Autor Wątek: Wydział 7  (Przeczytany 228053 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Itachi

• Gość
Odp: Wydział 7
« Odpowiedź #315 dnia: Cz, 05 Marzec 2020, 23:17:45 »
Również jestem za, niech to będzie wykonane solidnie z jakimś ładnym dla oko motywem graficznym. Plansze z Heleny nadają się do tego doskonale :) Można zrobić dwutygodniowe zapisy na fb, później przeznaczyć tydzień na czas aby ludzie dokonali przelewów. A następnie przejść do realizacji. Taka premiera we wrześniu na emefce mogłaby okazać się sporym zainteresowaniem. Natomiast nie rezygnował bym z opcji wysyłkowej, ja na przykład wolałbym dopłacić dychę z hakiem za paczkomat, aby nie taszczyć się z tym później do domu po jakiejś imprezie.

Ta cz-b wersja Heleny dojedzie na Krakowski Festiwal Komiksu?

Offline turucorp

« Odpowiedź #316 dnia: Cz, 05 Marzec 2020, 23:41:25 »
Wszystko fajnie, ale jeśli cokolwiek wypali, to z tym ogarnianiem slipcase będę się bujał ja.
Mogę załatwić zrobienie slipcase, mogę ogarnąć kwestię zamówień i dowieźć paczkę z nimi na festiwale, bez żadnych dodatkowych kosztów (czyli zainteresowani płacą jedynie za introligatora).
Ale nie mam czasu i siły na ogarnianie pakowania i rozsyłania.
Przecież to trzebaby było zabezpieczać co najmniej jak paczki z Gildii.
Przepraszam, ale nie ma opcji, ja już i tak śpię po 3-4 godziny :/

Obecność "Heleny" we wszystkich wersjach na festiwalu w Krakowie zależy od Fankomiksu.
« Ostatnia zmiana: Cz, 05 Marzec 2020, 23:43:07 wysłana przez turucorp »
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #317 dnia: Cz, 05 Marzec 2020, 23:54:39 »
Już widzę to marudzenie, że slipcase przyszedł bez folijki bąbelkowej, że opakowanie za słabe, że ryska na grzbiecie. I reklamacje, ale bez zwrotu pieniędzy, tylko wymiana na nowy egzemplarz. Good luck, Turu :)

Offline turucorp

« Odpowiedź #318 dnia: Pt, 06 Marzec 2020, 00:08:31 »
Już widzę to marudzenie, że slipcase przyszedł bez folijki bąbelkowej, że opakowanie za słabe, że ryska na grzbiecie. I reklamacje, ale bez zwrotu pieniędzy, tylko wymiana na nowy egzemplarz. Good luck, Turu :)
Dokładnie tego chciałbym uniknąć.
Zerowy biznes, kupa stresu, tak naprawdę czysty ukłon w stronę zainteresowanych kolekcjonerów serii, którzy jednak będą się musieli wykazać odrobiną elastyczności.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #319 dnia: Pt, 06 Marzec 2020, 07:07:37 »
Ty się zastanów czy to na pewno są "zainteresowani kolekcjonerzy serii". Na moje oko to większość tutaj wolałaby od razu integral, a ostatecznie mogą kupić cały run pod warunkiem, że będzie w slipcasie :D

Offline PJP

« Odpowiedź #320 dnia: Pt, 06 Marzec 2020, 07:56:29 »
To ja poproszę integral z dodatkami: wywiadami, koncept artami i krótką historią :P

Offline stachel

« Odpowiedź #321 dnia: Pt, 06 Marzec 2020, 09:00:10 »
Jak slipcase'a bym nie brał zupełnie, to taki integral pewnie by trafił w moje łapki. W szczególności jeśli byłoby tam sporo zakulisowych dodatków.

@turucorp Jest szansa, że pierwszy zeszyt wróci do Gildii? Już któryś raz z kolei mam okazję słyszeć, że to świetny komiks, a dalej nie mam swoich egzemplarzy :/
« Ostatnia zmiana: Pt, 06 Marzec 2020, 09:10:49 wysłana przez stachel »

Offline turucorp

« Odpowiedź #322 dnia: Pt, 06 Marzec 2020, 11:35:47 »
@turucorp Jest szansa, że pierwszy zeszyt wróci do Gildii? Już któryś raz z kolei mam okazję słyszeć, że to świetny komiks, a dalej nie mam swoich egzemplarzy :/
Oczywiście.
Przy okazji, przedwczoraj rozmawiałem z nimi o pakiecie W7, jak najbardziej jest opcja, żeby przy premierze Heleny pojawiły się u nich komplety sezonu.

Offline parsom

« Odpowiedź #323 dnia: Pt, 06 Marzec 2020, 13:18:35 »
Zeszyt 5 wrócił na bonito.

Nesumi

• Gość
« Odpowiedź #324 dnia: Pt, 06 Marzec 2020, 13:59:19 »
Na gildii jest już ten ultra limitowany zeszyt Wydziału.

Offline turucorp

« Odpowiedź #325 dnia: Pt, 06 Marzec 2020, 14:26:08 »
Wygląda na to, że powoli kończy się limitowana wersja "Operacji Totenkopf" (okładka Adlera), najbliższa dostawa na Gildii może być ostatnią.

Offline Szekak

« Odpowiedź #326 dnia: Pt, 06 Marzec 2020, 17:21:34 »
Na gildii jest już ten ultra limitowany zeszyt Wydziału.
Ale z o 5% mniejszym rabatem!
Piękno jest w oczach patrzącego.

Itachi

• Gość
« Odpowiedź #327 dnia: Pt, 06 Marzec 2020, 18:02:55 »
Kupione:

;)

sum41

• Gość
« Odpowiedź #328 dnia: Pt, 06 Marzec 2020, 20:24:26 »
Oczywiście.
Przy okazji, przedwczoraj rozmawiałem z nimi o pakiecie W7, jak najbardziej jest opcja, żeby przy premierze Heleny pojawiły się u nich komplety sezonu.

Jak bedzie wrzucne na Gildie daj info i kupuje.

Itachi

• Gość
« Odpowiedź #329 dnia: Nd, 08 Marzec 2020, 12:30:18 »
Jak bedzie wrzucne na Gildie daj info i kupuje.

Można wiedzieć skąd takie postanowienie? :)

Obecnie są wszystkie zeszyty dostępne zarówno w Gildii jak i Bonito, do tego na Gildii możesz powybierać okładki które Tobie odpowiadają. Jak będzie pakiet to zapewne z okładkami podstawowymi. A po drugie zastanawiam się czy to wygoda, bo klikasz raz (pakiet) i cyk do koszyka bo kwestia finansowa tutaj jest zapewne totalnie marginalna. Jak już wyjdzie różnica to chyba w złotówkach policzalnych na jednej ręce.