Autor Wątek: Wydział 7  (Przeczytany 228085 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vision2001

Odp: Wydział 7
« Odpowiedź #1005 dnia: Pn, 08 Maj 2023, 08:58:22 »
Nadciąga "Sztorm", kolejne wydanie specjalne W7!

Lata ‘50 XX wieku. Polską Rzeczpospolitą Ludową niepodzielnie rządzi partia i Urząd Bezpieczeństwa. Dominikanin Jakub Lange podróżuje po świecie badając przypadki zmartwychwstań. Prawdziwą próbą okaże się jednak dla niego rejs do Polski... Od tego, czy Jakub zdoła stawić czoła nieumarłym, zależeć będzie życie pasażerów i załogi MS Batory!

"Sztorm" to chronologicznie pierwsza historia z uniwersum W7, a więc świetna okazja, aby, jeśli wciąż się zastanawiacie, wskoczyć na pokład naszej serii, tym bardziej, że objętość numeru będzie podwójna (60 stron!).

Wydanie specjalne narysował Łukasz Godlewski, a pokolorował Grzegorz Kaczmarczyk. Za standardową okładkę odpowiada Łukasz, za wariant Grzegorz. Scenariusz i historia to jak zwykle dzieło Tomasza Kontnego i Marka Turka.

Premiera po 25 maja, w ramach festiwalu Komiksowa Warszawa.

Offline Shinue

« Odpowiedź #1006 dnia: Pn, 08 Maj 2023, 12:10:29 »
ŁAŁ!!! Obowiązkowo biorę obie okładki.

Offline parsom

« Odpowiedź #1007 dnia: Pn, 08 Maj 2023, 16:42:30 »
Nie żebym narzekał, ale to drugi numer specjany z rzędu. A co z dalszym cięgiem linii regularnej?

Offline turucorp

« Odpowiedź #1008 dnia: Pn, 08 Maj 2023, 16:56:37 »
Nie żebym narzekał, ale to drugi numer specjany z rzędu. A co z dalszym cięgiem linii regularnej?

Ten zeszyt jest ściśle powiązany z wydarzeniami m.in. z "Żywej wody", w dodatku ma fabułę rozbudowaną do podwójnej objętości (przy naprawdę niskiej cenie), czego domagała się większość czytelników. Ale oczywiście wszystkich nigdy nie zadowolimy.
Planujemy w tym roku dwa zeszyty "regularnej linii", tak, żeby w przyszłym zakończyć trzeci sezon.
« Ostatnia zmiana: Pn, 08 Maj 2023, 17:34:50 wysłana przez turucorp »
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline parsom

« Odpowiedź #1009 dnia: Pn, 08 Maj 2023, 16:58:41 »
Jak mówię - nie narzekam, te specjalne dobrze wchodzą. Ale chętnie zobaczę co dalej.

Offline turucorp

« Odpowiedź #1010 dnia: Pn, 08 Maj 2023, 17:07:44 »
Ale chętnie zobaczę co dalej.
Dalej będzie dobrze, wiem co mówię, bo w tej chwili patrzę na to, co wyjdzie pod koniec roku.  8)
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1011 dnia: Pn, 08 Maj 2023, 17:39:35 »
To skoro rozmowa się toczy, to jedna rzecz mnie nurtuje - czytając niedawno Import Eksport (bardzo fajny  - najlepszy dla mnie short z grzybami, najsłabszy w przedszkolu), zaintrygowały mnie plansze z Wilków w wykonaniu Budziejewskiego. Jaka jest ich historia? On miał to najpierw rysować przed Marinettim? To dotychczas mój faworyt wśród rysowników W7 swoją drogą (Budziejewski, na drugim miejscu dałbym Stefańca).

Offline turucorp

« Odpowiedź #1012 dnia: Pn, 08 Maj 2023, 18:01:50 »
Krzysiek zdublował dwie plansze Marinettiego, bo wysłałem mu do wglądu niekompletny materiał i w ciemno założył, że tych plansz brakuje. Taki urok pracy zdalnej, że zamiast zapytać, coś się czasami zakłada z góry.
Antonio miał początkowo rysować całość, ale różne czynniki zewnętrzne spowodowały, że był zmuszony zrezygnować w trakcie.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1013 dnia: Pn, 08 Maj 2023, 18:11:01 »
A faktycznie, zapomniałem, że w Wilkach byli we dwóch wymienieni. Mega spójnie to wyszło.

Offline turucorp

« Odpowiedź #1014 dnia: Śr, 24 Maj 2023, 22:04:31 »
Wydziałowy rozkład jazdy na KW (w sobotę):
10:45 panel z twórcami i wydawcą (Kontny, Godlewski, Kaczanowski)
12:00 autografy w strefie (Godlewski, Kontny, Turek)
13:30 autografy na stoisku wydawcy (j.w., chociaż może ktoś jeszcze się pojawi).
Wszystkie zaległe blanki i oryginały, dawajcie znać na priv jeśli ktoś chce odebrać w Wawie.

Offline michał81

« Odpowiedź #1015 dnia: So, 27 Maj 2023, 11:16:01 »
Kolejni autorzy rysujący zeszyty: Szłapa, Owedyk, Adler, niespodzianka, niespodzianka oraz niespodzianka.  :D

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #1016 dnia: So, 27 Maj 2023, 12:32:57 »
Myślałem, że wiedźmińskie zwyczaje poszły w niepamięć, a tu proszę ile niespodzianek  8)
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline michał81

« Odpowiedź #1017 dnia: So, 27 Maj 2023, 17:36:36 »
Marek powiedział, że jak im się uda to te niespodzianki trochę namieszają. Nie wiem naprawdę kogo oni ściągnęli do rysowania zeszytów (Rosińskiego? Jima Lee?), ale chyba zapowiada się grubo.

Kolejna sprawa to na spotkaniu z autorami, a później w trakcie autografów było sporo kobiet, podsuwających autorom zeszyty do podpisu.

Offline starcek

« Odpowiedź #1018 dnia: So, 27 Maj 2023, 21:49:01 »
Pięknie - nic tylko życzyć żeby za rok do twórców Wydziału 7 były kolejki niczym do autorek ze stajni wydawnictwa Niezwykłe. :)
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline xetras

• Polubień: 110
  • Apriori z zasady jak hiperboliczny z niczego świat
« Odpowiedź #1019 dnia: Pn, 29 Maj 2023, 17:01:47 »
Jakby uniknąć spojlerowania przy okazji mojego wodolejstwa o Sztormie?
Milicja a właściwie ubecja jełopowata i to już wystarczy.
Dobry zeszyt
"Dziaberlak zgłowion? Strupion? Padł?
Pójdź w me ramiona, boś ty chwat!
O, świętny dzień! Hurra! Hip hip!
Tralala bum cyk cyk!" (Jolanta Kozak, tł. "Jabberwocky")
Źródło:https://home.agh.edu.pl/~szymon/jabberwocky.shtml