Autor Wątek: Wydział 7  (Przeczytany 228558 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline turucorp

Odp: Wydział 7
« Odpowiedź #825 dnia: Cz, 09 Grudzień 2021, 08:01:42 »
Poniedziałek, 13.12.2021, godz. 18:30, Yatta w Warszawie (na Hożej).
Premiera zeszytu „Kły i pazury” połączona ze spotkaniem autorskim i oprowadzeniem po wystawie.
Budziejewski, Adler, Kontny i Turek, podpisujemy, pieczątkujemy, bazgramy wrysy itd. ;)
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline turucorp

« Odpowiedź #826 dnia: So, 11 Grudzień 2021, 20:35:51 »
Ja już mam  ;)
Dobrze poinformowane źródła donoszą, że palety z zeszytami już jadą do hurtowni i księgarni.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline sirPablo

« Odpowiedź #827 dnia: Pn, 13 Grudzień 2021, 20:11:15 »
Był ktoś na spotkaniu z Wydziałem?

Offline Szekak

« Odpowiedź #828 dnia: Pn, 13 Grudzień 2021, 20:43:21 »
Ja byłem, przyjemna atmosfera, chłopaków standardowo miło było posłuchać, jak zawsze mówili ciekawie i z humorem, kilka super wrysików wpadło od Krzyśka Budziejewskiego i Adlera.

PS. Święta idą, Wydział 7 to idealny komiks na prezent dla kogoś kto nie czytuje komiksów na codzień, typu ojciec, pamiętajcie o tym. ;)
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline michał81

« Odpowiedź #829 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 09:26:46 »
Takie zapowiedzi z profilu Wydziału 7
- w zeszycie W7 Import Eksport pojawią się między innymi szorty Roberta Adlera i Michała Śledzińskiego
- dzięki pieniądzom ze zbiórki na W7 IE zrealizowane będzie kolejne wydanie specjalne (rysuje Łukasz Godlewski), a na tym pewnie się nie skończy
- najbliższe zeszyty narysują Rafał Szłapa (#11), Krzysztof Owedyk (#12) i Robert Adler (#13)
- ustalono wstępnie zawartość sezonów 4 i 5

Offline Leyek

« Odpowiedź #830 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 10:07:32 »
W7 Import Eksport powstaje! W zeszycie pojawią się między innymi szorty Roberta Adlera i Michała Śledzińskiego. Poniżej, zupełnie premierowo, jedna z plansz Roberta.

Offline turucorp

« Odpowiedź #831 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 15:14:19 »
- najbliższe zeszyty narysują Rafał Szłapa (#11), Krzysztof Owedyk (#12) i Robert Adler (#13)
- ustalono wstępnie zawartość sezonów 4 i 5

Mała poprawka, najbliższe zeszyty to Stefaniec (#9) i Marinetti (#10) ;)
I tak, mogę potwierdzić, że mamy w tej chwili zaplanowaną fabułę do piątego sezonu, ale bardzo dużo zależy od sytuacji rynkowej i wzrostu sprzedaży.

Offline misiokles

« Odpowiedź #832 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 15:19:54 »
A kto dokończył zeszyt Mariniettiego? W sobotę miałem okazję spytać rysownika jak mu się pracowało nad tym zeszytem i ubolewał że znalazł czas na narysowanie bodajże 18 stron tylko.

Offline Dracos

« Odpowiedź #833 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 15:32:39 »
ale bardzo dużo zależy od sytuacji rynkowej i wzrostu sprzedaży.

To o ile procentowo by musiała wzrosnąć sprzedaż żeby można było czekać spokojnie na kolejne sezony :) ?

Offline turucorp

« Odpowiedź #834 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 15:46:31 »
A kto dokończył zeszyt Mariniettiego? W sobotę miałem okazję spytać rysownika jak mu się pracowało nad tym zeszytem i ubolewał że znalazł czas na narysowanie bodajże 18 stron tylko.

To dosyć skomplikowane, bo kontynuator musi być blisko stylistycznie, negocjujemy z Klimkiem, ale nie mogę jeszcze potwierdzić :(

To o ile procentowo by musiała wzrosnąć sprzedaż żeby można było czekać spokojnie na kolejne sezony :) ?

25-30%? W tej chwili seria wychodzi na zero, wydawca jest w stanie cały czas wydawać, sprzedaż pozwala na zapłacenie rysownikom, ale już wszelkie dodatkowe rzeczy (np. alternatywne okładki) to kasa ze zbiórki na KS. W takim układzie możemy to oczywiście z Tomkiem kontynuować w nieskończoność, ale sami praktycznie nic nie zarabiamy, więc to bardzo długofalowa inwestycja.

Offline Leyek

« Odpowiedź #835 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 15:51:35 »
sprzedaż pozwala na zapłacenie rysownikom,

Musisz sam narysować któryś zeszyt ;) Będzie zapłacone, a czytelnicy szczęśliwi :)

Offline turucorp

« Odpowiedź #836 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 16:05:38 »
Musisz sam narysować któryś zeszyt ;) Będzie zapłacone, a czytelnicy szczęśliwi :)

Ale założenie od początku było takie, że seria powstaje w takiej formie, bo ja nie umiem tego porządnie przepisać na scenariusz i narysować :P
Tak naprawdę wszystko się rozbija o przekroczenie magicznego progu minimum, na którym wciąż balansujemy. Tłumaczyliśmy to trochę na spotkaniu, w skrócie, kasa dla autorów to 10% okładkowej, przy niskiej cenie detalicznej musimy mieć naprawdę konkretną sprzedaż, żeby cokolwiek naskrobać.

Offline Szekak

« Odpowiedź #837 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 16:07:10 »
Stefaniec, Marinetti, Szlapa, Owedyk, wow! Nazwiska robia wrazenie, ta seria jak na masz rynek to jest cos wyjatkowego, zaslugujacego na najwyzsze uznanie.

Turu jeszcze wyjdziecie z Tomkiem na swoje, Netflix kiedys zrobi serial i kupisz sobie jacht. A co do ceny za komiks to ciekawi mnie, czy podniesienie jej o 5zl w jakikolwiek sposob wplyneloby na sprzedaz.
« Ostatnia zmiana: Śr, 15 Grudzień 2021, 16:08:56 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Gorzki

« Odpowiedź #838 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 16:18:58 »
...ciekawi mnie, czy podniesienie jej o 5zl w jakikolwiek sposob wplyneloby na sprzedaz.
Stawiam, że w żaden.
Ja np. wkładam W7 do koszyka z automatu. Bez patrzenia na cenę.

Offline turucorp

« Odpowiedź #839 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 16:40:52 »
Turu jeszcze wyjdziecie z Tomkiem na swoje, Netflix kiedys zrobi serial i kupisz sobie jacht. A co do ceny za komiks to ciekawi mnie, czy podniesienie jej o 5zl w jakikolwiek sposob wplyneloby na sprzedaz.

Jak kiedykolwiek do tego dojdzie, to kupię używaną Omegę i zamieszkam w gliwickiej marinie (powinno starczyć) :P
A te 5 pln to wiecie-rozumiecie, na razie udaje się utrzymać stałą cenę mimo drastycznych podwyżek papieru i różnych takich. Do tego te 5 pln to byłoby realnie 50 groszy dla zespołu, więc raczej bez sensu. Wolimy z uporem maniaków walczyć o jak najlepszą sprzedaż, zachowując minimalną cenę ;)