Autor Wątek: Kapitan Żbik  (Przeczytany 94202 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bjeń

Odp: Kapitan Żbik
« Odpowiedź #330 dnia: Cz, 23 Lipiec 2026, 09:58:08 »
Ruszyła prenumerata od Hachette -> https://kapitan-zbik.kolekcja-hachette.pl/

Offline starcek

« Odpowiedź #331 dnia: Cz, 23 Lipiec 2026, 11:49:09 »
Ciekawe, że Hachette nie odkryło jeszcze automatów paczkowych.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Geekoholic

« Odpowiedź #332 dnia: Cz, 23 Lipiec 2026, 12:06:08 »
Ciekawe, że Hachette nie odkryło jeszcze automatów paczkowych.

Jak bierzesz InPost jako dostawcę to możesz sobie przekierować na paczkomat.

Offline Alois

« Odpowiedź #333 dnia: Cz, 23 Lipiec 2026, 12:07:35 »
Jest to chyba jedyna kolekcja komiksowa Hachette która w ogóle nie jestem zainteresowany. Na szczęście tutaj raczej odpadną dylematy czy przedłużać czy nie, bo po tych 57 tomach już w sumie za wiele do wydania by się nie znalazło.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #334 dnia: Cz, 23 Lipiec 2026, 12:31:35 »
Na szczęście tutaj raczej odpadną dylematy czy przedłużać czy nie, bo po tych 57 tomach już w sumie za wiele do wydania by się nie znalazło.

Żebyś się nie zdziwił :P

Offline Alois

« Odpowiedź #335 dnia: Cz, 23 Lipiec 2026, 12:47:50 »
No chyba że zaraz by wskoczyli w Kapitana Klossa :)

Offline starcek

« Odpowiedź #336 dnia: Cz, 23 Lipiec 2026, 13:21:38 »
Jak bierzesz InPost jako dostawcę to możesz sobie przekierować na paczkomat.
Robiłeś tak w przypadku kolekcji Hachette? Zgodnie z regulaminem InPostu mogą być "ograniczenia narzucone przez nadawcę".
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Geekoholic

« Odpowiedź #337 dnia: Cz, 23 Lipiec 2026, 14:17:14 »
Robiłeś tak w przypadku kolekcji Hachette? Zgodnie z regulaminem InPostu mogą być "ograniczenia narzucone przez nadawcę".

Tak, nie raz.

Z resztą swojego czasu Hachette wypuściło nawet taki baner:

Offline starcek

« Odpowiedź #338 dnia: Cz, 23 Lipiec 2026, 16:05:08 »
Na to wygląda, że jednak widzą, że nie wszyscy odbiorcy są w stanie cały dzień czekać na kuriera. Ciekawe do ilu tomów dojdzie ta oldschoolowa kolekcja.

Offline misiokles

« Odpowiedź #339 dnia: Cz, 23 Lipiec 2026, 16:06:41 »
A były przypadki że Hachette przerwało przedwcześnie jakąkolwiek kolekcję, która wyszła poza testy?

Offline Alois

« Odpowiedź #340 dnia: Cz, 23 Lipiec 2026, 19:54:22 »
Rzekomo tak, ale to już było dawno.

Offline Koalar

« Odpowiedź #341 dnia: Cz, 23 Lipiec 2026, 22:04:48 »
Można sobie przekierować na stałe? Bo jak trzeba jakieś 30 razy bawić się w przekierowywanie przy jednej kolekcji, to to jest niewygodne. Ogólnie Hachette pod względem wysyłki to jest średniowiecze, bo oprócz braku możliwości od razu brania do paczkomatów InPostu, to PP też ma automaty i można by w nich odbierać paczki, a nie od listonosza albo na poczcie z awizem. Na tyle mi się nie podoba ten system, że ostatnio tak długo odkładałem prenumeratę Thorgala, że ostatecznie zaspałem i w ogóle nie wziąłem tej kolekcji. Będzie mi bardziej zależeć, to pewnie wezmę, ale ten system jest tfuj, do bani.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline tomsawyer

• Polubień: 490
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
« Odpowiedź #342 dnia: Pt, 24 Lipiec 2026, 06:57:03 »
Wziąłem kuriera z InPost. Jak jest informacja w aplikacji o utworzeniu przesyłki to robię przekierowanie na paczkomat. Raz w miesiącu. Idzie przeżyć .
"Nie od razu Rzym zbudowano. Oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline czarek

« Odpowiedź #343 dnia: Pt, 24 Lipiec 2026, 07:57:42 »
Pierwszą przesyłkę zamówiłem. Trzy tomy za 45 zł to niewygórowane cena żeby się przekonać. Najwyżej zrezygnuję telefonicznie.
Pytanie do tych, co kupowali testowo. Ile stron ma tom i czy publicystyka (biorąc pod uwagę, że jeden tom to jeden zeszyt, to publicystyki musi być sporo) jest ciekawa, czy jakieś tam duperele na zapchaj dziurę. Na marginesie dodam, że w kolekcji MO najciekawsze dla mnie są artykuły między zeszytami. 

Offline starcek

« Odpowiedź #344 dnia: Pt, 24 Lipiec 2026, 10:05:45 »
Mnie jedynie interesuje przerysowany zeszyt przez Szłapę, a to dodatek dopiero przy 12 zeszycie. Oczywiście są jeszcze materiały dodatkowe, które, znając poziom scenariuszy Krupki, moga być o wiele ciekawsze od reszty tego propagandowego paździerza, ale ta cena...