Autor Wątek: Spider-Man  (Przeczytany 551667 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Kadet

Odp: Spider-Man
« Odpowiedź #1230 dnia: So, 28 Sierpień 2021, 14:45:11 »
W Ultimate Spider-man 9 nie ma zapowiedzi kolejnej czesci. Czy Egmont zaprzestał wydawani tej serii? O ile sie orientuję to zostały dwa numery. Ktos cos wie?

Więcej niż dwa numery: teraz u nas wyszedł nr 9, a oryginalne wydanie miało 12 tomów + omnibus "Death of Spider Man", który objętościowo równy jest dwóm tomom (więc gdyby rozbili go na dwie części, byłoby 14 tomów).

Są jeszcze trzy tomy Ultimate Collection z przygodami Milesa Moralesa i to doprowadza akcję do "Secret Wars", ale nie wiem, czy Egmont będzie chciał w nie wchodzić, jak skończy przygody Petera. Spadki w częstotliwości wydawania mogą wskazywać, że seria USM nie sprzedaje się szczególnie szałowo (co jest chyba regułą w tak długich cyklach, gdzie z czasem wykrusza się liczba kupujących).
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline michał81

« Odpowiedź #1231 dnia: So, 28 Sierpień 2021, 19:53:12 »
Więcej niż dwa numery: teraz u nas wyszedł nr 9, a oryginalne wydanie miało 12 tomów + omnibus "Death of Spider Man", który objętościowo równy jest dwóm tomom (więc gdyby rozbili go na dwie części, byłoby 14 tomów).
Ja się powtórzę, ale Egmont spokojnie mógłby wyciąć z tego omnibus "ULTIMATE COMICS AVENGERS VS. NEW ULTIMATES #1-6" bez szkody dla polskiego czytelnika. Najważniejsza rzecz i tak zostaje powtórzona później w zeszycie serii Ultimate Spider-Man, a sama mini seria dotyczy całkowicie oddzielnych wydarzeń ze świata Ultimate. W ten sposób całość można by spokojnie wydać jako tom 13 w przystępnej cenie
Spoiler: PokażUkryj
i nie trzeba byłoby w przyszłości słuchać narzekań jednego z użytkowników tego forum, że mu Egmont jakieś zapychacze wydaje.

Są jeszcze trzy tomy Ultimate Collection z przygodami Milesa Moralesa i to doprowadza akcję do "Secret Wars", ale nie wiem, czy Egmont będzie chciał w nie wchodzić, jak skończy przygody Petera. Spadki w częstotliwości wydawania mogą wskazywać, że seria USM nie sprzedaje się szczególnie szałowo (co jest chyba regułą w tak długich cyklach, gdzie z czasem wykrusza się liczba kupujących).
Osobiście ma nadzieje, że te 3 tomy dostaniemy, a także serię Spider-man po "Secret Wars" którą też można zamknąć w 3 obszerniejszych zbiorczych (czyli kompletny run Bendisa, który o dziwo trzymał poziom do końca).

Online Kadet

« Odpowiedź #1232 dnia: So, 28 Sierpień 2021, 20:01:26 »
W ten sposób całość można by spokojnie wydać jako tom 13 w przystępnej cenie

Ale wtedy byłoby narzekanie wielu głosów, że Egmont tnie tomy :)

Osobiście ma nadzieje, że te 3 tomy dostaniemy, a także serię Spider-man po "Secret Wars" którą też można zamknąć w 3 obszerniejszych zbiorczych (czyli kompletny run Bendisa, który o dziwo trzymał poziom do końca).

Chciałbym, bo lubię tę serię, ale martwi mnie ten spadek częstotliwości. Zwykle to chyba się wiąże z problemami ze sprzedażą (wydłużają okres między tomami, żeby miały więcej czasu się sprzedać).
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline michał81

« Odpowiedź #1233 dnia: So, 28 Sierpień 2021, 20:19:12 »
Ale wtedy byłoby narzekanie wielu głosów, że Egmont tnie tomy :)
Finalnie jak tego nie wytnie też będą głosy krytyki.
Chciałbym, bo lubię tę serię, ale martwi mnie ten spadek częstotliwości. Zwykle to chyba się wiąże z problemami ze sprzedażą (wydłużają okres między tomami, żeby miały więcej czasu się sprzedać).
Obstawiam, że przyczyną mogą być wychodzące epiki Amazing Spider-man.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1234 dnia: So, 28 Sierpień 2021, 23:49:58 »
Na razie nie mamy ani Ultimate Spider-Man 10, ani Inferno o czwartym epiku nie mówiąc. W każdym razie - im szybciej skończą tego Ultimate, tym szybciej mogliby się wziąć za wydawanie czegoś porządnego z 616. Chociaż Moralesa po śmierci, to bym poczytał, nie mówię, że nie. Tylko żeby nie dublowali tego co wyszło w WKKM.

