No właśnie wydaje mi się, że jednak ma. Kwestia sposobu w jaki funkcjonuje mózg.
Innymi słowy: głosujący klikali w przekonaniu, że głosują na "całe SH" a tymczasem mózg mógł im robić psikusa i podświadomie kierowali się swoimi pajęczymi sympatiami, bo takie było uwarunkowanie spowodowane doborem ilustracji. Taki niezamierzony trik psychologiczny. W efekcie TM-Semic mógł wygrywać w cuglach.
Finalnie dyskusja na forum dotyczyła epików Spider-man starszych od tych, które obecnie otrzymujemy (przynajmniej od tego się zaczęła), więc czy naprawdę ma to znaczeni czy trik psychologiczny był niezamierzony czy jednak zamierzony?

.
Lata 80-te nie były "ekstremalne". Dopiero w 90-tych był ten największy "syf".
Spotkałem się z tym samym zarzutem w komentarzach, ale czytałeś to co dałem w spoilerze? To wyjaśnia całkowicie dlaczego jest taki podział a nie inny. Mógłbym każdą dekadę wydzielić, ale nie takie były założenia.
W ankiecie lata 80 i 90 ujęte są ze sobą razem a 70 razem z 50, więc de facto gówno nam to mówi. Wyniki, jeśli traktować je poważnie, mówią nam, że wydanie epików z lat 80-86 powinno być równie opłacalne, jak te, które są wydawane obecnie.
Podobnie podejrzewam porównywalne zainteresowanie epikami z lat 70-ych zawierającymi śmierć Stacych i pierwszą sagę klonów. Jeśli ktoś kupi pierwszą połowę lat 80 to kupi też i to.
Zrób sam i udowodnij mi, że się mylę i ankieta której wyniki zaprezentowałem są błędna.
Tłumaczyłem dlaczego taki podział. Ciężko to zrozumieć? Jedna historia śmierć Stacych nagle nie spowoduje, że ludzie rzucą się na kupowanie epików z lat 70. Może samo wydanie tej historii cieszyło by się zainteresowanie.
Jeszcze jedna rzecz, która wynika z pierwszej i trzeciej ankiety, a z czym się w sumie zgadzam, to że lepsze są ramoty niż to co wyszło po 2012. 
A skoro komiksy wydane po 2012 wychodzą i chyba się sprzedają...
ps. Ramoty 50-70 też mają lepsze wyniki niż 2012+. Wychodzi na to, że wydawanie tych najnowszych komiksów, to bardzo ryzykowna sprawa…
Tłumaczyłem dlaczego 2012 ma mało głosów. Tak ciężko przeczytać uważnie post? Ta opcja została dodana później. Wcześniej istniała tylko "komiksy po 2000". Finalnie mam zamiar ankietę wrzucić na jeszcze jedną grupę i podejrzewam, że tam okres po 2012 zdominuje wyniki.
Oczywiście czekam na podobne ankiety od osób, które tak bardzo nie mogą się pogodzić z wynikami. Róbcie bardziej szczegółowe ankiety, nikt wam tego nie broni. Oczywiście spodziewałem się negowania tego co przedstawiłem. Chcieliście argumentów to proszę bardzo oto one. Tym bardziej, że zostało to zebrane z kilku grup komiksowych, które reprezentują różne środowiska komiksowe. Zostaje wam jeszcze Kult Kultury Komiksu plus kilka innych grup (jestem przewidującą osobą zostawiającą wam jakąś opcje nawet, aby móc samemu to sprawdzić).