Autor Wątek: Wydział 7  (Przeczytany 228946 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pinto

Odp: Wydział 7
« Odpowiedź #915 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 20:13:41 »
A ja nie podzielam zachwytów nad Kasprzakiem i integrala kupię z okładką innego autora.

Offline turucorp

« Odpowiedź #916 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 20:17:39 »
A ja nie podzielam zachwytów nad Kasprzakiem i integrala kupię z okładką innego autora.

Ja nic nie wiem o żadnej okładce integrala :) A skoro ja nie wiem...
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline turucorp

« Odpowiedź #917 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 20:06:38 »
Post pod postem, trudno.
Pakujemy IE, masakra ile tego jest, ale pierwsze osoby powinny dostać swoje zamówienia na początku przyszłego tygodnia.
Osoby, które nie załapały się na zbiórkę, a chcą zdobyć wersję z okładką Kasprzaka, slipcase lub koszulkę, muszą poczekać, w lutym poinformujemy, czy będzie taka możliwość (jak już rozliczymy wspierających i egz. autorskie).
Wrzucimy też pakiet na WOŚP, więc jeśli komuś zależy, a nie chce czekać i ryzykować to wiadomix ;)
Więcej info wkrótce, idę dalej pakować.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Online michał81

« Odpowiedź #918 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 20:24:04 »
więc jeśli komuś zależy, a nie chce czekać i ryzykować to wiadomix ;)
W sensie, że komuś trzeba tam posmarować i bedzie? ;)

Offline turucorp

« Odpowiedź #919 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 20:36:12 »
W sensie, że komuś trzeba tam posmarować i bedzie? ;)

Heh, kasą w tym przypadku niczego się nie załatwi :P
Po prostu zamówiliśmy wszystko z lekką górką, ale ile tej „górki” będzie, będziemy wiedzieć jak już zakończymy wysyłkę. A później już „kto pierwszy ten lepszy” i ewentualnie różnego typu zbiórki i akcje charytatywne.
« Ostatnia zmiana: Śr, 18 Styczeń 2023, 22:07:46 wysłana przez turucorp »

Offline Leyek

« Odpowiedź #920 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 21:19:18 »

Fajnie wyszły te slipcase'y :) Dobrze, że zamówiłem :)
Tylko w sumie to już by się przydał kolejny na drugi sezon :)
« Ostatnia zmiana: Śr, 18 Styczeń 2023, 21:50:15 wysłana przez Leyek »

Offline turucorp

« Odpowiedź #921 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 22:05:15 »
Fajnie wyszły te slipcase'y :) Dobrze, że zamówiłem :)
Tylko w sumie to już by się przydał kolejny na drugi sezon :)

Powiem tak, ja się nie znam, ale rozmawiałem ostatnio z kilkoma osobami z branży introligatorskiej i wszyscy byli zachwyceni, niemniej ostateczny werdykt oczywiście należy do nabywców. ;)
Wzór na drugi sezon jest już od dawna gotowy, niestety, ceny dramatycznie wzrosły (do tego slipkejsa dopłacamy), więc jeśli go zrealizujemy (może od razu z trzecim?), to będzie drożej. :(

Offline Gorzki

« Odpowiedź #922 dnia: Cz, 19 Styczeń 2023, 07:49:47 »
...
Osoby, które nie załapały się na zbiórkę, a chcą zdobyć wersję z okładką Kasprzaka, slipcase lub koszulkę, muszą poczekać, w lutym poinformujemy, czy będzie taka możliwość (jak już rozliczymy wspierających i egz. autorskie).
...

info to na forum ?
bo przegapiłem slipcase

Offline stachel

« Odpowiedź #923 dnia: So, 21 Styczeń 2023, 22:47:04 »
Wzór na drugi sezon jest już od dawna gotowy, niestety, ceny dramatycznie wzrosły (do tego slipkejsa dopłacamy), więc jeśli go zrealizujemy (może od razu z trzecim?), to będzie drożej. :(

Pomysł zrobienia 2 sezonów na raz (jako 2 osobnych slipcase'ów) mi się bardzo podoba - będzie gdzie chować na bieżąco nowe zeszyty :)

