Autor Wątek: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette  (Przeczytany 212072 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette
« Odpowiedź #900 dnia: So, 13 Grudzień 2025, 08:35:45 »
Ale burę Egmont i tak dostanie, bo i "Ojca" i "Odkupienie" mogli już wydać dawno temu. A nie powtarzać "Diabła Stróża".
I mam nadzieję, że dostaniemy jeszcze w MMH "Daredevil i Echo". Jeszcze bardziej nabrałem ochoty na klasykę. Run Nocenti bym przeczytał. A może niech ktoś wyda Spider-Man/Daredevil??

Po co komu ten tom jak zeszyty Echo te są w tomie 0? Ten tom ma ponad 600 stron, Egmont w nim wydałał masę nowych zeszytów, nie tylko Diabła Stróża, więc skończ swoją klasyczą narrację o złym Egmocie, wystarczyło wymienić swój wadliwy tom i już dawno te zeszyty z Echo przeczytał tak jak inni, w tym ja.
Więc nikomu nie jest potrzebny ten tomik w Must Have, bo kto chciał to kupił i przeczytał Daredevila tom 0  ;)
« Ostatnia zmiana: So, 13 Grudzień 2025, 08:38:05 wysłana przez wayne_collector »
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #901 dnia: So, 13 Grudzień 2025, 10:21:27 »
@UP
Masz rację. Ta historia była w Zerówce. Przepraszam, pomyliłem się, więc lepiej jakby jej u nas w MMH nie było. Nie wiem czemu ubzdurałem sobie, że tego nie było po polsku.

Teraz widzę że jest jeszcze te 6 historii DD z szyldem Marvel Must Have w innych edycjach. Ale wszystkie już wyszły po polsku. Na razie więc Hachette nie da nam nowych opowieści z Diabłem:
- Człowiek bez strachu
- Koniec Dni
- Żółty
- Diabeł Stróż
- Odrodzony
- Części całości

« Odpowiedź #902 dnia: So, 13 Grudzień 2025, 10:57:38 »
@UP
Masz rację. Ta historia była w Zerówce. Przepraszam, pomyliłem się, więc lepiej jakby jej u nas w MMH nie było. Nie wiem czemu ubzdurałem sobie, że tego nie było po polsku.
Już przy okazji twojego filmu z Mikołajem ci pisaliśmy, że pleciesz bzdury, i te zeszyty były już wydane u nas  ;)
I ja wiem czemu, bo zamiast wymienić swój wadliwy tom na nowy, i przeczytać te zeszyty to wolałeś go sovie zostawić i lamentować latami, a przy okazji właśnie powielać bzdury jakoby tych zeszytów nie było - a są już od paru lat, wydane przez twoje największe zło Egmont, a nie Hachette  ;D
Sociale:

Offline michał81

« Odpowiedź #903 dnia: So, 13 Grudzień 2025, 11:32:02 »
tak jak wayne wspomniał to same bzdury mówiłeś na filmie, ludzie cię poprawiali, przepraszałeś za te kłamstwa i teraz ponownie je szerzysz, naprawdę jesteś półdubel

Offline eridraven

« Odpowiedź #904 dnia: Śr, 17 Grudzień 2025, 10:46:00 »
Spider-Man oraz Daredevil: Marvel Must-Have. Tom 8 i 9

W kolejnej paczce dla prenumeratorów otrzymałem od Hachette:

👉"Spider-Man. Sprawy rodzinne" (premiera w salonach prasowych 25 listopada 2025 roku)
👉"Daredevil. Odkupienie" (premiera w salonach prasowych 9 grudnia 2025 roku).

Jak wyglądają te komiksy? Czy warto mieć oba tomy? Co o kolekcji myśli Michał z portalu Czytaj Komisy? Odpowiedzi na te oraz kilka innych pytań znajdziecie - oglądając mój materiał.

Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #905 dnia: Śr, 17 Grudzień 2025, 15:00:04 »
Daredevil Odkupienie mocna rzecz, a jak na sh to już w ogóle. W swoim prime time Daredevil nie miał sobie równych na tym poletku jeśli chodzi o historie, to jak były opowiadane i zwizualizowane. Odbiór tej opowieści dodatkowo potęguje fakt, że oparto ją na prawdziwych wydarzeniach. Tylko autor postanowił dodać zakończenie i pozmieniać niektóre wątki, tak by jeszcze bardziej udramatyzować opowiadaną historię, co nie pozostaje bez wpływu na jej finalny odbiór. Rysunki Gaydosa świetnie oddają ten duszny, niepokojący klimat. Jego charakterystyczna kreska pasuje do takich przyziemnych opowieści. Nastrój jak u Finchera. Nie można zapomnieć też o okładkach Sienkiewicza. Idealnie komponują się z całością. I w całej tej historii o Daredevilu stosunkowo mało jest głównego protagonisty. I tak na dobrą sprawę, jakby go nie było w ogóle, to nic by ten scenariusz nie stracił. Temat ewidentnie skrojony pod Matta, a nie pod jego alter ego.
MMH numer 9 to kolejny wart odnotowania tom i bardzo dobrze, że pojawił się na naszym rynku. Pytanie, ile jeszcze takich nieoczywistych perełek Marvel ma w swoich zbiorach, a które u nas jeszcze nie były wydane.
« Ostatnia zmiana: Śr, 17 Grudzień 2025, 15:02:54 wysłana przez Gustavus_tG »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #906 dnia: Śr, 17 Grudzień 2025, 18:32:16 »
@UP
Może jeszcze Testament Magneto będzie dobry? Klimacik II WŚ i obozu wydaje się ciekawym tematem. Tzn. jeśli ten komiks ukaże się w naszej edycji.

