Autor Wątek: Conan  (Przeczytany 169363 razy)

Offline Szekak

Odp: Conan
« Odpowiedź #780 dnia: Pt, 20 Styczeń 2023, 14:32:02 »
To jednak sztuka by siedziec cale zycie w komiksach jak bazyl i wciaz o nich niewiele wiedziec. xd

A rysunki zajebiste!
Piękno jest w oczach patrzącego.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #781 dnia: Pt, 20 Styczeń 2023, 14:34:35 »
To jednak sztuka by siedziec cale zycie w komiksach jak bazyl i wciaz o nich niewiele wiedziec. xd

Wiesz, to że ktoś ogląda wszystkie komedie romantyczne jak leci, nie znaczy, że wie cokolwiek o kinematografii.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #782 dnia: Pt, 20 Styczeń 2023, 15:22:57 »
No sorry - dlatego spytałem czy to manga. Po tych rysunkach niewiele widać.

@DOWN
Nie widać
« Ostatnia zmiana: Pt, 20 Styczeń 2023, 16:17:42 wysłana przez Bazyliszek »

Online michał81

« Odpowiedź #783 dnia: Pt, 20 Styczeń 2023, 15:39:39 »
Wiesz, to że ktoś ogląda wszystkie komedie romantyczne jak leci, nie znaczy, że wie cokolwiek o kinematografii.
Ale próbował też za takiego też uchodzić. ;D
Przecież to widać po ilustracjach, że nie jest to manga.

Offline PJP

« Odpowiedź #784 dnia: Pt, 20 Styczeń 2023, 16:28:53 »
Jaka Japonia? Każdy przecież wie, że Howard mieszkał w Polsce i wyjechał do Stanów po wybuchu II wojny światowej 8)

Offline HugoL3

« Odpowiedź #785 dnia: Pt, 20 Styczeń 2023, 16:29:37 »

@DOWN
Nie widać

Jak znajdziesz Mangę rysowaną podobnie to może ja przyznam Ci rację, ale raczej zadanie karkołomne, bo te ilustracje w niczym nie przypominają mangi.
20 lat temu ludzie byli w stanie pomylić anime z czymś co miało wyglądać jak anime, a jednak było klepane przez amerykańców, ale dziś nawet pelikan by tego nie łyknął.

Offline 79ers

« Odpowiedź #786 dnia: Pt, 20 Styczeń 2023, 17:22:00 »
Jaka Japonia? Każdy przecież wie, że Howard mieszkał w Polsce i wyjechał do Stanów po wybuchu II wojny światowej 8)
Howard Duck?

Offline parsom

« Odpowiedź #787 dnia: So, 28 Styczeń 2023, 22:59:59 »
Tak zapytam - ten Conan z DH to adaptacje opowiadań Howarda? Luźne adaptacje, własne scenariusze, czy może jeszcze jakoś inaczej?

Online michał81

« Odpowiedź #788 dnia: Nd, 29 Styczeń 2023, 06:18:47 »
Tak zapytam - ten Conan z DH to adaptacje opowiadań Howarda? Luźne adaptacje, własne scenariusze, czy może jeszcze jakoś inaczej?
Wszytko o wymieniłeś, z przewagą własnych scenariuszy.

Online Takesh

« Odpowiedź #789 dnia: Nd, 29 Styczeń 2023, 08:54:38 »
Plus jadą raczej chronologicznie z historiami. Nie ma przeskoków jak w SSoCB.

Offline parsom

« Odpowiedź #790 dnia: Nd, 29 Styczeń 2023, 15:32:32 »
Super, dzięki!

Offline parsom

« Odpowiedź #791 dnia: Pt, 03 Luty 2023, 17:21:15 »
Kolejny post pod poprzednim, ale...
Zaczęłam Conana od DH, pierwszy tom wciągnąłem bez popitki, od razu wziąłem się za drugi i dla bezpieczeństwa zamówiłem trzeci. No i przychodzi mi ten trzeci, coś dziwnego mi mignęło przy rozpakowywaniu, przyglądam się, a tu logo Marvela. To następne tomy już będą pod szyldem Marvela? O co chodzi z tym burdelem?

Offline Murazor

« Odpowiedź #792 dnia: Pt, 03 Luty 2023, 18:23:34 »
W miedzyczasie zmienil sie licencjodawca. Wiecej o serii:
A twenty-two paperback collection reprinting previous comic book series published by Dark Horse Comics, including Conan, Conan the Cimmerian, Conan: Road of Kings, Conan the Barbarian, Conan the Avenger. After reacquiring the rights to Conan, Marvel Comics began reprinting this collection in a new line of paperbacks called Conan Chronicles Epic Collection.

Dla nas wiekszej roznicy nie ma, seria od Egmontu zbiera calosc.

Offline parsom

« Odpowiedź #793 dnia: Pt, 03 Luty 2023, 18:32:10 »
To jest jednak absurd. Tytuł X został wydany przez A. Po latach prawa do marki, w ramach której powstał tytuł X, dostało B. Więc teraz tytuł X wydajemy pod szyldem B, które z powstaniem tego tytułu nie miało nic wspólnego. Kompletny idiotyzm.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #794 dnia: Pt, 03 Luty 2023, 18:35:14 »
To jest jednak absurd. Tytuł X został wydany przez A. Po latach prawa do marki, w ramach której powstał tytuł X, dostało B. Więc teraz tytuł X wydajemy pod szyldem B, które z powstaniem tego tytułu nie miało nic wspólnego. Kompletny idiotyzm.

No to jak prawa do tego ma Marvel to Egmont miałby to wydać pod szyldem Dark Horse'a, a DH miałby z tego nic nie mieć finansowo czy DH miałby mieć z tego hajs, mimo że prawa należą do Marvela?