Autor Wątek: Spider-Man  (Przeczytany 553644 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Bazyliszek

Odp: Spider-Man
« Odpowiedź #1980 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 18:31:15 »

A może powtórka z Batman TMSemic 1991-1993? Taki Epic zagra na sentymencie. Jak dla mnie musiszmieć.

No przecież pierwszy tom Knightfall od Egmontu już niedługo. Bo najpierw duble trzeba wydać, zamiast premier.

« Odpowiedź #1981 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 18:43:39 »
  Bez przesady z wyjątkiem Bazyla, któremu różne tytuły zajmują różne "sloty" to jakoś sobie nie przypominam żeby ktoś tam narzekał, że coś wydają. Nie interesuje mnie nie kupuję i tyle.

Offline Hobgoblin

« Odpowiedź #1982 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 18:57:29 »

Przecież on to doskonale wie. Na każdym spotkaniu dostaje masę pytań i na każdym przypomina to samo - to, co jest potwierdzone znajduje się w katalogu. O tym, czego nie jest pewny nie rozmawia.

Tu jest powazniejsza sytuacja bo Egmont kupił kolekcje od połowy, która nie wychodzi chronologicznie. Nie kupił od 1 wiec klienci potrzebuja wiedzieć, od którego tomu on ma zamiar wydawać. Choćby na dzień dzisiejszy. To potrwa 8 lat! Tyle za zabójstwo można dostać.

Nikt go nie zna? To aż mało prawdopodobne. Nie mówię żebyście mi dali jego numer telefonu czy adres ale ktoś na takim forum go powinien znać.

Online OokamiG

« Odpowiedź #1983 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 19:37:31 »
Podejrzewam, że na forum zna go zdecydowana większość.

Offline xanar

« Odpowiedź #1984 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 19:41:06 »
Ja z nim wczoraj wódkę piłem.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Piterrini

« Odpowiedź #1985 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 19:46:16 »
Nikt go nie zna? To aż mało prawdopodobne. Nie mówię żebyście mi dali jego numer telefonu czy adres ale ktoś na takim forum go powinien znać.
:o
Już w poprzedniej wypowiedzi skrótowo skomentowałem temat, ale mogę jeszcze raz...

Jak byłem aktywny na forum Imdb to użytkownicy chodzili na pączki z M. Scorsese, przez chwilę byłem na Filmwebie to normalnie u Smarzowskiego się użytkownicy spotykali. A to jeszcze nic - na Tom's Hardware informacje prosto od Gatesa! Ah, te fora internetowe... 8)

Wybacz że coś burzę, ale z osób co się wypowiadają najbliżej TK to jest chyba Gluta będąca tutaj pośrednio w celach promowania Egmontu (edit: i to nawet nie wydawnictwa, a sklepu). Autorzy - raczej mają co robić na co dzień zamiast wypowiadania się tutaj (chociaż są wyjątki ;) ). Nawet osoby z wydawnictw rzadko tu siedzą (pomijając de facto promocję jak w przypadku Studia Lain). Spróbuj poszukać info na Facebooku, trochę znanych w kraju nazwisk z komiksowa (twórcy ale też np. tłumacze itp.) jest na dużych grupach... Nic się nie dowiesz, ale poszukać możesz, powodzenia :)
edit2: może się mylę, ale na Gildii zbierane były pytania do E, na spotkaniach były zadawane, więc ktoś od takich spotkań na konwentach był na starym forum podejrzewam. Obecnie nie przypominam sobie żeby tutaj zbierane były pytania, tylko Facebook (chociaż mogłem i przeoczyć na forum kiedyś)...
« Ostatnia zmiana: Nd, 13 Luty 2022, 19:50:14 wysłana przez Piterrini »

Offline xanar

« Odpowiedź #1986 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 19:57:24 »
Przecież TK powtarzał już to z milion razy, ale najwyraźniej jeszcze do wszystkich nie dociera, on nic więcej nie powie, że wyda oprócz tego co ma już zaklepane i wszyscy o tym wiedzą.
A tu widzę coraz weselej, bo ktoś chce wiedzieć jakie komiksy będą wydawane za 8 lat  ::) ::) ::) Za osiem lat to tego Egmontu może nie być.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online Kadet

« Odpowiedź #1987 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 20:00:26 »
Ujmijmy to tak: są na tym forum ludzie z kontaktami do Egmontu... Ale mają te kontakty m.in. dlatego, że nie piszą o wszystkim, czego się dowiedzą z Egmontu, na publicznym forum :)
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #1988 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 20:34:54 »
A nie było przypadkiem na ostatnich aukcjach WOŚPu kolacji z Tomaszem Kołodziejczakiem do wylicytowania? :) Hobgoblin pewnie rzuciłby parę złotych na takie coś, byle się dowiedzieć tego czy tamtego. :)

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1989 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 21:29:25 »
Tu jest powazniejsza sytuacja bo Egmont kupił kolekcje od połowy, która nie wychodzi chronologicznie.
Przygniata mnie wręcz powaga tej sytuacji.

