Autor Wątek: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette  (Przeczytany 212071 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette
« Odpowiedź #930 dnia: Pn, 29 Grudzień 2025, 15:56:22 »
Ooo, dziękuję bardzo:)
Właśnie obijała mi się o uszy ta pierwsza historia, i to wydanie stare, Pajęczyca bodaj się nazywała - czytać nie czytałem, ale właśnie słyszałem o niej.
Dzięki bardzo, z miłą chęcią sprawdzę, szczególnie, że właśnie polubiłem się bardzo z Yeleną ostatnio przez jej występy w MCU i genialną w mojej opinii Pugh w tej roli.

A co do Namora to mam podobną opinię co ty:)
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline MonsterGirl

« Odpowiedź #931 dnia: Wt, 30 Grudzień 2025, 20:05:23 »
Hachette ujawniło kolejne sześć tytułów, które wejdą w skład kolekcji Marvel Must-Have. Będą tylko dwie nowości.

https://komiksopedia.pl/aktualnosc/ujawniono-kolejne-szesc-tytulow-z-linii-marvel-must-have/

Komiksopedia - newsy, wywiady, artykuły, kalendarz wydarzeń, baza danych. Możliwość oceniania i tworzenia własnych kolekcji.

Offline Fanatyk_2004

« Odpowiedź #932 dnia: Wt, 30 Grudzień 2025, 20:37:16 »
Osobiście dla mnie dubel tylko tomu 19. Pozostałych nie posiadam w swojej kolekcji.

Offline Czarek.

« Odpowiedź #933 dnia: Wt, 30 Grudzień 2025, 20:44:18 »
Zaraz się odpali ambasador kolekcji.

« Odpowiedź #934 dnia: Wt, 30 Grudzień 2025, 22:17:48 »
Hachette ujawniło kolejne sześć tytułów, które wejdą w skład kolekcji Marvel Must-Have. Będą tylko dwie nowości.

https://komiksopedia.pl/aktualnosc/ujawniono-kolejne-szesc-tytulow-z-linii-marvel-must-have/

Mogli wydać nowości, a nie powtarzać na fali nostalgii WKKM Upadek Avengers  czy starych wydań Egmontu takich tytułów jak Inhumans , Spiderversum czy Civil War  ;) ;)
Sociale:

Offline amsterdream

« Odpowiedź #935 dnia: Wt, 30 Grudzień 2025, 23:58:31 »
Inhumans to jest sztos. U mnie spokojnie w top 5 w gatunku superhero.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Pestak

« Odpowiedź #936 dnia: Śr, 31 Grudzień 2025, 00:02:15 »
Żeby to były tylko duble to jeszcze nie byłoby tragedii, ale przecież niektóre z tych pozycji to nawet kwadruple.
« Ostatnia zmiana: Śr, 31 Grudzień 2025, 00:06:21 wysłana przez Pestak »

Online Saruto

« Odpowiedź #937 dnia: Śr, 31 Grudzień 2025, 07:22:19 »
Żeby to były tylko duble to jeszcze nie byłoby tragedii, ale przecież niektóre z tych pozycji to nawet kwadruple.
Z tego co kojarzę, to już nie ma Wojny Domowej na rynku ;) Więc nie ma się co dziwić. Egmont pewnie się cieszy, bo nie musi dodruków robić.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #938 dnia: Śr, 31 Grudzień 2025, 07:58:57 »

No tak, tylko to jest Wojna Domowa od Hachette, więc rozkładówki przynajmniej nie będą rozjechane. ;)

"Inumans" nie miałem wcześniej, bo Egmont wydawał to w drogich częściach, więc wezmę. Kolejny tom na 12 zeszytów za 45.89 zł to okazja. Wreszcie będą Illuminati po polsku. Czytałem to w oryginale cyfrowo i komiks był super. Świetne uzupełnienie Avengers wydanych już po polsku wcześniej. No i Contest of Champions. W 2014 roku wydano w Polsce oryginalne Tajne Wojny. Po 12 latach wreszcie dostaniemy to co było chwilę wcześniej, co zapoczątkowało szał na duże crossovery i eventy w komiksach. Historyczna pozycja, cieszę się że wyjdzie wreszcie po polsku.