W moich czasach w tv leciał prawniczo-komediowy serial "Ally McBeal". I tak jak wtedy komiksy, młody umysł polubił te prawnicze dramaty. Lekarskich tasiemców nie, ale prawnicze tak. Potem poszło łatwo z Suits, Żoną Idealną i dobrymi filmami w tym klimacie. Dlatego "Odkupienie" mi się bardzo podobało. Tym bardziej, że pokazuje jak system sprawiedliwości wyraźnie nie działa. Bo gdyby spełniał swoje zadanie Daredevil nie byłby potrzebny. To jest właśnie dramat Matta - on ma też inne powody, by być ulicznym mścicielem. Ale gdy w jego pracy spotyka się z tak jawną niesprawiedliwością, to musi coś z tym zrobić. Po prostu nie może inaczej. A najbardziej gorzkie jest to, że w jego przygodach często i to nie pomaga. Że ludzie giną i cierpią i tak. I to było tu naprawdę ujmująco pokazane. Ta historia jest lepsza niż "Ojciec". Choć ja za rysunkami Gaydosa aż tak nie przepadłem.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #907 dnia: Wt, 23 Grudzień 2025, 06:08:42 »
Eeeeee. Dzisiaj o 6.00 rano wchodzę na Empik.com, ale nie było już (albo w ogóle) Submarinera po 44.99 zł Będę musiał iść do salonu i kupić go po 45.86 zł i nie zaoszczędzę 2 zł na cashbacku. :( Pozycja dalej jest w dziale Książki, więc chociaż to jest dalej ok.

https://www.empik.com/marvel-must-have,p1643398277,prasa-p

Offline Pestak

« Odpowiedź #908 dnia: Wt, 23 Grudzień 2025, 07:20:41 »
Z ciekawości. Jak daleko masz ten Empik? Idziesz tam pieszo? Dojeżdżasz komunikacją miejską? Masz bilet miesięczny? Dojeżdżasz autem? Ile czasu zajmuje Ci taka wyprawa? Czy wybierasz się tam specjalnie po ten komiks czy przy okazji załatwiasz jakieś inne sprawy?

Chodzi mi o to czy cała ta ekspedycja jest warta tych 8 zł rzekomych oszczędności.

« Odpowiedź #909 dnia: Wt, 23 Grudzień 2025, 09:50:30 »
Rzekomym? Kupując większość/całą kolekcję zbiera się naprawdę duża suma, ja sam kupując całe BiZ oszczędziłem wedle aplikacji 471,36zł. Sądzę, że z racji, że w Warszawie Empików jest od groma, to nawet poświęcić tą godzinkę na wycieczkę do Empiku tylko po to, to warto.
Sociale:

Offline Pestak

« Odpowiedź #910 dnia: Wt, 23 Grudzień 2025, 10:00:24 »
Skoro godzina Twojego czasu jest warta mniej niż 8 zł to faktycznie warto :)

Czas to jedno, ale nawet jeśli nie wydajesz środków na transport i załóżmy używasz na dotarcie do empiku własnych nóg to godzinny spacer to wydatek energetyczny rzędu jakichś 400-500 kalorii czyli tyle co mniej więcej dwa snikersy kosztujące ok. 8 zł :)

« Odpowiedź #911 dnia: Wt, 23 Grudzień 2025, 10:20:40 »
Ja sam mam 15min spacerem od mieszkania Empik gdzie kupuję kolekcje, z resztą ruch to zdrowie, dobrze czasem się poruszać  :)
I tak, dla tych 471zł nie żałuję, że robię sobie wycieczki do Empiku co 2tyg, praktycznie nic mnie to nie kosztuje, a trochę pieniędzy jednak w kieszeni  :)
Sociale:

Offline Pestak

« Odpowiedź #912 dnia: Wt, 23 Grudzień 2025, 10:29:28 »
Nie zrozumcie mnie źle, ja też te kolekcje, których akurat nie prenumeruję,  kupuję stacjonarnie w empiku i tak wolę, ale tylko jeśli akurat robię to przy okazji innych spraw. Bo gdybym miał na to specjalnie tracić godzinę czy nawet pół godziny to by mi się to zwyczajnie nie kalkulowało. Dlatego ciekawi mnie jak to wygląda u was.

« Odpowiedź #913 dnia: Wt, 23 Grudzień 2025, 10:37:48 »
Pol godziny poświęcić z życia co 2tyg, żeby suma sumarów oszczędzić prawie 500zł, i mówisz, że by ci się to nie kalkulowało? Albo jesteś bardzo zabieganym członkiem, albo bogatym i te 500zł ci nie robi różnicy, wtedy nie mamy o czym rozmawiać  ;)
Sociale:

Offline Pestak

« Odpowiedź #914 dnia: Wt, 23 Grudzień 2025, 10:52:12 »
Zabieganym z pewnością, bogatym nie, ale prowadzę swoją działalność i jakby przeliczać to godzina mojej pracy jest warta pewnie więcej niż 100 zł. A w wolnym czasie nie ma szans, żeby  żona pozwoliła mi wyjść na godzinę, żeby poświecić ten czas na  zdobycie jednego komiksu:)