Online Kadet

« Odpowiedź #1235 dnia: So, 28 Sierpień 2021, 23:54:51 »
Tylko żeby nie dublowali tego co wyszło w WKKM.

Jeśli wydadzą, to jasne, że zdublują, bo wydanie ma być pełne.

Dziękuję z całego serca!

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1236 dnia: Nd, 29 Sierpień 2021, 00:01:49 »
No dobra, tylko niech to wydadzą w jednym tomie, jak Naznaczonego Śmiercią.

Online Castiglione

« Odpowiedź #1237 dnia: Nd, 29 Sierpień 2021, 00:06:36 »
Oni nie wydali "Naznaczonego śmiercią" osobno, żeby komuś się nie zdublowało z kolekcją, tylko dlatego, że ten tom oddziela pewien okres twórczości Millera w "Daredevilu" od reszty.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1238 dnia: Nd, 29 Sierpień 2021, 00:08:08 »
No dokładnie. Połączenie śmierci Ultimate Spider-Mana i pierwszy trejd Moralesa, też ma sens. Można by to wydać w jednym tomie, a wydarzenia sprzed i wydarzenia po, w innych oddzielnych tomach.

Online Kadet

« Odpowiedź #1239 dnia: Nd, 29 Sierpień 2021, 00:13:47 »
No dobra, tylko niech to wydadzą w jednym tomie, jak Naznaczonego Śmiercią.

Raczej bez szans. Jeśli wydadzą, to pewnie na podstawie tego wydania:

Miles Morales: Ultimate Spider-Man Ultimate Collection Book 1 (Ultimate Fallout #4, Ultimate Comics: Spider-Man #1-12, Spider-Men #1-5) - czyli to, co w WKKM, to, co w KSM, i jeszcze "Ultimate Comics: Spider-Man" #6-12

Miles Morales: Ultimate Spider-Man Ultimate Collection Book 2 (Ultimate Comics: Spider-Man #13-28 and #16.1)

Miles Morales: Ultimate Spider-Man Ultimate Collection Book 3 (Cataclysm: Ultimate Comics Spider-Man #1-3, Ultimate Spider-Man #200, Miles Morales: The Ultimate Spider-Man #1-12)

Dziękuję z całego serca!

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #1240 dnia: Nd, 29 Sierpień 2021, 01:20:41 »
Są jeszcze trzy tomy Ultimate Collection z przygodami Milesa Moralesa i to doprowadza akcję do "Secret Wars", ale nie wiem, czy Egmont będzie chciał w nie wchodzić, jak skończy przygody Petera.
Miles mógłby podbić sprzedaż.
Obstawiam, że przyczyną mogą być wychodzące epiki Amazing Spider-man.
Ja myślę, że to przez "Ultimatum", a epiki są w efekcie, żebyśmy dalej mieli Spider-Many.
No dokładnie. Połączenie śmierci Ultimate Spider-Mana i pierwszy trejd Moralesa, też ma sens. Można by to wydać w jednym tomie, a wydarzenia sprzed i wydarzenia po, w innych oddzielnych tomach.
Jako posiadacz tych tomów z WKKM uważam, że to byłoby mi bardzo na rękę, ale coś takiego jest niemal nieprawdopodobne.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1241 dnia: Nd, 29 Sierpień 2021, 10:24:43 »
W nadchodzącym tomie Spectaculara chciałbym, żeby rysunki Sala Buscemy nie były tak szkaradne, jak w tych TM Semicach, które się u nas ukazały. Jak pokazał np. tom WKKM "Hulk: W Sercu Atomu" Sal Buscema rzeczywiście nieźle potrafi rysować. W Spider-Manie jednak to tuszowanie zniszczyło jego pracę. Może Mucha jakoś to wyłagodziła podczas druku.

« Odpowiedź #1242 dnia: Nd, 29 Sierpień 2021, 10:41:08 »
  Podobno Arek Wróblewski trochę długopisem popoprawiał niektóre rysunki i pomalował całość na nowo akwarelkami i kredkami świecowymi, kupa roboty, stąd ta cena. Powinno trafić w pana wrażliwość.

Offline michał81

« Odpowiedź #1243 dnia: Nd, 29 Sierpień 2021, 11:16:23 »
Ja myślę, że to przez "Ultimatum", a epiki są w efekcie, żebyśmy dalej mieli Spider-Many.
Ale "Ultimatum" nie jest potrzebne do zrozumienia wydarzeń w serii Ultimate Spider-Mana. Zresztą wydanie samego "Ultimatum" bez mini serii, o których pisałem wcześniej jest bez sensu, bo jest ono skutkiem wydarzeń z tych mini. Mamy cały czas Spider-Many w postaci serii z Marvel Fresh.

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #1244 dnia: Nd, 29 Sierpień 2021, 11:29:52 »
Mimo to mogą chcieć zrównać czasowo wydanie tie-inu w tej serii i UF4/UX-M. To jest powtarzający się wątek tutaj. Ja właśnie tak to widzę.