? ):

NAGRODY „NOWEJ FANTASTYKI” 2020
Polski Komiks Roku:
„Wydział 7. Sezon 1”

Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Itachi

• Gość
« Odpowiedź #459 dnia: Cz, 28 Maj 2020, 17:10:48 »
Zasłużone, gratulacje! Kiedy jakieś info odnośnie kolejnego zeszytu?

Offline turucorp

« Odpowiedź #460 dnia: Cz, 28 Maj 2020, 18:45:49 »
Kiedy jakieś info odnośnie kolejnego zeszytu?

Może być już ;)
Jeszcze dłubiemy nad najnowszym zeszytem i nie chcę za dużo zdradzać, żeby nie zapeszyć.
Robimy wszystko, żeby się udało wystartować z drugim sezonem w czerwcu.
Na chwilę obecną mam na dysku sporo plansz od praktycznie wszystkich rysowników (wszystkie zeszyty powstają symultanicznie, chociaż w różnym tempie).
Mieliśmy to ujawnić w Warszawie, na KW, więc mogę chyba podać nazwiska tutaj, kolejno: Krzysztof „Prosiak” Owedyk, Grzegorz Kaczmarczyk, Krzysztof Budziejewski, Wojciech Stefaniec, Antonio Marinetti.
Do tego powstają dwa zeszyty specjalne, a w nich kilka niespodzianek.
Okładkę do limitowanego wydania najbliższego zeszytu wykonał Marcin Minor.
Tytuł zeszytu „Letnicy”.
Więcej szczegółów wkrótce.

Offline Klint

« Odpowiedź #461 dnia: Cz, 28 Maj 2020, 21:09:10 »
Na chwilę obecną mam na dysku sporo plansz od praktycznie wszystkich rysowników.

To śmiało możesz mi podesłać :)

Offline R~Q

« Odpowiedź #462 dnia: Pt, 29 Maj 2020, 10:49:26 »
Nabyłem i przeczytałem wszystkie dotychczasowe zeszyty Wydziału 7. Jestem zadowolony i liczę na więcej. To bardzo solidny komiks, fajne historie, stworzenia, legendy i ogromny potencjał na więcej. Największą wadą jest to, że każdy zeszyt jest taki krótki i że nie ma dłuższych historii (tylko jedna była 2-częściowa), bo każdą z tych fabuł dałoby się rozpisać tak na 2-3x więcej stron. Poza tym git.

Ogromnymi zaletami jest też to, że:
1. komiks nie jest warszawkocentryczny jak Biały Orzeł,
2. nie przedstawia funcjonariuszy Służby Bezpieczeństwa w sposób standardowy czyli jako zbrodniczych morderców demokracji itp. tylko jako zwykłych ludzi rzeczywiście w służbie bezpieczeństwa państwa.

Offline wujekmaciej

« Odpowiedź #463 dnia: Pt, 29 Maj 2020, 14:39:59 »
nie mogę się doczekać Owedyka i Stefańca :)

Offline Leyek

« Odpowiedź #464 dnia: Pt, 29 Maj 2020, 18:57:17 »
Ten Włoch na przykładowych planszach dostępnych w necie też wygląda ciekawe. Tak euro-klasycznie w pozytywnym znaczeniu.