Autor Wątek: Spider-Man  (Przeczytany 805851 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Koalar

Odp: Spider-Man
« Odpowiedź #3645 dnia: Pt, 01 Maj 2026, 11:01:49 »
Dobra taktyka 8)

- Znowu czytasz komiksy dla dzieci?!
- Kochanie, muszę sprawdzić, czy nie ma tu drastycznych treści.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Online michał81

« Odpowiedź #3646 dnia: Pt, 01 Maj 2026, 11:12:27 »
A ja uważam że na spokojnie mógłby dać mu czytać epiki Spider-mana. Może jeszcze nie od Ostatnich Łowów Kravena ale już of Venoma i dalej może lecieć po kolei.

Albo zacząć od Spider-mana w Marvel Origins które jest jeszcze bardziej przystępne tylko że słabo z dostępnością.

« Odpowiedź #3647 dnia: Pt, 01 Maj 2026, 12:11:53 »
Albo zacząć od Spider-mana w Marvel Origins które jest jeszcze bardziej przystępne tylko że słabo z dostępnością.
Praktycznie wszystkie tomy są dostępne na Gildii, więc z dostępnością jest właśnie całkiem dobrze
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Kadet

« Odpowiedź #3648 dnia: Pt, 01 Maj 2026, 12:49:31 »
Spośród tych wszystkich Spider-Manów "Origins" też wydają mi się ciekawym pomysłem - można przetestować na nim pierwsze tomy i zobaczyć, czy będzie wolał to, czy Ultimate ;) "Origins" są jeszcze w całości pod CCA, więc odpadałby chyba problem drastyczniejszych treści...
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Online Takesh

« Odpowiedź #3649 dnia: Pt, 22 Maj 2026, 10:37:48 »
Gazetowe przygody Pająka ze scenariuszem Stana Lee bedzie mieć nowe wydanie. Odnowione strony, format horyzontalny, grypa oprawa i, najważniejsze, etui  :P

https://www.cbr.com/stan-lee-rare-spider-man-newspaper-comics-return-exclusive/

Offline Andrzej8666

« Odpowiedź #3650 dnia: Pt, 22 Maj 2026, 11:57:56 »
Te paski to się układają w jakąś spójną fabułę? Historia potoczyła się tak samo jak w komiksach?

Myślicie, że jest szansa, że to wydadzą u nas? Pewnie i tak zdecydowanie lepsze od współczesnych wypocin...

Offline Kandor

« Odpowiedź #3651 dnia: Pt, 22 Maj 2026, 12:54:26 »
Te paski to się układają w jakąś spójną fabułę? Historia potoczyła się tak samo jak w komiksach?

Myślicie, że jest szansa, że to wydadzą u nas? Pewnie i tak zdecydowanie lepsze od współczesnych wypocin...
Przecież już wychodziło u nas: "Super-Booma" nie pamiętasz?😁 Obok Kajtka i Koka Christy. A poza tym co chwilę są jakieś wydania tych komiksów w USA, ja właśnie dostałem dwa tomy edycji z tego roku (na miękko ale w etui; idą rocznikami, na razie jest 1977 i 1978, około 160 stron każdy). Tak serio, jakby mieli to wydać u nas to już dawno by wydali, tak jak całą masę komiksu prasowego poza Garfieldem i Calvinem i Hobbsem. EDIT: sprawdziłem link, to jest MOJE wydanie raczej, nie jest na twardo i niestety komiks jest szyty...ale może się rozpaść w rękach bo zbiory arkuszy nie dotykają praktycznie grzbietu. Ładne to ale mało praktyczne.
« Ostatnia zmiana: Pt, 22 Maj 2026, 13:01:04 wysłana przez Kandor »

Offline Alois

« Odpowiedź #3652 dnia: Pt, 22 Maj 2026, 12:58:18 »
Wychodziło to też w "Angorze". Porządne wydanie zbiorcze na twardo brałbym w ciemno.

