Autor Wątek: Wydział 7  (Przeczytany 228830 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline turucorp

Odp: Wydział 7
« Odpowiedź #975 dnia: Pt, 17 Marzec 2023, 15:58:44 »
Ad. 1 Krzysztof "Prosiak" Owedyk.
Ad. 2 Antonio Marinetti.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline parsom

« Odpowiedź #976 dnia: Pt, 17 Marzec 2023, 16:06:56 »
Ale ten drugi rysunek był w którymś zeszycie?

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #977 dnia: Pt, 17 Marzec 2023, 16:17:12 »
Też niedawno przeczytałem komplet. Bardzo mi się podoba, bez żadnego przymykania oka "dobre, jak na polskie warunki". Nie, po prostu bardzo dobra seria z pomysłowymi scenariuszami, dobrze poprowadzonymi i świetnymi rysunkami.
Spoiler: PokażUkryj

Zgrzyta mi tylko, że Wydział 7 tak krótko oficjalnie istniał i został rozwiązany. Wolałbym żeby najpierw sobie poistniał dłużej, żeby te postacie się poprzegryzały między sobą.
« Ostatnia zmiana: Pt, 17 Marzec 2023, 17:02:53 wysłana przez ukaszm84 »

Online plast

« Odpowiedź #978 dnia: Pt, 17 Marzec 2023, 16:49:48 »
Dzięki za spoiler :D

Offline turucorp

« Odpowiedź #979 dnia: Pt, 17 Marzec 2023, 16:52:03 »
Ale ten drugi rysunek był w którymś zeszycie?
Nie było, to fanart, który Antonio zrobił żeby się załapać do robienia rysunków w W7 ;)

Spoiler: PokażUkryj
Zgrzyta mi tylko, że Wydział 7 tak krótko oficjalnie istniał i został rozwiązany. Wolałbym żeby najpierw sobie poistniał dłużej, żeby te postacie się poprzegryzały między sobą.

To w sumie nie wydział, a jedynie sekcja operacyjna, w której na etacie są tylko dwie osoby (Dobrowolski i Wilk). Oni wszyscy jeszcze zdążą się "poprzegryzać", spokojnie.
« Ostatnia zmiana: Pt, 17 Marzec 2023, 17:05:38 wysłana przez turucorp »
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #980 dnia: Pt, 17 Marzec 2023, 17:03:25 »
Dzięki za spoiler :D

Sorry, edytowałem.

Offline xetras

• Polubień: 110
  • Apriori z zasady jak hiperboliczny z niczego świat
« Odpowiedź #981 dnia: Pt, 17 Marzec 2023, 17:08:07 »
Po epoce modernizmu (lata '62-'65) zmiana estetyki na pop-art (~'65...) i przejście do brudnej partyzantki.
(Tak bym sobie życzył...)
Zielone ludziki zastąpiły leśne dziadki w służbie narodu i propagandy.
<taktowidzetuiteraz>

Po epickim spektakularnym sukcesie musiało przetoczyć się koło historii, bo szara rzeczywistość skrzeczy.
To przejaw o p o r u  m a t e r i i .
Skoro mamy materializm dziejowy to schizofrenia bezobjawowa u świrów sprawdzi się jedynie w psychiatryku.

Na świętowanie przyjdzie pora podczas planowych obchodów 1000lecia państwa polskiego.
(Ależ polałem..)
Dozo!
"Dziaberlak zgłowion? Strupion? Padł?
Pójdź w me ramiona, boś ty chwat!
O, świętny dzień! Hurra! Hip hip!
Tralala bum cyk cyk!" (Jolanta Kozak, tł. "Jabberwocky")
Źródło:https://home.agh.edu.pl/~szymon/jabberwocky.shtml

Offline parsom

« Odpowiedź #982 dnia: Pt, 17 Marzec 2023, 17:40:19 »
Nie było, to fanart, który Antonio zrobił żeby się załapać do robienia rysunków w W7 ;)

Aj, niedobrze, ja to chcę! Zróbcie jakiś numer na bazie tego!

Offline turucorp

« Odpowiedź #983 dnia: Pt, 17 Marzec 2023, 18:27:50 »
Aj, niedobrze, ja to chcę! Zróbcie jakiś numer na bazie tego!
Przecież zrobiliśmy, to fanart do "Martwej wody".  :P

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #984 dnia: Pt, 17 Marzec 2023, 22:06:34 »
Takie pytanko, czy ekipa wydziałowa (7) będzie na festiwalu w Krakowie (którymkolwiek?)  ;D Oficjalnie nie widać, ale różnie to może być, na jakimś stoisku wydawniczym (gdziekolwiek?)
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline turucorp

« Odpowiedź #985 dnia: So, 18 Marzec 2023, 01:34:32 »
Żaden z krakowskich festiwali nie był zainteresowany obecnością W7, więc (chyba już tradycyjnie) oficjalnie nas nie będzie.
Ja miałem potencjalnie solowo pojawić się na MFK, ale nie dam rady, więc jest jedynie pewne prawdopodobieństwo, że przemknę gdzieś nieoficjalnie na KFK, Tomka raczej nie będzie.

Offline Popiel

« Odpowiedź #986 dnia: So, 18 Marzec 2023, 09:25:37 »
Fun fact - wczoraj spędziłem jakieś 20 minut w warszawskim Centrum Komiksu i tylko w tym czasie cztery osoby kupiły Import Export (oprócz mnie). Dobry towar dobrze schodzi:)

Offline Death

« Odpowiedź #987 dnia: Śr, 22 Marzec 2023, 16:56:38 »
Przyszło. Jaram się, więc wrzucam. :)

Ej, te zdjęcia ze spraw są wyjebane w kosmos, mógłbym to zbierać jak Pokemony. :D Ciekawe ile jest różnych.
« Ostatnia zmiana: Śr, 22 Marzec 2023, 17:01:18 wysłana przez Death »

Offline turucorp

« Odpowiedź #988 dnia: Śr, 22 Marzec 2023, 17:43:26 »
Ej, te zdjęcia ze spraw są wyjebane w kosmos, mógłbym to zbierać jak Pokemony. :D Ciekawe ile jest różnych.

Na razie jest osiem.

Offline xetras

• Polubień: 110
  • Apriori z zasady jak hiperboliczny z niczego świat
« Odpowiedź #989 dnia: Pn, 27 Marzec 2023, 00:14:37 »
7rnica z 7 ramionami na stole do towarzystwa przy konsumpcji chyba prosto z firmy: "Konsumy" - za żóltymi firankami, czyli Pewexu.
Mrugnięcie wysyłam ;)
"Dziaberlak zgłowion? Strupion? Padł?
Pójdź w me ramiona, boś ty chwat!
O, świętny dzień! Hurra! Hip hip!
Tralala bum cyk cyk!" (Jolanta Kozak, tł. "Jabberwocky")
Źródło:https://home.agh.edu.pl/~szymon/jabberwocky.shtml