Offline turucorp

« Odpowiedź #924 dnia: Nd, 22 Styczeń 2023, 08:02:18 »
Pomysł zrobienia 2 sezonów na raz (jako 2 osobnych slipcase'ów) mi się bardzo podoba - będzie gdzie chować na bieżąco nowe zeszyty :)
Tyle, że logistycznie to jest masakra, bo żadna księgarnia nie chce tego dystrybuować, więc slipkejsy są dostępne tylko u nas, indywidualnie. Żeby obniżyć cenę muszę zamówić sporą partię, czyli znowu zbiórka na KS, z ryzykiem, że przy realizacji cena może pójść w górę, a kolejny raz nie mamy zamiaru dokładać. Muszę to gdzieś trzymać, a one zajmują sporo miejsca.
Pakowanie i wysyłka to też masakra, bo na przykład teraz większość zamawiała po jednym, a już się kilku osobom wspomniało, że limitki też chcą w slikejsie, a my nie dopakujemy do zamówienia z KS, bo opakowania były kupione pod jedną sztukę (do tego nie da się tego doliczać do zbiórkowych zamówień, bo byśmy to ogarniali 2 miesiące).
Zrobimy je na dwa kolejne sezony, ale na zdecydowanie bardziej restrykcyjnych zasadach i bez takiego zapasu dla "zapominalskich".

Offline muaddib

« Odpowiedź #925 dnia: Nd, 22 Styczeń 2023, 20:42:38 »

Przeczytałem Import/Export i jestem pod dużym wrażeniem. Scenariusz każdej z pięciu historii jest taki jaki powinien być w szortach czyli pomysłowy, treściwy i jak trzeba to zabawny. Rysownicy też dobrani tak jak trzeba i dotychczasowi czytelnicy nie będą zawiedzeni. Czarno-białe strony z Wilków to majstersztyk i aż szkoda, że ten zeszyt w całości nie wyszedł w takim wariancie. W etui mieści się cały pierwszy sezon z zeszytem specjalnym a jak ktoś się uprze (jak ja) to spokojnie wciśnie tam jeszcze czarno-biały wariant Heleny. Najlepsze jest to, że zapomniałem, że wziąłem zestaw z koszulką i zacząłem zastanawiać się czy będzie się dało dokupić :) Powiem tak - kto nie wziął niech żałuje. Solidna robota! @turucorp dzięki!

Offline Mertusor

« Odpowiedź #926 dnia: Nd, 22 Styczeń 2023, 21:13:35 »
Nie śmiejcie się ze mnie, jeśli mój pomysł jest głupi - nie wiem jakie są realia drukarskie, tak tylko rzucam w ramach "burzy mózgów":

Etui na serię zeszytową to fajna sprawa, a skoro produkcja i dystrybucja takiego czegoś jest trudna i nieopłacalna, to może robić tylko solidne naklejki na grzbiet a etui klient by sobie wykonał sam wg udostępnionej instrukcji lub kupił gotowe w sklepie z materiałami biurowymi, jeśli są w obiegu odpowiednie.

W marketach, które odwiedzam, można sobie brać kartony po towarze i zrobić z tego surowca etui to nie problem.

Offline Leyek

« Odpowiedź #927 dnia: Nd, 22 Styczeń 2023, 21:36:56 »
Przeczytałem Import/Export i jestem pod dużym wrażeniem.

Już do Ciebie doszło - zazdro.
Ja już żałuję tej koszulki, ale oryginalny rysunek wygrał :)

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #928 dnia: Nd, 22 Styczeń 2023, 22:04:56 »
Już do Ciebie doszło - zazdro.
Ja już żałuję tej koszulki, ale oryginalny rysunek wygrał :)

muaddib ma chyba Wydział na miejscu. To pewnie sobie podszedł po fanty.
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline stachel

« Odpowiedź #929 dnia: Pn, 23 Styczeń 2023, 00:04:17 »
Jakby ktoś miał chrapkę na oryginalne plansze z Wydziału 7 to w aukcjach na WOŚP wpadła mi taka oferta: https://allegro.pl/oferta/kadr-z-komiksu-wydzial-7-piotr-nowacki-13156439228