Nie kupił od 1 wiec klienci potrzebuja wiedzieć, od którego tomu on ma zamiar wydawać. Choćby na dzień dzisiejszy. To potrwa 8 lat! Tyle za zabójstwo można dostać.
Ile razy do ciebie trzeba powtarzać, żebyś w końcu zaakceptował, że to wszystko kwestia na ile seria utrzyma się w sprzedaży? Do momentu, jak kolejne tomy będą się sprzedawać, dotąd będzie wydawać następne.

Zamiar to on może mieć nawet wydać wszystkie komiksy świata, co nie znaczy że możliwości na to pozwolą.

Do Muchy też chcesz pisać co mają zamiar zrobić z poprzednimi 177 zeszytami "Spectacular Spider-Mana" i czemu zaczęli wydawać od 178?

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #1990 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 23:35:37 »
Dlatego zrobili na grzbietach datę rocznika a nie numerki tomów nie muszą wydać wszystkiego i nie będzie to wydglądać  głupio na półce.

Offline Takesh

« Odpowiedź #1991 dnia: Pn, 14 Luty 2022, 07:31:18 »
Ja i tak kupię te stare klasyczne ramoty... 🤷‍♂️

Offline Hobgoblin

« Odpowiedź #1992 dnia: Pn, 14 Luty 2022, 08:23:21 »

Do Muchy też chcesz pisać co mają zamiar zrobić z poprzednimi 177 zeszytami "Spectacular Spider-Mana" i czemu zaczęli wydawać od 178?

Zamiar może taki mieć, że np.nie chce wydawać nic przed 1975. Czegoś takiego moznaby się dowiedzieć. Tak jak jest Storm Scale w MtG, taki ranking że tam dają rzeczy, które najprawdopodobniej nie będą wydane juz nigdy na skali, do takich mechanik co najprawdopodobniej powrócą szybko (dat nie podają ale obrazowo prawdopodobienstwo).  To nie jest w ogóle zobowiązujące ale z tego wiesz, że coś NIE będzie wydane a coś RACZEJ będzie prędzej niż później. Kompletnie nie rozumiem podejścia,że po roku nie informują co i jak. Tak mogą też stracić klientów, którzy zaczną kupować ENG co Egmont może planować PL.

Już się dowiedziałem, że niestety na nic więcej od Muchy nie można liczyć. A przy okazji mogli chociaż wydać od 170 do 190 skoro od 191 były słabe kopie.
« Ostatnia zmiana: Pn, 14 Luty 2022, 08:31:18 wysłana przez Hobgoblin »

Offline laf

« Odpowiedź #1993 dnia: Pn, 14 Luty 2022, 08:54:05 »
A przy okazji mogli chociaż wydać od 170 do 190 skoro od 191 były słabe kopie.
Wybacz, ale to jedna z najgłupszych rzeczy, jaką przeczytałem na tym forum.
Mucha wydała zeszyty The Spectacular Spider-Man Vol. 1 #178–200, czyli cały run J.M. DeMatteisa (OK, nie cały, bo zeszyty 201-203 to część Maximum Carnage, które zapewne doczekamy się w Epikach). I taki był ogólny zamysł tego wydania.
Poza tym to właśnie w tych słabszych jakościowo zeszytach są najlepsze historie: Oko Pumy, Śmierć Vermina czy kapitalny Najlepsi Wrogowie.
No i chyba nawet nie spojrzałeś co jest w tych zeszytach, bo chociażby #170 to zakończenie historii rozpisanej na 3 zeszyty (tak więc byłby koniec, bez początku i rozwinięcia).
« Ostatnia zmiana: Pn, 14 Luty 2022, 09:24:19 wysłana przez laf »

Offline Hobgoblin

« Odpowiedź #1994 dnia: Pn, 14 Luty 2022, 09:36:55 »
To tak samo mnie drażni omnibus Egmontowy McFarlane Spider 1990 .Dali x-force w słabszej jakości. Ale to jeden na 16 numerów (powinno być 17 ale dziady ominęli SM15 bo go nie rysował McF).
A tu to jest chyba z 9 numerów na 23. Az się przykro patrzy jak ładny jest 190 a jak nieostry 191.

Dla mnie "śmierć" vermina rozczarowująca. Ale ja generalnie już dużo mniej lubię te czasy gdy rodzice Parkera ożywają. 1993 to już jak dla mnie jazda w dół w Marvelu.