W pierwszych 15 tomach MMH dostaliśmy tylko 2 duble i jeden półdubel z Pajęczycą. Jak na moje oko całkiem dobry wynik po tych ponad 12 latach istnienia Kolekcji i powrotu Egmontu do superhero. Wojna Domowa, Spiderversum, Upadek Avengers - te tytuły osobiście mam. Jeśli nie sprzedam Spiderversum od Egmontu, to portfel odpocznie i spełnię moje noworoczne postanowienie by kupować mniej komiksów rocznie. ;)

« Odpowiedź #939 dnia: Śr, 31 Grudzień 2025, 12:01:41 »
No tak, tylko to jest Wojna Domowa od ;) Hachette, więc rozkładówki przynajmniej nie będą rozjechane. ;)
Ale za to z tekstem poza dymkami  ;)
Sociale:

« Odpowiedź #940 dnia: Śr, 31 Grudzień 2025, 12:26:51 »
W pierwszych 15 tomach MMH dostaliśmy tylko 2 duble i jeden półdubel z Pajęczycą. Jak na moje oko całkiem dobry wynik po tych ponad 12 latach istnienia Kolekcji i powrotu Egmontu do superhero. Wojna Domowa, Spiderversum, Upadek Avengers - te tytuły osobiście mam. Jeśli nie sprzedam Spiderversum od Egmontu, to portfel odpocznie i spełnię moje noworoczne postanowienie by kupować mniej komiksów rocznie. ;)
Spider-Men - w twojej definicji dubel, bo było już w Superbohaterach Marvela w tomie z Milesem
Planeta Hulka - dubel po WKKM
Inhumans - dubel po Egmoncie
Wojna Domowa - dubel po Musze, WKKM i Egmoncie
Upadek Avengers - dubel po Musze i WKKM
Spiderversum - dubel po Egmoncie

Przy 19 tomach jakie znamy już tak ładnie to nie wygląda co Bazyl?  ;) Bawi mnie jak tutaj piszesz, że portfel odpocznie - jakby to ci Egmont wydał to byś pisał z rok, że wydają to co już było i blokują slot na jakąś nowość  ;D Czemu tutaj nie napiszesz, że Hachette ci wydaje duble po innych wydawniczych i samych siebie? A no tak...
Sociale:

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #941 dnia: Śr, 31 Grudzień 2025, 17:55:34 »
@up
A kto tu narzekał/płakał, że wkkm była tak dawno, że sobie nie kupił tytulòw ktòre chciał? To teraz masz i nie pluj jadem.

Od początku było wiadomo że MMH i Legendary to dwie bardzo wtòrne po WKKM kolekcje. I tak jest nieźle że dostaliśmy na początek tyle premier i fajny plakat. W 2026 już tak ròżowo nie będzie.

« Odpowiedź #942 dnia: Śr, 31 Grudzień 2025, 23:00:03 »
Ależ ja tylko pokazuję twoją hipokryzję gdzie jak Hachette wydaje materiał który już był u nas wydany to tylko napiszesz, że twój portfel odpocznie - gdy to samo robi Egmont to ty wyjeżdżasz z tekstami o braku planu wydawniczego, jechaniu na nostalgii po WKKM i tm-semic i tego typu teksty. Bądź solidarny i atakuj teraz Hachette  ;)

I ja nie płakałem, widzę znów zaczynasz tego typu retorykę - z resztą ja nie narzekam na te tomy jakbyś nie zwrócił uwagi, bo tak, nie mam ich
Sociale:

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #943 dnia: Cz, 01 Styczeń 2026, 10:33:02 »
Pytam, bo już nie pamiętam. To Egmont wydał u nas "Daredevil: End of Days" czy nie??

Offline michał81

« Odpowiedź #944 dnia: Cz, 01 Styczeń 2026, 10:49:38 »
Daredevil: End of Days nie jest częścią głównej serii, jakbyś sobie spojrzał kiedy to było wydane to byś się zorientował, że Bendis stworzył to w 2012, kiedy już nie pisał Daredevila od 6 lat. Naprawdę jesteś tłukiem że nie ogarniasz takich rzeczy. To nawet nie jest kanoniczne bo to należy to linie The End, gdzie pokazywano alternatywne zakończenia dla bohaterów.
« Ostatnia zmiana: Cz, 01 Styczeń 2026, 10:52:07 wysłana przez michał81 »