Offline Kandor

« Odpowiedź #3653 dnia: Pt, 22 Maj 2026, 13:28:37 »
Gazetowe przygody Pająka ze scenariuszem Stana Lee bedzie mieć nowe wydanie. Odnowione strony, format horyzontalny, grypa oprawa i, najważniejsze, etui  :P

https://www.cbr.com/stan-lee-rare-spider-man-newspaper-comics-return-exclusive/
OK, przeczytałem informację z linka: to tak naprawdę news o PRZEDŁUŻENIU kolekcji na kolejne cztery tomy (i kikcstarterze)czyli navtomy/lata 1981-1984. Ukazały/ukażą się na razie cztery tomy 1977-1980. Są na miękko, w etui, tak jak to pisałem w innym miejscu. Nie do końca trafione pod względem trzymania w rękach (szyte ale trzyma się "na słowo honoru" - mam dwa tomy) ale jakość druku wspaniała (czerń biel plus kolorowe odcinki "niedzielne" na całą stronę), dobry papier matowy. Jeśli macie poręczny stół/biurko, jest to lektura dla was😁
« Ostatnia zmiana: Pt, 22 Maj 2026, 14:35:05 wysłana przez Kandor »

Offline Kandor

« Odpowiedź #3654 dnia: Śr, 03 Czerwiec 2026, 22:48:12 »
Trochę tutaj panikowałem o sposobie szycia tomów powyższej "prasowej" serii ("(...)komiks jest szyty...ale może się rozpaść w rękach bo zbiory arkuszy nie dotykają praktycznie grzbietu. Ładne to ale mało praktyczne.") ale gdyby ktoś się na nie skusił to spieszę z wyjaśnieniem że TAK NA BYĆ i (najprawdopodobniej) wszystko jest W PORZĄDKU. Natrafiłem na filmik tłumaczący że choć z pozoru taki sposób oprawy może wydawać się na pierwszy rzut oka niepokojący to jednak ma on właśnie zapobiegać pękaniu grzbietu tomów bo w tej postaci zszyte "pakiety" arkuszy swobodnie się otwierają i już nic nie powinno pękać w czasie lektury. W dodatku nie czytany egzemplarz najlepiej odłożyć do slipcase'u i wtedy na pewno nie spadnie nam gdzieś (przykładowo) że stolika i nie rozpadnie (otwarty tom mam dość szeroką rozpiętość) przypadkiem😄 Także do mnie już powoli zmierzają pozostałe dwa (z czterech) tomy tej kolekcji i czekam na preordery kolejnych czterech - na razie jest swoista "przerwa", choć zamówiłem właśnie, w preorderze Atomu, podobne wydanie z.. Dickiem Tracym,😄 Na jesieni na chętnych czeka po polsku "prasowa" kolekcja...Kubusia Puchatka z wydawnictwa Okesiejuk (pierwsi szczęśliwcy nabyli swoje egzemplarze na Komiksowej Warszawie w ubiegły Weekend).
« Ostatnia zmiana: Śr, 03 Czerwiec 2026, 22:53:33 wysłana przez Kandor »

Online Takesh

« Odpowiedź #3655 dnia: Pt, 26 Czerwiec 2026, 08:38:56 »
J.M. de Matteis wraca do Ostatnich łowów Kravena. Będzie to w ramach serii What if...?, a tematem co by było gdyby Kraven przeżył te łowy.

https://www.cbr.com/spider-man-interview-jm-dematteis-kraven-the-hunter-what-if/

Jak powiedział sam autor, jest teraz zupełnie innym człowiekiem, ale i tak jestem bardzo ciekaw co stworzył.

Offline Andrzej8666

« Odpowiedź #3656 dnia: Pt, 26 Czerwiec 2026, 08:44:37 »
J.M. de Matteis wraca do Ostatnich łowów Kravena. Będzie to w ramach serii What if...?, a tematem co by było gdyby Kraven przeżył te łowy.

https://www.cbr.com/spider-man-interview-jm-dematteis-kraven-the-hunter-what-if/

Jak powiedział sam autor, jest teraz zupełnie innym człowiekiem, ale i tak jestem bardzo ciekaw co stworzył.
Rysunki mocno odstraszają.

Offline drop

« Odpowiedź #3657 dnia: Wt, 21 Lipiec 2026, 22:19:55 »
Czytał ktoś tego Spider-mana który jest w promocji z McDonald's?

Z tego co rozumiem, oprócz komiksu jest też kolorowanka.