Autor Wątek: Wydział 7  (Przeczytany 228540 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leyek

Odp: Wydział 7
« Odpowiedź #900 dnia: Wt, 22 Listopad 2022, 22:44:45 »
Dzisiaj zaglądamy na cyfrowe biurko Prosiaka, który pracuje nad rysunkami do zeszytu #12. Gotowa jest prawie połowa plansz i – serio – Krzysiek przechodzi samego siebie przenosząc nasze pomysły na kartki. Ten zeszyt będzie niesamowity! 

Aha, zeszyt #10 „Wilki” miał prapremierę na szczecińskim festiwalu komiksu Beton, ale na jego pojawienie się w sklepach będzie trzeba jeszcze chwilę (tydzień…) poczekać. Prosimy o cierpliwość!

I jeszcze jedno: w tym tygodniu wysyłamy do drukarni materiały do wydania specjalnego „Import Eksport”!

Offline turucorp

« Odpowiedź #901 dnia: Pt, 09 Grudzień 2022, 17:45:52 »
„Wilki” już w szerokiej dystrybucji (się państwo częstują ;) ).
„Import Eksport” na mocnym finiszu (jak my to wszystko spakujemy i roześlemy, to ja nie wiem :O )
„Sztorm”, trwają bardzo intensywne prace.

Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Korn-El

« Odpowiedź #902 dnia: Śr, 28 Grudzień 2022, 18:18:04 »
To ja w sumie z małym pytaniem. Import / Eksport będzie do kupienia, czy wydrukowano tylko tyle egzemplarzy co wspierających?

Offline turucorp

« Odpowiedź #903 dnia: Pt, 30 Grudzień 2022, 18:04:57 »
To ja w sumie z małym pytaniem. Import / Eksport będzie do kupienia

„IE” będzie do kupienia w szerszej dystrybucji, ale w wersji okładkowej Antoniego Serkowskiego (wersja Kasprzaka jest tylko dla wspierających). Nakład całości będzie mniejszy niż normalnie (więc sugeruję, żeby nie odkładać zakupu na „za rok”), ale nie będzie problemu z jego nabyciem. ;)
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Online michał81

« Odpowiedź #904 dnia: So, 31 Grudzień 2022, 05:37:40 »
Nakład całości będzie mniejszy niż normalnie (więc sugeruję, żeby nie odkładać zakupu na „za rok”), ale nie będzie problemu z jego nabyciem. ;)
Dokładnie, żeby nie było potem jojczenia "panie zrób dodruk"

Offline Leyek

« Odpowiedź #905 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 19:13:51 »

Kolejne wydanie specjalne W7 "Sztorm" nabrało kolorów! Rysuje Łukasz Godlewski. Koloruje Grzesiek Kaczmarczyk.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #906 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 20:04:33 »
Leyek, ty pranksterze... myślałem, że mi się pikulary popsuły  ::)
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Leyek

« Odpowiedź #907 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 20:26:54 »
Pretensje proszę kierować do ekipy W7 :)

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #908 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 08:48:18 »
Panie, panowie, młodzieży! Ujawniamy okładki do wydania specjalnego W7 „Import Eksport”!

:o
« Ostatnia zmiana: Cz, 12 Styczeń 2023, 09:01:29 wysłana przez Lyricstof »
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline volker

« Odpowiedź #909 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 09:24:24 »
Jeszcze mogli tylne pokazać bo to pewnie kontynuacja frontu.

Offline Dracos

« Odpowiedź #910 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 11:10:52 »
Czyli ta po lewej dla backerów, a po prawej w normalnej dystrybucji?

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #911 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 12:20:14 »
Autorem limitowanej okładki jest Zbigniew Kasprzak („Yans”). Ta wersja zeszytu trafi wyłącznie do wspierających zbiórkę na Kickstarterze.

Okładkę zeszytu, który pojawi się w regularnej sprzedaży, zrealizował Antoni Serkowski („Niepamięć absolutna”) i mamy nadzieję, że to zaledwie początek naszej współpracy!

W środku  64-stronicowego wydania specjalnego "Import Eksport" znajdą się  historie, które narysowali Robert Adler, Kuba Babczyński, Unka Odya,  Łukasz Pawlak i Michał Śledziński oraz mnóstwo materiałów dodatkowych -  fragmenty scenariuszy, szkice, storyboardy i projekty okładek do  zeszytów W7 #1-10.
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline Leyek

« Odpowiedź #912 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 17:28:01 »
Kasprzak mnie mega zaskoczył na plus. Lubię jego kreskę, ale jakoś te klimaty mi w jego wykonaniu do końca się nie widziały (Halloween Blues to jednak trochę co innego), a wyszła świetna ta okładka.
Druga też bardzo fajna.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #913 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 17:30:13 »
Ja jestem mega fanem późnego Kasprzaka. Takie połączenie realizmu z cartoonem w idealnych proporcjach. Dziewczyna z Panamy, Halloween Blues to absolutny top mojej ulubionej kreski.

Offline PJP

« Odpowiedź #914 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 19:48:33 »
No to już wiadomo, kto będzie robił okładkę integrala  8)