Autor Wątek: Wydział 7  (Przeczytany 228996 razy)

Offline qla

Odp: Wydział 7
« Odpowiedź #660 dnia: Cz, 19 Listopad 2020, 14:53:20 »
Ja też zapoznałem się z komiksem...kurcze, no własnie, jakby było jeszcze drugie tyle to by było idealnie;)

Offline turucorp

« Odpowiedź #661 dnia: Cz, 19 Listopad 2020, 16:31:58 »
Ja też zapoznałem się z komiksem...kurcze, no własnie, jakby było jeszcze drugie tyle to by było idealnie;)

Na pocieszenie mogę jedynie przekazać, że kolejny zeszyt, czyli „Pościg na E81” jest bardzo bliski publikacji jeszcze w tym roku (wszystko zależy od drukarni)
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline KubciO

« Odpowiedź #662 dnia: Cz, 19 Listopad 2020, 16:40:50 »
Na pocieszenie mogę jedynie przekazać, że kolejny zeszyt, czyli „Pościg na E81” jest bardzo bliski publikacji jeszcze w tym roku (wszystko zależy od drukarni)
Drukarnio, proszę, postaraj się. :D

Offline turucorp

« Odpowiedź #663 dnia: Nd, 22 Listopad 2020, 11:20:14 »
Właśnie ujawniliśmy najwyższy próg zbiórki na "Import Eksport".
Teraz w rękach (i portfelach) zainteresowanych decyzja, czy Zbigniew Kasprzak będzie autorem limitowanej wersji okładki tego zeszytu.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Arne

« Odpowiedź #664 dnia: Nd, 22 Listopad 2020, 14:26:02 »
Ja dostałem maila z Kickstartera, ze autorem tej okładki ma być GRZEGORZ Kasprzak i przez chwile zachodzilem w glowe, kto to taki i dlaczego ja go nie znam :)

Offline turucorp

« Odpowiedź #665 dnia: Nd, 22 Listopad 2020, 15:19:41 »
Ja dostałem maila z Kickstartera, ze autorem tej okładki ma być GRZEGORZ Kasprzak i przez chwile zachodzilem w glowe, kto to taki i dlaczego ja go nie znam :)

Nie będę usprawiedliwiał mojego wspólnika w zbrodni ;)
Z emocji się przejęzyczył, to podobno dobra wróżba.

Online Ty_draniu

« Odpowiedź #666 dnia: Nd, 22 Listopad 2020, 15:33:03 »
To było planowane czy zrodziło się pod wpływem cyber-emefki? Z tego co pamiętam na czacie padło pytanie do Zbigniewa Kasprzaka czy narysowałby zeszyt do Wydziału 7.

Offline stachel

« Odpowiedź #667 dnia: Nd, 22 Listopad 2020, 15:57:00 »
@turucorp Jak będzie wyglądał wybór artysty do ilustracji/blanka? Będzie dostawało się losową ilustrację, czy wybór będzie po stronie wspierającego?

Offline turucorp

« Odpowiedź #668 dnia: Nd, 22 Listopad 2020, 16:24:06 »
@turucorp Jak będzie wyglądał wybór artysty do ilustracji/blanka? Będzie dostawało się losową ilustrację, czy wybór będzie po stronie wspierającego?
Teoretycznie kontaktujemy się z wybranym autorem. Ale z góry zaznaczam, że może być problem np. z Adlerem.

Offline michał81

« Odpowiedź #669 dnia: Pn, 23 Listopad 2020, 07:52:50 »
@turucorp mam pytanie, jak to jest z dostępnością Letników? Po tygodniu wywiało ich z gildii i teraz czas oczekiwania jest 1 tydzień? Jakiś mniejszy nakład był, czy po prostu ten numer cieszył się większą popularnością?

Offline turucorp

« Odpowiedź #670 dnia: Pn, 23 Listopad 2020, 08:18:06 »
Jakiś mniejszy nakład był, czy po prostu ten numer cieszył się większą popularnością?
Księgarnie specjalistyczne w Warszawie są zaopatrywane z jednego magazynu. Gildia, dzięki systemowi wcześniejszych rezerwacji i temu, że wydajemy serię, jest zorientowana ile towaru przygotować na premierę.
Wygląda na to, że ilość kupujących ich trochę zaskoczyła i to co mieli u siebie po prostu zeszło. W magazynie jest spory zapas, inne księgarnie uzupełniają sobie na bieżąco.
Możliwe, że to kwestia zasypania się realizacją zamówień w ramach MFKiG. 
« Ostatnia zmiana: Pn, 23 Listopad 2020, 08:23:39 wysłana przez turucorp »

Offline muaddib

« Odpowiedź #671 dnia: Pn, 23 Listopad 2020, 08:31:17 »
Możliwe, że to kwestia zasypania się realizacją zamówień w ramach MFKiG. 
Do tego promocje 45% na Muchę i Hanami :) Ja jeszcze czekam na paczkę, ale w piątek dostałem maila, że były problemy z inną pozycją. Czekam na Letników jak na pierwszą gwiazdkę :D

Offline muaddib

« Odpowiedź #672 dnia: Pn, 30 Listopad 2020, 07:20:43 »
Wydział7 na KS osiągnął kolejny poziom (pocztówki) a do mnie tymczasem dotarł w końcu szósty zeszyt zakupiony podczas MFKIG. Przy okazji zrobiłem sobie pandemiczny slipcase i zastanawiam się czy robić drugi. @turucorp wspominałeś kiedyś, że planujecie dodać profesjonalne etui do add-onów na KS. Możesz powiedzieć już coś więcej?

Offline turucorp

« Odpowiedź #673 dnia: Pn, 30 Listopad 2020, 08:51:41 »
@turucorp wspominałeś kiedyś, że planujecie dodać profesjonalne etui do add-onów na KS. Możesz powiedzieć już coś więcej?

Hm... wspominałem, że muszę nad tym pomyśleć, a nie, że zrobimy.
Mieszkam niedaleko firmy, która robiła „slipy” dla OMG!, jeśli w tym tygodniu zdołam wyjść na krótki spacer to dowiem się jak to wygląda w praktyce i dam znać.

Offline michał81

« Odpowiedź #674 dnia: Pn, 30 Listopad 2020, 08:56:51 »
to wtedy już obowiązkowo powinien być na tym slipcasie Rosiński ;)